■ فرق کسی که نماز می خواند و گناه می کند با کسی که گناه نمی کند و نماز نمی خواند , چیست ؟
پاسخ: باید دانست تصور اینکه کسی بی نماز باشد و گناه نکند محال است , چرا که کمترین گناهی که چنین فردی در هر روز انجام می دهدترک نماز است. که از گناهان کبیره می باشد. با این حال چند تفاوت بین نماز گذار گناه کار با بی نماز که در ظاهر گناه نمی کند , وجود دارد:
1- امید به نجات و عاقبت به خیری نماز گذار بیسار بیشتر از بی نماز است. همانگونه که پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم ) نسبت به جوان نماز خوانی که مرتکب گناه نیز می شد فرمود : یک روز نمازش او را از گناه باز می دارد. و چیزی هم نگذشت که آن جوان توبه کرد.
2- نماز گذار گنه کار نسبت به بی نماز , بیشتر در معرض بخشش و رحمت الهی قرار دارد زیرا نماز , گناهان را ریخته و ازبین می برد. سلمان فارسی ( ره ) می گوید: با پیامبر در زیر سایه درختی بودیم یک شاخه از آن را گرفت و تکان دادپس یک برگی از آن افتاد . فرمود: نمی پرسید که چرا چنین کردم؟ عرض کردیم به ما خبر دهید ای رسول خدا. فرمود : « به تحقیق شخص مسلمان هر گاه به نماز قیام می کند. گناهانش می ریزد. همان طور که برگ های این درخت می ریزد. »
3- طبق روایت امام صادق علیه السلام اگر در قیامت نماز انسان مورد قبول خداوند قرار گرفت , سایر اعمال خوب انسان نیز مورد قبول واقع می شود. و الا اعمال نیک انسان ارزشی نخواهد داشت. پس هیچ عمل خوب بی نماز مورد قبول قرار نمی گیرد. چون اصلا نمازی نخوانده که تا قبول یا رد شود. ولی اگر نماز نماز گذار مورد قبول درگاه خداوند قرار گیرد , هرچند گناه کار باشد , بقیه اعمال نیک وی نیز قبول می شود.
■ چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید تا انسان بتواند برای نماز صبح بیدار شود و نمازش قضا نشود؟
1. از آنجا که نماز در حقیقت فرصتی است تا انسان با خدای خویش صحبت کند، و این توفیقی است که از جانب حضرت دوست، نصیب بندگانش میشود تا بتوانند در طول شبانه روز دقایقی را با معبود خویش به مناجات بپردازند؛[1] لذا درخواست پیامبران و اولیای الهی از خداوند ...
■ آیا جلوگیری از برقراری نماز جمعه و جماعات و هیئات مذهبی به علت احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند کرونا توجیه شرعی دارد؟
در اسلام، حدیث و قاعدهای کلی به نام «لا ضرر» وجود دارد که بر مبنای آن، اقدام شخص بر عملی که احتمال ضرر قابل توجه در آن میرود، جایز نیست.[1]
در این قاعده، هرچند ملاک تشخیص ضرر، عرف مردم هستند، ولی چه بسا همین عرف در موضوعات تخصصی به نظر کارشناسا ...
■ در خوابگاهي كه هستيم، براي درك فضيلت نماز جماعت هر بار يكي از بچه هاي خوابگاه جلو مي ايستد و به او اقتدا مي كنيم آيا اين كار درست است؟
تلاش براي برپايي نماز جماعت امر بسيار شايسته و پسنديده است اما كسي كه قرار است به عنوان امام جماعت به او اقتدا نمائيم بايد داراي ويژگي هايي باشد که مهمترین آنان، درستی و صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز است و رعایت عدالت به این معنا که مرتکب گناه کب ...