■ چرا بین کسي كه نمازش را خوانده و كسي كه نخوانده و بعد از مرگش پول می دهند و برایش نماز و روزه ميخرند نباید فرقي نباشد؟ آيا آن دنيا را هم پولدارها با خريد نماز و روزه به دست مي آورند و از زير بار گناه در ميآيند؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: 1.اصولا هر عبادتي که در وقت خود به جا آورده شود ارزشمند تر از عبادت خارج از وقت است زيرا وقت خاصِ عبادت داراي اثر خاصي در تاثير گذاري عمل است و اين اثر در خارج از زمان خاصش کمتر است و حتي نماز اول وقت با نمازآخر وقت در تاثیرگذاری و ثواب متفاوت است، چه رسد به نمازي که پس از مرگ براي کسي خوانده مي شود. بدون شک فردي که در دنيا نمازش را به جا آورده با کسي که پس از مرگش براي او نماز به جا آورده اند از نظر ارزش و درجه يکسان نمي باشند.
2.كسي كه از روى بى مبالاتى، نمازش را ترك كرده، در قيامت بازخواست و عذاب مى شود و به جا آوردن نماز قضا توسط فرزند و يا خريدِ نماز، هرگز تضميني براي بهشت رفتن وي نمي باشد هر چند ممكن است با عمل نيابتي در مجازات وي تخفيف داده شود. كساني هم كه بنا به عذري همچون بيماري و... ترک عبادت نموده اند، اگر چه با بجا آوردن نماز توسط ديگران بازخواست نمي شود ولي آن اجر را هم دريافت نمی کنند.
3.چنبن افرادی اگر وارد بهشت بشوند، هم درجه با کسانی نخواهند بود که وظیفه شان را به موقع انجام داده اند.
محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
■ اگر پدر، پسری نداشت آن موقع نماز و روزه قضای والدین برعهده چه کسی است؟
اگر پدر نسبت به نماز یا روزه خود وصیتى کرده است، باید طبق وصیت (از ثلث مال او) عمل شود ولى اگر وصیت نکرده است بر پسر بزرگتر واجب است که نماز و روزه قضاى پدر را بگیرد. اگر پسر بزرگتر انجام نداد [ یا اصلا پسری نداشته باشد] سایر فرزندان مىتوانند نمازها ...
■ آيا کسي که نماز نميخونه يا نمازش به تاخير ميفته ممکن است در تسلط شیطان باشه؟
پيامبر اکرم (ص) مي فرمايد:
شيطان هميشه از فرزندآدم وحشت دارد و فاصله مي گيرد تا زماني که نمازهاي پنج گانه اش را در وقتش به جا مي آورد، پس هرگاه آنها را ضايع کرد بر وي جرأت پيدا مي کند و او را به گناهان بزرگ وارد مي سازد.(2)
البته همانطوريکه خداو ...
■ چرا روز فطر به عنوان عید قرار داده شده است؟
در روایت اهل بیت علیهم السلام در خصوص فلسفه قرار داده شدن روز فطر به عنوان عید دو علت عمده ذکر گردیده است
الف: آن كه روز فطر اوّلين روزی است كه پس از یک ماه روزه گرفتن، خداوند متعال در آن اجازه خوردن و آشامیدن را به بندگانش داده است لذا حقّ تعالى د ...