■ چرا مسافر باید در سفر نمازش را شکسته بخواند؟
پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: در پاسخ به این سوال چند نکته بیان می شود:
نکته اول : خداوند بهتر از هر کس می داند که راه وصول و تقرب به او چیست و چگونه می توان بهتر به او نزدیک شد و به سعادت و کمال رسید. بنابراین اگر او جزء و شرطی را قرار داده و یا چیزی را حذف کرده، بر اساس مصالحی است که تنها خداوند بدان آگاه است.
نکته دوم : نماز شکسته از احکام تخفیفی (امتنانی و تسهیلی) خداوند بر مسافران است زیرا به طور معمول شرایط سفر با شرایط وطن متفاوت است و امکانات تغییر می یابد.. لذا خداوند متعال تخفیف در عبادت را به عنوان هدیه ای به مسافران عنایت فرموده است . چنان که خداوند در باب عدم وجوب روزه بر مسافر می فرماید: یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ (بقره 158)خداوند خواسته بر شما آسان بگیرد ونخواسته شما به زحمت بیفتید.
رسول گرامی اسلام می فرمایند: خداوند متعال به من و امتم هدیهای کرامت فرموده که به امتهای گذشته نداده است، عرض کردند: آن هدیه چیست: قال: الافطار فی السفر و التقصیر فی الصلاة، فمن لم یفعل ذلک، فقد رد علی الله عزوجل هدیته ؛ (وسائل الشیعه ج 5، ص 540 )فرمود: اجازه افطار روزه و نصف شدن نماز در مسافرت؛ پس هر شخصی که به این عمل نکند هدیه خداوند را رد کرده است»
در پایان گفتنی است گر چه ممکن است سفر برای برخی هیچ زحمتی نداشته باشد ولی اسلام اصل سفر و مسافرت را ملاک حکم قرار داده نه سختی و مشقت در سفر را کما اینکه در قوانین بشری فایده عموم ملاک قرار می گیرد وهمه باید به آن عمل نمایند.
■ نماز حاجت در روز پنجشنبه چگونه خوانده میشود؟
در روایات برای روز پنجشنبه مستحبات بسیاری ذکر شده است؛ مانند روزه گرفتن در اولین پنجشنبه دهه اول و دهه آخر هر ماه، خواندن هزار مرتبه سوره قدر، خواندن سوره دهر در نماز صبح روزهای پنجشنبه، خواندن سوره مائده، زیارت قبور، هزار مرتبه صلوات بر پیامبر، ا ...
■ چه آثار و برکاتی در نماز ادا و اول وقت وجود دارد که در نماز قضا نیست؟
انسان مسلمان و متعبد به اوقات عبادت، بویژه نماز اهمیت میدهد؛ چراکه نماز از مهمترین عبادات است؛ مؤمن باید تلاش کند نماز را در وقت فضیلتش انجام دهد و در آن اوقات خود را به کارهای دیگری مشغول نکند؛ آنگونه که برای کسب مال و ثروت، تحصیل علم و دانش، و ...