■ چه اولین‌هایی در نماز وجود دارد؟

پاسخ: در جواب شما به چند مورد از این اولین¬ها اشاره می‌کنیم:
• کعبه اولین بنا در زمین؛
قرآن می¬فرماید: "إِنَّ أولَ بَيْتٍ وضِع لِلنَّاس لَلَّذي بِبَكَّةَ مُبارَكاً و هُدىً لِلْعالَمينَ"؛ همانا اوّلین خانه‏اى كه براى (عبادت) مردم مقرّر شد، همان است كه در سرزمین مكّه است كه مایة بركت و هدایت جهانیان است.
• نماز اولین دستور به حضرت موسی علیه السلام؛
خداوند تعالی پس از بعثت حضرت موسی علیه السلام به او فرمود: "و أَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي و أَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي"؛ و من تو را (به پیامبرى) برگزیده‏ام، پس به ‏آنچه وحى مى‏شود گوش فراده. همانا منم اللّه، جز من خدایى نیست، پس مرا بندگى كن و نماز را بپادار تا به یاد من باشى.
پس از استقرار حضرت موسی در مصر خداوند به آن حضرت وحی کرد که در مصر ساکن شوید و خانه‌هايتان را قبله و معبد خود قرار دهيد و نماز را بپادارید.
• نماز اولین واجب در اسلام؛
پیامبر فرمود: "اولین چیزی که خداوند بر امت من واجب نمود نمازهای پنج¬گانه بود".
ابن شهر آشوب می¬نویسد: در مدتی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مکه بود، هیچ عبادتی تشریع نشد مگر طهارت و نماز که بر او واجب، و برای امت، سنت (مستحب مؤکد) بود. پس از معراج و در سال نهم بعثت نمازهای پنج‌گانه واجب شد.
• نماز اولین واجب در فروع دین؛
امام باقرعلیه السلام فرمودند: "اسلام بر پنج پایه استوار شده است نماز، زکات، حج، روزه، ولایت و بعد از ولایت که کلید قبولی بقیه است مهم¬ترین فرع، نماز است.
• نماز اولین عملی که فرد تازه مسلمان لازم است بیاموزد؛
تازه مسلمان باید برای یادگیری مسائل اسلام همت کند و اولین چیزی که لازم است یاد بگیرد نماز است و این آموزش نماز به تازه مسلمان در سیرۀ پیامبر نیز بوده است.
• نماز از اولین نشانه‌های تقوا؛
خداوند تعالی در قرآن کریم، از بین نشانه‌های متعدد تقوا، بیش از همه بر نماز تأکید کرده است.
• نماز اولین نشانۀ مؤمنان؛
قرآن کریم هنگامی که می¬خواهد شاخصه¬های مؤمنان را بر شمارد، اول از همه روی خشوع در نماز انگشت می‌گذارد.
• بر پا داشتن نماز اولین شاخصۀ حکومت صالحان؛
اولین عمل در حکومت حضرت ولی عصر که تنها حکومتی است که عدل فراگیر را در جهان برقرار می¬کند اقامۀ نماز است. لذا مهم¬ترین راه تشخیص حکومت اسلامی از غیر آن بعد از پایبندی به اصول پنج‌گانه دین نگاه به اولویت نماز در آن حکومت است.
• ساختن مسجد و بر پا داشتن از اولین کارهای پیامبر صلی الله علیه و آله پس از هجرت؛
- پیامبر صلی الله علیه و آله پس از هجرت از مکه بلافاصله وارد مدینه نشدند بلکه ابتدا در منطقه‌‌ای نزدیک مدینه توقف کردند تا پسر عمویشان، علی علیه السلام و همراهانشان به او بپیوندند و در این مدت مسجد قبا را بنا کردند.
- در همان اولین روز ورود به مدینه نماز جمعه را خواندند.
- پیامبر صلی الله علیه و آله بعد از خواندن نماز در مدینه شروع کردند به ساختن مسجد مدینه.
• نماز اولین چیزی که در قیامت از آن پرسیده می‌شود؛
بر اساس روایات اهل بیت صلی الله علیه و آله در روز قیامت از بین تمام فروع دین، اولین عملی که مورد پرسش و محاسبه قرار می-گیرد، نماز است اگر نماز قبول شود سایر اعمال نیز مورد پذیرش قرار می¬گیرد.
• ترک نماز اولین عامل جهنمی‌شدن جهنمیان؛
بر اساس قرآن کریم، یکی از سؤالاتی که اهل بهشت از اهل جهنم می¬پرسند این است که چرا شما جهنمی¬ شدید؟ آنها در پاسخ چهار عامل را ذکر می¬کنند، اولین مورد این است که ما از نمازگزاران نبودیم.
• نماز اولین عملی که از انسان بالا می¬رود؛
به فرمودۀ پیامبر صلی الله علیه و آله اولین عملی که از مسلمانان به آسمان برده می¬شود نماز است.
1398/7/13 ساعت 10:49
کد : 739
لینک مطلب

■ اگر پدر به فرزندش دستور دهد که نماز شب بخواند، آیا خواندن نماز شب بر فرزند، واجب خواهد شد؟

به لحاظ شرعی اطاعت از دستورات پدر و مادر واجب نیست، مگر به گونه‌ای باشد که اطاعت نکردن، موجب آزارشان شود، و بر فرض آزار نیز اگر دستورشان به چیزی باشد که فرزند با اطاعت از آنها به دچار سختی و مشقت ‌شود، می‌تواند اطاعت نکند. بر این اساس آنچه گفته شد، ...

■ نماز چه تاثیری بر اخلاق انسان ها دارد؟

حضرت علی علیه السلام در خطبه 192 نهج البلاغه معروف به خطبه قاصعه گوشه هايى از مفاسد اخلاقى همچون كبر و سركشى و ظلم را برمى شمرد و سپس مى فرمايد: خداوند بندگانش را، با نماز و زكات و تلاش در روزه‏دارى، حفظ كرده است‏. آنگاه در مورد آثار اخلاقی نماز مى ف ...

■ خشوع در نماز به چه معناست

خشوع از آدابی است که در همۀ عبادات به ویژه نماز لازم می‌باشد. حقیقت خشوع عبارت است از فروتنی كامل در برابر هیبت و عظمت جمال و جلال محبوب. خشوع با درک عظمت و هیبت جمال و جلال حق به دست می‌آید. خداوند می‌فرماید: "قد افلح المؤمنون الذین هم فی صلاتهم خاش ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز