■ اگر نماز شب بخوانم در طول روز به درسم لطمه وارد مى‏شود چه كنم؟

پاسخ: اگر انسان بخواهد نماز شب بخواند به درس روز لطمه وارد نمى‏شود به شرط اين كه شب‏ها يك مقدار زود بخوابد و شام را سبك‏تر ميل كند. شام را هر چه سبك‏تر ميل كنيد بهتر است. شما مى‏دانيد بدن دو وعده غذا بيشتر احتياج ندارد. به ما گفته‏اند اگر سير هستيد غذا نخوريد، در روايات آمده است در حال سيرى غذا خوردن استعداد را كم مى‏كند.
يكى از بيانات نورانى حضرت امير اين است كه‏ «لَمْ تَجْتَمِعَ الْفِطنَةُ و الْبِطْنَة؛ فطانت و هوشمندى با پُرخورى جمع نمى‏شود». پُرخور هرگز خردمند نمى‏شود، چرا؟ براى اين كه تمام تلاش و كوشش روح اين است كه اين غذاها را هضم كند و ديگر فرصت انديشيدن ندارد. درست مثل آن است كه شما يك انسان متخصص دانشمند را رفتگر كوى و برزن كنيد تا زباله‏ها را جمع كند.
اگر كسى بتواند استاد باشد چرا او را به رفتگرى وادار كنيم. روح انسان مى‏تواند استاد و مربى خوبى باشد، حيف است او را رفتگر جسم كنيم، بگوييم زباله‏ها را جمع كن. غذايى كه مى‏خوريم تا به مواد دفعى و زباله تبديل شود طول مى‏كشد. اين كار را كه بدن انجام نمى‏دهد؛ اين روح است كه باواسطه بدن اين كارها را انجام مى‏دهد.
روح يك سلسله قواى ادراكى دارد يك سلسه قواى تحريكى. قواى تحريكى روح نيز يك سرى ابزار فيزيكى دارد مثل معده و روده و ريه و قلب، ولى آن كه غذا را به صورت خون در مى‏آورد و عادلانه بين مو و ناخن و گوش و چشم و مژه تقسيم مى‏كند، نفس انسان است، روح آدم است.
خلاصه حيف است انسان روح خود را به رفتگرى وادار كند. وجود مبارك اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود: «لا تَجْتَمِعُ عَزِيَمَةٌ وَ وَليمَةٌ». يك وقت انسان اهل سورچرانى است، مى‏خواهد اين جا سور بخورد و آنجا سور بخورد، هر روز يك جا ميهمان باشد.
آدم سورچران اهل عزم نيست.
انسان تا مى‏تواند بهتر است دستش كنار سفره خودش باشد. اگر كسى بخواهد اهل عزيمت و جزء وارثان اولولعزم باشد، در همان رفت و آمد با ارحام هم مراقب است.
گاهى ميهمانى‏هايى پيش مى‏آيد كه عيبى ندارد انسان برود، اما اين كه سورچران باشد با اهل عزم بودن سازگار نيست. پس نماز شب انسان را از كار روز باز نمى‏دارد، به شرط آن كه انسان مراقب مسائل جنبى باشد.
خيلى از برنامه‏هاى تلويزيون است كه انسان مى‏تواند نگاه نكند، همه سريال‏ها كه سودمند نيست. خيلى از جلسات و گفتن‏ها و شنيدن‏ها سودمند نيست. حضرت‏ امير عليه السلام به فرزندش فرمود: جوان! مبادا كارى كنى يا حرفى بزنى كه ديگران به تو بخندند. اين كار، تو را كوچك مى‏كند. اگر نيم ساعت به اذان صبح بلند شويد هم به نماز شب مى‏رسيد هم به نماز اول وقت؛ بعد هم كمى استراحت مى‏كنيد و به درس روز هم لطمه‏اى وارد نمى‏شود.
1397/7/4 ساعت 12:32
کد : 530
لینک مطلب

■ آيا با وجود امكانات رفاهي كنوني جهت حمل و نقل -مثل هواپيما كه مسافر هنگام سفر هيچ سختي اي متحمل نمي شود– باز هم بايد نماز را شكسته خواند؟ يا اينكه چنين افرادي مي توانند نماز خود را كامل بخوانند؟

در پاسخ به اين سوال سه نكته را بايد مد نظر داشت: اول: امروزه نيز گرچه وسايل نقليه و ابزار مسافرت با گذشته فرق كرده است؛ ولى در عين حال هم اكنون نيز مسافرت داراى مسائل غير قابل پيش بيني و مشكلات زيادى است. قطعا زندگى در سفر مانند زندگى در خانه نمي ...

■ آیا خدا به عبادات ما نیاز دارد که فرمان داده نماز بخوانیم و رو به کعبه بایستیم؟

پاسخ : اگر همه مردم رو به خورشید خانه بسازند چیزی به خورشید اضافه نمیشود و اگر همه مردم پشت به خورشید خانه بسازند، چیزی از خورشید کم نمیشود. خورشید نیازی به مردم ندارد که رو به او کنند، این مردم هستند که برای دریافت نور و گرما باید خانههای خود را رو ...

■ چرا نماز صبح من قضا می شود؟

باید دانست که نماز صبح دارای اهمیت زیاد است. امام صادق عليه السلام مي فرمايد: «پس هرگاه نمازگزار نماز صبح را با طلوع فجر به جاي آورد دو مرتبه براي او نوشته مي شود، هم فرشته صبح و هم فرشته شب مي نويسند (چون نماز صبح را فرشته روز و فرشته شب هر دو مشاهد ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز