■ آثار نماز در هنگام مرگ و برزخ و قیامت چیست؟

پاسخ از طرف مدیر قنوت: 1.راحتی هنگام مرگ
پیامبر اکرم (ص) برای کسی که به نماز اهمیت بدهد راحتی هنگام مرگ و رهایی از غم اخروی و نجات از آتش دوزخ را ضمانت کردند. (1)
2.انس نماز با انسان در قبر
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «نماز در قبر به‏‏صورت شخصی نورانی نزد میت می‏آید و با او در قبرش انس می‏گیرد و ترس و اضطراب عالم برزخ را از او دور می‏سازد». (2)
3.چراغ قبر و بستر میت
پيامبر خدا ( صلی الله عليه و آله ) فرمودند: « نماز... ميانجي ميان نمازگزار و فرشته مرگ، چراغ روشن كننده قبر، بستري زير پهلو هاي ميت، پاسخي براي پرسشهاي نكير و منكر، همدم در شادي و گرفتاري و باران رحمتي بر گور است تا روز رستاخيز، نماز توشه مؤمنان در سفر دنيا به آخرت است»
4.دفع عذاب جهنم
نماز کلید بهشت و رسیدن به پاداش‌های عظیم الهی (3)و ترک ‏نماز سبب ورود به جهنم است (4) و امام صادق (ع) ‏فرمودند: «برای رهایی از عذاب کافی است یک نماز انسان پذیرفته گردد». (5)
5.مهریه حورالعین
پيامبر خدا ( صلی الله عليه و آله ) فرمودند: خیر دنیا و آخرت در نماز است و نماز مهريه حوريان بهشتي است. (6)» (7)
__________________
(1)« مَا مِنْ عَبْدٍ اهْتَمَّ بِمَوَاقِيتِ الصَّلَاةِ و مَوَاضِعِ الشَّمْسِ إِلَّا ضَمِنْتُ لَهُ الرَّوْحَ عِنْدَ الْمَوْتِ و انْقِطَاعَ الْهُمُومِ و الْأَحْزَانِ و النَّجَاةَ مِنَ النَّارِ كُنَّا مَرَّةً رُعَاةَ الْإِبِلِ فَصِرْنَا الْيَوْمَ رُعَاةَ الشَّمْسِ » (بحار الانوار، ج 80، ص 9).
(2)« إنّ الصّلاة تأتي إلى الميّت في قبره بصورة شخص أنور اللّون يؤنسه في قبره و يدفع عنه أهوال البرزخ » (الحكم الزاهرة، ترجمه انصارى، ص 275).
(3)قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ(ع): "يَا أَبَانُ هَذِهِ الصَّلَوَاتُ الْخَمْسُ الْمَفْرُوضَاتُ مَنْ أَقَامَهُنَّ و حَافَظَ عَلَى مَوَاقِيتِهِنَّ لَقِيَ اللَّهَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ و لَهُ عِنْدَهُ عَهْدٌ يُدْخِلُهُ بِهِ الْجَنَّةَ و مَنْ لَمْ يُصَلِّهِنَّ لِمَوَاقِيتِهِنَّ فَذَلِكَ إِلَيْهِ إِنْ شَاءَ غَفَرَ لَهُ و إِنْ شَاءَ عَذَّبَهُ" (بحار الانوار، ج80، ص 17).
(4)"في‏ جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ * عَنِ الْمُجْرِمينَ * ماسَلَكَكُمْ في‏ سَقَرَ * قالُوالَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ" (مدثر:40-43)
(5)« مَنْ قَبِلَ اللَّهُ مِنْهُ صَلَاةً و احِدَةً لَمْ يُعَذِّبْه » (اصول کافی، ج 3، ص 266).
(6)« الصَّلَاةُ مَرَضَاةُ اللَّهِ تَعَالَى ... وَ شَفِيعٌ بَيْنَ صَاحِبِهَا وَ مَلَكِ الْمَوْتِ وَ سِرَاجٌ فِي الْقَبْرِ وَ فِرَاشٌ تَحْتَ جَنْبَيْهِ وَ جَوَابُ مُنْكَرٍ وَ نَكِيرٍ وَ مُونِسٌ فِي السَّرَّاءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ صَائِرٌ مَعَهُ فِي قَبْرِهِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.» ؛ (جامع الأخبار(للشعيري) ؛ ص72)
وَ قَالَ ع‏ خَيْرُ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَة فِي الصَّلَاةِ وَ ... هِيَ عِمَادُ الدِّينِ .... وَ مُهُورُ حُورِ الْعِينِ. (جامع الأخبار(للشعيري) ؛ ص72)
(7)توجه به اين نكته لازم است كه اين ثواب ها براي نمازي است كه شرايط صحت و قبولي در آن رعايت شده باشد و الا همانگونه كه در ديگر روايات نيز تصريح شده هر نمازي نمي تواند انسان را به كمال و ثواب هاي اخروي نائل گرداند .

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1397/2/20 ساعت 15:04
کد : 460
لینک مطلب

■ منظور از اخلاص در نماز چیست؟ و از کجا بدانیم نمازی که می خوانیم خالصانه است؟

«اخلاص»، يكى از فضايل درونى مؤمنان و مردان الهى است كه مستلزم پاكى بى‏شائبه اعمال دينى و عبادت‏هاى خالصانه است و از هر گونه ريا و انگيزه غير الهى بدور می باشد. نمازی كه مؤمن در برابر خدا انجام می دهد، قبل از هر چيز اقرار به يگانگى او است؛ يعنى، او ...

■ آیا این واقعا حقیقت دارد که نماز غیبت کننده تا40روز قبول نیست؟ یا اینجور روایات صرفا برای بیان بزرگی گناه غیبت گفته شده‌اند و در اصل نماز ها و عبادات پذیرفته میشوند اما تنها اثرآنها کم است؟اصلا آیا صحت چنین روایاتی با عدالت خدا همخوانی دارند؟

با سلام بله نماز غیبت کننده تا چهل روز قبول نیست نکته اول؛ غیبت کننده می تواند حلالیت بطلبد و با پذیرش عذر توسط غیبت شونده، و پشیمانی غیبت کننده این گناه و آثارش هم برداشته می شود. نکته دوم؛ قبول نبودن با باطل بودن متفاوت است، یعنی همان که اثر ...

■ زنی هستم که مبتلا به خود ارضایی هستم و می دانم که این عمل گناه است. حالا تصمیم به ترک آن دارم حکم خداوند در رابطه با این عمل چیست و آیا برای اینکه نماز بخوانم باید غسل کنم و چه غسلی؟ و آیا پس از ترک آن خداوند دعای مرا مستجاب خواهد کرد؟

پاسخ اجمالی این کار نافرمانی و عصیان از دستورات خداوند حکیم و مهربان است که حرام است و مانند باتلاق متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، خود را به نابودی نزدیک می کند به همین خاطر باید هر چه زودتر ترک شود و کسی که مرتکب شده در پیشگاه ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز