■ چرا وضع مادی کسانی که اهل نماز و اطاعت از خدا نیستند بهتر از کسانی است که اهل نماز و اطاعت هستند؟

پاسخ: در پاسخ این پرسش باید با چند نکته توجه کرد:
• کلیت نداشتن این وضعیت
اولاً این حالت کلیت ندارد؛ زیرا خیلی از افراد ترک‌کنندۀ نماز فقیرند و از سوی دیگر برخی از اهل نماز ثروتمند هستند؛ پس به صورت کلی نمی¬توان این مطلب را اثبات نمود. مثلا حضرت سلیمان علیه السلام و حضرت خدیجه کبری از ثروتمندترین افراد در زمان خود بودند و در همان حال اهل عبودیت و نماز هم بوده‌اند.
• توجه به سنت¬های الهی
ثانیاً بنا بر سنت امهال و املاء و استدراج که از سنت¬های خداوند می¬باشد و در قرآن کریم به آن اشاره شده است، ترک نماز گاهی موجب فقر می‌شود؛ ولی گاهی نیز چه بسا موجب ثروتمندشدن شخص ‌گردد و آن زمانی است که خداوند یکی از سنت‌های خود را (که در ادامه خواهد آمد) دربارۀ آن شخص اجرا کند. داشتن نعمت به خودی خود دلیل بر محبوب‌بودن بنده‌ای، پیش خدا نیست؛ چه¬بسا خداوند کسی را مورد توجه مادی خویش قرار می¬دهد و این فرصت، لغزش و انحطاطی را برای او پیش می¬آورد و چه ¬بسا انسان مؤمن و حافظ نمازی که به سختی مبتلا گشته و این فرصتی است تا بیشتر با خدا خلوت کرده و مراتب معنوی و کمالاتی را درک نماید چنان که مولوی می¬گوید:
درد آمد بهتر از دُر گران
تا بخوانی تو خدا را در نهان
سنت امهال
خداوند در قرآن می¬فرماید: "وَ ذَرْني‏ و الْمُكَذِّبينَ أُولِي النَّعْمَةِ و مَهِّلْهُمْ قَليلاً"؛مزمل: 11. مرا با تكذيب‌كنندگان صاحب‌ نعمت واگذار، و آنها را كمى مهلت ده!
که از این آیه مشخص می¬شود قرار نیست خداوند نعمت و مادیات را از آنها بگیرد و اگر خداوند نعمت دنیوی را از کافران دریغ کند در این صورت همه کافران برای رسیدن به مادیات دنیا، ایمان می¬آورند، در این صورت چنین ایمانی هیچ ارزشی نداشت؛ چون صرفا راهی بود برای اینکه آنها ثروتمند بشوند.
قرآن کریم در سورۀ مبارک زخرف آیۀ 71 به این سنت اشاره نموده است آنجا که می¬فرماید: "اگر نبود که همه مردم دست از ایمان خود می¬کشیدند و کافر می¬شدند هر آینه به کفار آنقدر ثروت می¬بخشیدیم که خانه‌های خود را از نقره قرار دهند و به آنها طلا می¬دادیم" اشاره به این دارد نعمت¬هایی که خداوند در دنیا به آنها داده است بسیار ناچیز است؛ زیرا خداوند می¬فرماید اگر همه، کافر نمی¬شدند این نعمت‌ها را می¬دادیم.
سنت املاء
خداوند در قرآن می¬فرماید: "کسانی که کافر شده¬اند گمان نکنند این فراوانی نعمت به سود آنهاست ما فراوان به آنها می-دهیم تا بیشتر در گناه فرو روند و برای آنها در قیامت عذابی دردناک است". آل عمران: 178.
بنابراین سنت خداست که کافران فقط در دنیا به نعمت برسند و از نعمات جاوید آخرت بی¬بهره گردند و خداوند از تارک نماز که به فرمودۀ اهل¬بیت علیهم السلام نوعی کفر در درون اوست، متنفر است لذا گاهی نعمت مادی را به او می¬دهد تا با فرورفتن در گناه از نعمت‌های آخرت محروم گردد.
رابطۀ ثروت و طغیان
قرآن کریم می¬فرماید: اثر احساس ثروتمندی این است که انسان طغیان می¬کند "اِنَّ الاِنسانَ لَیَطغی اَن رَاهُ استَغنی"؛ بى‏گمان آدمى طغیان مى‏كند؛ چون خود را بى‏نیاز مى‏بیند. علق: 6 و 7.
به همین علت اکثر معاندان و متکبرانی که در مقابل رسولان الهی ایستادگی می¬کردند، انسان¬های ثروتمندی بودند که به‌ سبب تکبری که در درون آنها موج می¬زد، حاضر به اطاعت از خداوند و سجده نمودن در برابر او نبودند. اثر ذاتی چنین ثروتی این است که انسان را به تکبر و دوری از عبادت و نماز وا می¬دارد. درباره چنین انسان¬هایی خداوند هم اراده نکرده است به سبب ترک نماز، ثروت دنیوی را از او بگیرد! در مقابل، اکثر فقیران به سبب آنکه اهل خضوع¬اند در برابر خداوند سر به سجده می¬نهند.
توجه به هدف نماز
اصل عبودیت و بندگی برای این قرار داده شده است که انسان به کمال برسد و هدف عبودیت رسیدن به نعمات دنیوی نیست. ممکن است در پرتو عبودیت خدواند، نعمت‌های مادی نیز به انسان برسد؛ ولی این هدف عبادت نیست و تا کسی به معاد، اعتقاد قوی پیدا نکند و نعمت‌های قیامت را با دنیا غیر قابل مقایسه بداند به حقیقت عبودیت و آثار آن پی نخواهد برد.
مال حرام
بسیاری از افرادی که به ثروت فراون می¬رسند و اهل نماز هم نیستند، از طریق حرام به این ثروت رسیده¬اند؛ زیرا کسی که اهل نماز نیست اعتنایی ندارد به این که مالی که به دست می¬آورد از راه حلال باشد. در مقابل، کسی که اهل نماز است، به سبب آنکه به دنبال کسب حرام نرفته است، چه بسا وضع زندگی مادی او پایین¬تر باشد.

