■ آیا حدیثی با این مضمون داریم که: اگر نماز صبح کسی قضا شود، اگر به اندازه تمام کوهها طلا در راه خدا بدهد جبران نخواهد شد؟ اگر بله دلیل آن چیست؟
پاسخ: بنابر تحقیق و جستوجو؛ حدیث مطرح شده در پرسش را در منابع نیافتم. هرچند در اینترنت و برخی کتابها این حدیث بدون مدرک و منبع حدیثی وجود دارد و به صورت متن زیر شایع شده است:
شخصى خدمت امام صادق(ع) رسید و براى انجام کارى استخاره کرد، و استخاره بد آمد، ولى وى اعتنا به استخاره نکرد و کارش را که تجارت بود آغاز کرد، به مسافرت رفت و اتفاقاً در مسافرت به او خوش گذشت و سود بسیارى هم عایدش شد! وقتى به مدینه بازگشت از اینکه استخاره امام صادق(ع) بد آمده بود تعجب کرد، چون در مسافرت به او خیلى خوش گذشته و سود زیادى هم برده بود.
لذا خدمت حضرت رسید و جریان را از ایشان سؤال کرد، امام صادق(ع) تبسمى نمودند و فرمودند: «به یاد دارى که در مسافرتت در فلان منزل آنچنان خسته بودى که خوابت برد، و وقتى بیدار شدى که آفتاب طلوع کرده و نماز صبحت قضا شده بود؟ اگر خداوند تبارک و تعالى آنچه را که در دنیا است، به تو داده بود، جبران دو رکعت نماز قضا شدهات نمیشد».[1]
[1]. مظاهری، حسین، جهاد با نفس، ج 3، ص 27، قم، فدک فاطمى، چاپ هشتم، 1383ش.
■ با توجه به روايتي در كتاب فقه الرضا(عليه السلام) نقل گرديده در باب الاستقبال في الصلاة به اين بيان كه« واجعل واحداً من الأئمة نصب عينيك..» آمده آيا مي توان براي حضور قلب در نماز چنين تصور كرد كه مثلا يكي از ائمه عليهم السلام در مقابل ما ايستاده است؟
در خصوص اين جمله از كتاب فقه الرضا ( عليه السلام ) چند نكته حائز اهميت است
اول: اين جمله در ميان منابع روايي شيعه تنها در كتاب فقه الرضا (عليه اسلام ) ذكر گرديده كما اينكه علامه مجلسی(رض) در حاشيه توضيح روايتي با اكتفا به دو كلمه از اين جمله يعني ( ...
■ لطفا در مورد اهميتِ نماز جماعت چند روایت بیان کنید تا انگیزه ای برای رفتن به مسجد پیدا کنم؟
1.حضور در نماز جماعت با هر دشواري
امام صادق(ع) فرمودند: در نصیحت های لقمان به پسرش آمده است «در نماز جماعت شركت کن، گرچه آن را بر سر آهن نوك نيزه باشی» (1)
2.حضور همه در نماز جماعت، حتي نابينايان
شخص نابينايي خدمت رسول خدا ( صلی الله عليه و آله ) ...
■ فرزندم يا دوستم نماز نمي خواند، چه كنم كه اهل نماز شود؟
او را در محرم، به هيئات عزاداريِ با شور و شعور پيوند بزنيد.
محرم دريچه هدايت، بيدارسازي فطرت و پيوند با ولايت است.
از آنجا كه گناه به تدريج روزنه هاي ارتباط انسان با خدا و پيوند با ملكوت را مي بندد، و نفس يا روح را مكدر مي سازد (يا به عبارتي ...