■ آثار و برکات معنوی نماز برای انسان چیست؟
پاسخ: • توجه فرشتگان الهی به نمازگزار؛
حضرت علی فرمود: "وقتی فرد به نماز مىايستد، سه اتفاق خوب برای او میافتد: فرشتگانی او را از جاى پاهايش تا آسمان احاطه مىكنند و از آسمان بر سرش رحمت و نيكى فرو مىريزد و فرشته¬ای از سمت راست و چپ بر او گماشته مىشود. در این حال اگر او توجه خود را از دست بدهد خدای تبارک و تعالی ندا مىدهد: بهتر از من کسی را یافته¬ای که به او توجه می¬کنی؟ اگر نمازگزار می¬دانست با چه كسى مشغول مناجات است خسته نمىشد".
• باز شدن درب رحمت الهی
رسول خدا فرمود: "... ای ابوذر، تا زمانی که در نماز هستی، درِ خانۀ پادشاه عالم را می¬کوبی و هر کس در خانۀ پادشاه را بسیار بکوبد، در برای او گشوده می¬شود. ای ابوذر، هیچ مؤمنی به نماز نمی¬ایستد مگر اینکه از بین عرش تا سرش بر او نیکی فرو میریزد و فرشته¬ای مأمور می¬شود که بانگ برآورد: ای فرزند آدم اگر می¬دانستی از نماز چه بهره¬ای به دست میآوری و با چه كسى مشغول مناجات هستی خسته نمىشدی.
• حسادت شیطان؛
هنگامى كه شخصى به نماز مى ايستد، شيطان مى¬آيد و با حسادت به او نگاه مى¬كند؛ زيرا مى¬بيند كه رحمت خدا او را فرا گرفته است.
توجه نمودن خدا به بنده؛
حضرت امام علی فرمودند: هنگامی که شخصی به نماز می¬ایستد، چنان رحمت خداوند سر تا پای وجودش را می¬گیرد که حسادت شیطان برانگیخته می شود وشیطان با حسادت به او می¬نگرد.
■ برای رسیدن به نمازی مطلوب، آیا چیزهای دیگری غیر از خود نماز هم هست که باید به آنها توجه کنیم؟
در این زمینه سخنی نورانی از حضرت امام علی علیه السلام در دست هست که خطاب به کمیل میفرماید:."ای كمیل! شأن و فضیلت فقط این نیست كه نماز بخوانی، روزه بگیرى، صدقه بدهی؛ بلکه شأن و فضیلت این است كه با قلبى پاك و عملى مورد رضای او و با خشوع كامل به نماز ب ...
■ آيا اقتدا به اهل تسنن در نماز كار درستي مي باشد و حال آنكه اين امر با شرايطي كه براي امام جماعت گفته شده منافات دارد؟
شركت در نماز جماعت اهل تسنن در مكه و مدينه چند فلسفه و هدف منطقي، عقلي و شرعي را بهمراه دارد كه بر اساس آن اكثر فقها به جواز شركت در نمازهاي جماعت اهل تسنن فتوا داده اند و شرط عدالت در اين مورد ساقط شده است.
شركت نكردن شيعيان در نمازهاي جماعت و يا ...
■ چرا در دین اسلام تاکید به نماز خواندن شده است؟
نماز در منظر نخست دستور و حكم خداوند متعال است و او خالق ما و ما مخلوق او هستیم، لذا از دستور او اطاعت می كنیم. همین ما را بس كه اولا با توكل و اطاعت خدا آرامش ارتباط با معبود خود را بدست می آوریم، و ثانیا به سعادت خود كه تنها به دست خداست امیدوار م ...