1398/4/23 ساعت 15:24
کد : 688
لینک مطلب

■ سلام سایت شما در صورت فراموشی رمز ورود امکان دسترسی به رمز و تغییر آن را ندارد.بنده رمز ورود را فراموش کرده ام ولی حتی در تماس با کارشناس شما ایشان خیلی راحت پاسخ دادند که شما نیازی به رمز ندارید.در حالیکه من به عنوان کاربر شما رمز را لازم دارم.

با سلام شما در تماس دوباره بفرمایید که چه نوع کاربری هستید و برای کدام قسمت نیاز به رمز دارید. در سایت قنوت قسمت های مختلفی هست که هرکدام برای کاربران خاصی طراحی شده و نیاز به پسورد دارد. ...

■ آیا بیت المقدس و مسجد الاقصی برای شیعه مکانی مقدس تلقی می شود وهابیت می گوید مسجد الاقصی برای شیعه قداستی ندارد و تنها بابت انگیزه های سیاسی بحث آن را مطرح می کند

بیت المقدس و مسجد الاقصی نزد شیعه مکانی با شرافت و پر اهمیت تلقی می شود ٬ زیرا گذشته از آنکه قبله اول مسلمین بوده است ؛ وسائل الشیعه ج4 ص297 معراج گاه پیامبر گرامی نیز بوده است چنان که قرآن می فرماید ؛ « پاک و منزه است خدایی که بنده اش را د ...

■ نماز خواندن با کلاه‌گیسی که از موی طبیعی ساخته شده و معلوم نیست آن موها از کافر است یا مسلمان، چه حکمی دارد؟

در بدن و لباس نمازگزار نباید عین نجس وجود داشته باشد. و در فرض سؤال، اگر کلاه‌گیس از موی طبیعی کافر(غیر اهل کتاب) تهیه شده باشد و موها نیز به گونه‌ای کاشته نشده باشد که قابلیت رشد داشته و به عبارتی جزء بدن فرد درآمده باشد، نماز خواندن با آن باطل است ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز