■ تارک نماز به چه کسی گفته می‌شود؟ آثار ترک نماز چیست؟

پاسخ: تارک نماز کسی است که نماز را همیشه و به ‌عمد ترک می¬کند؛ اما کسی که گاهی اوقات نمازش را عمدا نمی‌خواند، تارک نماز به حساب نمی‌آید.
برخی از آثار ترک نماز عبارت‌اند از:
• کفر؛
در روایات فراوانی تارک نماز کافر معرفی شده است؛ البته با در نظر گرفتن روایاتی دیگر، معلوم می‌شود که مقصود از کفر در این روایات، کفر در برابر "اسلام" نیست؛ بلکه کفر در مقابل "ایمان" است. به بیان دیگر کافر در این دسته از روایات، به معنی غیرمسلمان نیست؛ بلکه به معنای مسلمان بی‌ایمان است. چنانکه در روایتی از امام صادق آمده است که فاصلۀ کفر و ایمان [نه فاصلۀ اسلام و ایمان] ترک نماز است.
لذا ترک‌کنندۀ نماز از دایرۀ ایمان بیرون می‌رود؛ ولی همچنان مسلمان به شمار می‌آید و کافر به آن معنایی که در شرع آمده است نیست؛ برای مثال چنین شخصی نجس نیست مگر اینکه آگاهانه وجوب نماز را انکار و آن را ترک کند که در این صورت چون منکر ضروری دین شده است کافر و مرتد خواهد بود؛ اما کسی که از روی جهل و تنبلی و یا بی‌مبالاتی نماز را ترک می‌کند کافر نیست.
در واقع کسی که واجبات عملی خود از جمله نماز را انجام نمی¬دهد، ایمان عملی ندارد نه ایمان اعتقادی؛ زیرا یک بخش ایمان عمل با اعضا و جوارح است و به فرمودۀ امام صادق با انجام گناه، انسان از ایمان بیرون می‌رود؛ ولی از دایرۀ اسلام بیرون نمی‌رود؛ مگر اینکه وجوب یک واجب را انکار کند یا حرامی را حلال شمارد.
• فروریختن بنای دین شخص؛
پیامبر (ص) فرمود: "نماز ستون دین است و کسی که نماز را عمدی ترک کند دینش را ویران کرده است" ؛ چرا که با خراب شدن ستون‌های یک ساختمان، کل آن فرو می‌ریزد.

• باطل شدن سایر اعمال؛
بر اساس آیات و روایات بعضی گناهان سبب می‌شود اعمال نیک انسان باطل شوند ؛ یکی از آن گناهان، ترک نماز بدون عذر است.
• گرفتار شدن به لعنت خدا و فرشتگان و رسول خدا؛
پیامبر فرمود: "تارک نماز در تورات ملعون است، در انجیل ملعون است، در زبور ملعون است، در قرآن ملعون است در زبان جبرئیل ملعون است، در زبان میکائیل ملعون است، در زبان اسرافیل ملعون است، در زبان محمد ملعون است.
• نامسلمان مردن؛
پیامبر فرمود: "کسى که نماز را ترک کند در حالی که به پاداش نمازش امید ندارد و از عذاب آن نیز ترسناک نیست، پس من اهمیتی نمی‌دهم به اینکه یهودى بمیرد یا نصرانى یا مجوسى".
• عذاب قیامت
پیامبر فرمود: "هر کس انجام نماز را در وقت¬های مشخص آن نخواند در "ویل" در جهنم قرار خواهد گرفت".

1398/5/3 ساعت 14:27
کد : 696
لینک مطلب

■ وقت بخیر من یک دختر ۱۹ ساله و یک پسر ۱۱ ساله دارم متاسفانه دخترم به خاطر سختگیری های بیش از اندازه پدرش نسبت به حجاب ونماز و موردهایی که همه رابه اسم اسلام براش بیان می‌کرد الان کلا نماز نمیخونه وهرچقدر هم که من راجع به نماز نخواندن وآثارش میگم فایده ای نداره ودرجواب من میگه من جور دیگه ای باخدا حرف میزنم نگرانی بعدی من پسرمه که تحت تاثیر حرفهای خواهرش هست ومیترسم وقتی به سن تکلیف میرسه در نماز خواندن مثل خواهرش بشه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید که اول خواهرش راچجوری با نماز آشتیش بدم وچه جور با پسرم باید حرف بزنم؟

سلام علیکم از اینکه با مرکز تخصصی نماز در ارتباط هستید خرسندیم سئوال شما را حجت الاسلام اسماعیل علی نقی از اساتید مرکز تخصصی نماز، پاسخ می گویند: سلام علیکم سئوال شما دو بخش دارد بخش اول در رابطه با سختگیری پدر : همه ما می دانیم یکی از اصو ...

■ 1- چرا نمازهاي مستحبي را به جماعت خوانده نمی شود؟ در حالی که اهل تسنن در ماه رمضان نماز تراویح را به جماعت می خوانند؟

باید توجه داشت که انسان ها داراي دو بعد فردي و اجتماعي اند، اسلام به عنوان يك آيين جامع و كامل براي تمام ابعاد زندگاني بشر، برنامه ها و دستورات سعادت بخشي را ارائه داده است، كه به طور طبيعي تكامل و تقرب انسان ها به مقامات عالي و در نهايت خداي سبحان د ...

■ چرا خداوند از مردان نماز بیشتری خواسته است؟ (چون زنان حداقل چند روز در ماه نبايد نماز بخوانند)

نماز مردان به طور متوسط از زنان بیشتر نیست، زیرا زنان حدود شش سال زودتر از پسران قابليت و ظرفيت انجام تكاليف را پيدا مي كنند و در ايام بارداري و بخشي از زمان شيردهي و پس از يائسگي عادت ماهانه ندارند، ميزان عبادات زنان و مردان، چندان تفاوتي با يكديگ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز