■ راه های جلوگیری از شک در نماز چیست؟
پاسخ از طرف سعید خانزاده: افرادی که در نماز دچار شک میگردند، دو دسته اند:
افردی که در همۀ مسائل زندگی خود شک میکنند ؛
آنها باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه کنند و این بیماری روانی را درمان کنند و در نماز نیز به حکم کسی که زیاد شک میکند ـ کثیر الشک ـ که در رسالههای عملیه آمده است، عمل کنند.
افرادی که فقط در نماز شک میکنند ؛
آنها برای درمان شک خود، باید چند گام بردارند:
گام اول: این که کسی در نماز شک میکند ولی در بقیۀ مسائل زندگی شک نمیکند، بیانگر این است که به اندازه مسائل روزمرۀ خود، به نماز اهمیت نمیدهد؛ لذا در گام اول بایستی با اهمیت، فلسفه، ارزش و جایگاه نماز آشنا شود.
گام دوم: بدیهی است که ذهن انسان در یک لحظه نمیتواند به دو مسئله فکر کند؛ یا باید متوجه نماز باشد یا متوجه کارهای روزمره. پس شک در نماز ناشی از عدم حضور قلب است؛ لذا باید عوامل حضور قلب را شناخت (مثل توجه به ترجمه و مفهوم جملات نماز و انتخاب مکانی خلوت) و آنها را رعایت کرد.
گام سوم: شک و تردید از ناحیه شیطان است تا انسان را از یاد خدا بازدارد؛ لذا باید از شر وسوسههای او به خدا پناه برد و قبل از نماز اذکاری مثل «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» و «لا حولَ ولا قوةَ اِلّا بالله العلی العظیم» بگوییم.
محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
■ چرا خداوند نماز را واجب نموده است؟
در پاسخ به این پرسش علتهای متعددی میتوان بیان کرد که در ادامه به اختصار به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
• جلوگیری از تحریف دین؛
امام صادق(علیه السلام) در پاسخ به این سؤال فرمودند: "اگر خداوند در فرستادن دین، تنها به فرستادن کتاب آسمانی اکتفا می ...
■ در حديثي خواندم: يك لقمه نان دادن به تارك الصلاه مانند كشتن هفتاد پيغمبر است و حتي لبخند زدن به نماز نخوان، معصيت است، بنابراين آيا ما بايد تارك الصلاة را طرد كنيم؟ چه بايد كرد؟
روايات فراواني در شدت عقوبت و مجازات كمك به تارك الصلاه رسيده است. از جمله پيامبر اكرم(ص) در روايتي مي فرمايد:« مَنْ أَعَانَ عَلَى تَارِكِ الصَّلَاةِ بِلُقْمَةٍ أَوْ كِسْوَةٍ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ سَبْعِينَ نَبِيّاً أَوَّلُهُمْ آدَمُ وَ آخِرُهُمْ مُحَم ...
■ این که عبادت، به معنای، خضوع در برابر عظمت و ربوبیت خداوند است، آیا شامل کسی که کارهای نیک و پسندیده ای را انجام می دهد ولی حضور قلب ندارد، می شود؟
عبادت به معنای خضوع و فروتنی در برابر خداوند و معبود حقیقی است.
عبادت دارای اقسامی است؛ نظیر عبادت با قلب، عبادت با زبان، عبادت با دیگر اعضا و جوارح بدن (عبادت عملی) و... مصادیق هر یک از این اقسام در زندگی انسان بی شمار است. به طور کلی می توان گ ...