■ چرا زنان حداقل چند روز در ماه نبايد نماز بخوانند؟ آیا این به معنای قطع ارتباط با خداوند نیست؟

پاسخ:
باید توجه داشت که برداشته شدن نماز در آن ایام، به معنای قطع ارتباط زنان با خداوند متعال نیست چرا که آنان مي توانند وقت نماز، خود را پاکيزه نموده و رو به قبله، ذکر بگویند و قرآن بخوانند و ارتباط معنوي خود را با خدا حفظ نمايند. (1)
ممکن است موارد زیر از حکمت های آن باشد :
1.در اسلام نماز از مرد و زنی که به هیچ صورت نمی تواند کسب طهارت کند، یعنی امکان وضو و غسل و تیمم را ندارد، ساقط می شود. شهيد مطهري مي فرمايد: «از نظر اسلام زنِ حائض حكم يك انسان به اصطلاح «محدث» را يعني انسان فاقد وضو و غسل را دارد كه در آن حال از نماز و روزه محروم است». (2)
2.معافيت زن در هنگام حیض و نفاس از عباداتي که نياز به طهارت دارد، امتنان و تسهيلي است که خداوند براي زنان مقرر کرده است. چون خونريزي ماهيانه زن يك بيماري و زحمت است و در این هنگام خداوند نماز را برای آسان گیری از آنها برداشته است. (3)
3.به دليل سختی و وضعيت رواني هنگام عادت ماهیانه، زن نمي تواند هنگام نماز توجه و آرامش و طهارت لازم را داشته باشد، در حالي كه نماز گفتگوي بنده با خدا است كه بايد با توجه و آرامش و طهارت انجام گردد. به این جهت خداوند این وظیفه را از آنها برداشته است.
__________________
(1)عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: تَتَوَضَّأُ الْمَرْأَةُ الْحَائِضُ‏ إِذَا أَرَادَتْ أَنْ تَأْكُلَ وَ إِذَا كَانَ وَقْتُ الصَّلَاةِ تَوَضَّأَتْ وَ اسْتَقْبَلَتِ الْقِبْلَةَ وَ هَلَّلَتْ وَ كَبَّرَتْ وَ تَلَتِ الْقُرْآنَ وَ ذَكَرَتِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ. (وسائل الشيعة ؛ ج‏2 ؛ ص346)
(2)مرتضي مطهري، مجموعه آثار 19، مسأله حجاب، ص 419
(3)«یُريدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُريدُ بِكُمُ الْعُسْر» ؛ خداوند (در احکام و واجبات) براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد. (بقره : 185)

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1397/3/2 ساعت 16:11
کد : 470
لینک مطلب

■ اگر اسلام تقلید در اصول دین را نپذیرفته و تأکید بر پذیرش آنها از روی تحقیق دارد؛ چرا در عمل بدان پایبند نیست؟ به عنوان نمونه،‌ چرا قبل از پذیرش تحقیقی، تأکید بر آموزش فروع دین – مانند نماز - به کودکان و تشویق به اجرای چنین فروعی از سوی آنان دارد؟

این پرسش به بخش‌های مختلفی قابل تفکیک است که در این پایگاه تقریباً به تمام آنها پرداخته شده است که در ذیل به آن اشاره می‌کنیم: 1. همانگونه که در پرسش نیز بیان شد، از نظر اندیشمندان دینی اصول دین باید از روی تحقیق پذیرفته شود، نه از روی تقلید.[1] 2. ...

■ سلام خسته نباشید در برنامه تجوید نماز در آخر قسمت آموزش یک قاری آیه های سوره حمد می را می خواند چه کسی است ؟

سلام علیکم اگر منظور شما قرائت سوره حمد و اخلاص باشد قرائتش توسط استاد طباطبایی می باشد. ...

■ اذکار سبعه که سفارش شده است بعد از نماز صبح خوانده شود، چیست و چه اثراتی دارد؟

گفته می‌شود که برخی از بزرگان معاصر، به خواندن اذکاری به نام «اذکار سبعه» و یا «ذکرهای هفت‌گانه» توصیه کرده‌اند: 1. بسمله، یعنی گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم»،[1] 2. حوقله، یعنی گفتن: «لا حول و لا قوه الا بالله»،[2] 3. تسبیح، یعنی گفتن «سبحان ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز