■ پیامبر اکرم ص پیش از بعثت چگونه نماز میخواند؟
پاسخ:
آری پیامبر خاتم ص همچون پدر و جدّش عبدالمطلب، موحّد و خداپرست بود و در سالهای پیش از بعثت، هر سال مدتی را در غار حرا اعتکاف میکرد و مشغول مناجات با خدای خویش میشد. در این باره حضرت علی ص میفرماید: "پیامبر هر سال در کوه حرا اقامت میگزید؛ من او را میدیدم و جز من او را کسی نمیدید. حتی روزی که پیامبر به اسلام (نبوت) مبعوث شدند در غار مشغول عبادت بودند".
آنچه مسلّم است این است که شکل عبادت آن حضرت در پیش از بعثت با نمازی که پس از بعثت بر آن حضرت و سایر مسلمانان واجب شد، همسان نبوده است. مسلم آن است که ایشان بر اساس صریح آیات قرآن مأمور بودند از آیین حنیف که همان آیین حضرت ابراهیم بود پیروی کنند.
علامه طباطبایی در تفسیر سورۀ علق می¬نویسد: از سیاق آیات سوره علق می¬توان فهمید که نماز و مناجات، پیش از بعثت نیز وجود داشته است؛ ولی در مورد کیفیت آن اطلاعاتی در دست نیست؛ آنچه پیداست این است که نماز آیین حنیف با اسلام متفاوت بوده است.
در منابع تاریخی آمده است که پس از بعثت روزی على نزد رسول اللّه رفت و دید كه مشغول نماز است. از ایشان پرسید: "اى ابوالقاسم! این حركات چیست؟ رسول الله فرمود: این نماز است كه خداوند مرا بدان امر كرده است."
این ماجرا نشانگر آن است که نماز به شیوهای که خداوند پس از بعثت به پیامبر آموخت، تازگی داشته است در غیر این صورت یعنی اگر پیامبر پیش از بعثت هم به این روش نماز میخواند با توجه به ارتباط نزدیک و همیشگی حضرت علی با پیامبر اکرم، حتما حضرت علی با آن آشنا بود و دیگر آن سؤال را از پیامبر خدا نمیپرسید.
■ عوامل فکری ترک نماز در جامعۀ امروزی و راه درمان آن چیست؟
بعضی از عوامل فکر و اعتقادی ترک نماز عبارتند از: ضعف ایمان به خداوند، ضعف ایمان به معاد، غفلت، جهل، عدم تفکر.
• ضعف ایمان به خداوند
خداوند آنجا که به نماز فرمان میدهد از تعبیر "یا ایها الذین امنوا" (ای کسانی که ایمان آوردهاید)، استفاده میکند. ...
■ درود بر شما
امیدوارم شاد باشید
بنده در خوابگاه دانشگاه در اتاقی هستم که چهار نفر هستیم و از این چهار نفر 2 نفر نماز نمیخوانند و عمل زنا و دختر بازی میکنند ، آیا دست دادن و ارتباط با این افراد درست هست یا خیر ؟
با سلام ودرود
این ارتباط با دو شرط اشکالی ندارد:
1- تایید رفتار نادرست آنها نباشد.
2- خود شما تاثیر نپذیرید. (حتی در دراز مدت)
و این ارتباط می تواند مطلوب هم باشد البته زمانی که ارتباط شما بتواند به آنها کمک کند برای دور شدن از فضای فعلی شان.
پ ...
■ اینکه نماز قضاى پدر، بر پسر بزرگتر، واجب است؛ چرا بايد تكليف پدر را پسر بزرگ بر دوش بكشد؟
1.در ابتدا توجه شما را به حکم شرعی در این باره جلب می کنیم:
همه مراجع: نماز قضاى پدر تنها بر عهده پسر بزرگ خانواده (بعد از فوت پدر) است. امّا اگر كس ديگرى هم به جا آورد، اشكال ندارد و رفع تكليف از پسر مىشود. پسر بزرگ نيز مىتواند كسى را براى خواندن ...