■ آیا جایز است در خانه برای نماز جماعت به پدر خود اقتدا کرد؟ اگر وی راضی نباشد و بدون اطلاع، به وی اقتدا کنیم حکم چیست؟
پاسخ: رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این سؤال در استفتائات خویش فرمودند: «با وجود شرایط امامت جماعت، اشکال ندارد بلکه مستحب است؛ البته با دسترسی به روحانی به غیر روحانی اقتدا نشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم
■ آیا این درست است که، پیامبر اکرم(ص) هنگام رفتن به مسجد برای نماز، کودکان مدینه ایشان را به بازی دعوت کردند و حضرت هم پذیرفتند، با اینکه اصحاب در مسجد منتظر اقامۀ نماز بودند؟
یک. با جستوجویی که در منابع روایی و تاریخی صورت گرفت، این جریان به این کیفیت یافت نشد. ظاهراً تنها کسی که این جریان را نقل کرده؛ سدید الدین محمد عوفی بخاری[1] - از نویسندگان و دانشمندان اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم- است که آن را در کتاب «جوامع الح ...
■ آیا حدیثی با این مضمون داریم که: اگر نماز صبح کسی قضا شود، اگر به اندازه تمام کوهها طلا در راه خدا بدهد جبران نخواهد شد؟ اگر بله دلیل آن چیست؟
بنابر تحقیق و جستوجو؛ حدیث مطرح شده در پرسش را در منابع نیافتم. هرچند در اینترنت و برخی کتابها این حدیث بدون مدرک و منبع حدیثی وجود دارد و به صورت متن زیر شایع شده است:
شخصى خدمت امام صادق(ع) رسید و براى انجام کارى استخاره کرد، و استخاره بد آمد، و ...
■ قضای نمازهای یومیه از حیث جهر و اخفات (بلند و آهسته)چگونه خوانده می شود و وظیفه زن در جهر و اخفات نمازهایش چیست؟
قضای نمازهای جهری، جهری است و قضای نمازهای اخفاتی، اخفاتی؛ بر زن ها بلندخواندن واجب نیست، ولی اگر نامحرم صدای آنان را می شنود، طبق نظر مشهور باید آهسته بخوانند.
آیات عظام: رهبری، مکارم، زنجانی: بنابر احتیاط مستحب آهسته بخواند.
نکته: جهر در ن ...