■ آیا قبل از خواندن سوره در نماز، باید نیت کنیم که چه سورهای میخواهیم بخوانیم؟ 2. آیا اگر در سجده، چیزی مانند چادر بین دست و زمین فاصله ایجاد کند، اشکال دارد؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: در اینباره، بین مراجع تقلید اختلاف نظر است، برخی[1] تعیین سوره را در نیت، قبل از قرائت آن، لازم نمیدانند و برخی[2] میگویند، ابتدا باید معین شود چه سورهای خوانده میشود و بعد شروع به بسم الله شود.
2. در سجده نماز، همین که تمام کف دست، عرفاً بر روی زمین قرار گیرد، کافی و صحیح است، هر چند سجاده یا چادر و مانند آن، بین دست و زمین حائل شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
1. لازم نیست.
2. باطل نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
1. خیر، لازم نیست.
2. خیر، همین که تمام کف دست بر روی زمین قرار گیرد، کافی است هرچند زمین به واسطه سجاده یا چادر ناهموار باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1.بلی باید معین شود چه سورهای خوانده میشود و بعد شروع به بسم الله شود.
2. ضرری ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
1. بنابر احتیاط بسم الله به نیت سورهای که میخواهد بخواند گفته شود.
2. در فرض سؤال چنانچه عرفاً دست روی زمین باشد، کافی است.
[1]. آیات عظام خامنهای و شبیری زنجانی.
[2]. آیات عظام نوری همدانی و صافی گلپایگانی؛ آیت الله نوری: (بنا بر احتیاط).
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
■ فلسفه اينكه در پايان نماز سه بار الله اكبر مي گوييم و دستها را به بالا مي آوريم و سر را تكان داده به اطراف نگاه كرده و آرام بر روی ران می زنند چيست؟آيا اين عمل برگرفته از معصومين عليهم السلام است؟
هرچند بسياري از نمازگزاران پس از سلام نماز، سه مرتبه با حرکت سر و يا احيانا تکان دادن مختصر دست و يا كشيدن دست بر روي ران و... نماز را خاتمه مي بخشند، اما چنين کيفيتي در روايات و منابع فقه شیعه توصيه نشد (البته حرام هم نيست!) و در مقابل آنچه مورد توص ...
■ من متأسفانه نمى تونم به طور مرتب نماز بخونم، نمازهايم را عقب مي اندازم، گاهى فراموش مى كنم، گاهى هم تنبلى مى كنم و گاهي نيز نمازم از عمد قضا مي شود.علت آن چیست و چي كار باید بكنم؟
براي حل اين مشكل ابتدا باید با بررسی عوامل سستی در نماز به ریشه یابی عامل اصلی این مساله در خود پرداخت، سپس راهکار مناسبی را برای حل آن در پیش گرفت.
در پاسخ به این سوال به چند مورد از عواملي كه در میان جوانان و نوجوانان شيوع بيشتري دارد اشاره نموده ...
■ آيا اين حديث صحيح است كه پيغمبر(ص) فرمود بر يهود و نصاري سلام كنيد و بر يهود و نصاراي امت من سلام نكنيد؟ گفته اند منظور از يهود و نصاري كساني اند كه صداي اذان و اقامه را مي شنوند و در نماز و جماعت شركت نمي كنند؟ لطفا منبع و مأخذ اين حديث را بيان كنيد؟
در هیچ یک از منابع حدیثی چنین روایتی نیافتیم در کتاب ضیائ الصالحین جوهرچی که از کتب دعا است ودر همین دهه های اخیر نوشته شده این گونه آمده قال الرسول (صلى الله عليه وآله): سلّموا على اليهود والنصارى ولا تسلّموا على يهود أمّتي، قيل: يا رسول الله ومن يه ...