■ خيلي دوست دارم از حالات چهارده معصوم عليهم السلام در موقع نماز بدانم و اينكه آنها تا چه اندازه به نماز اهميت مي دادند؟

پاسخ: روايات و نقل هاي تاريخي كه بيانگر جايگاه و اهميت نماز در سيره معصومين عليهم السلام مي باشد بسيار مي باشد كه به دليل گستردگي آنها تنها به تعداد معدودي اشاره مي نمائيم.
يك – نماز رسول خدا صل الله عليه و آله
حضرت رسول صل الله عليه و آله چنان به نماز علاقه داشت كه مي فرمود:« من هرگز از نماز سير نمي شوم» و در جايي ديگر مي فرمود:« همانا خداوند روشني چشم مرا در نماز قرار داد و نماز را محبوب من نمود.» آنحضرت هنگامي كه به نماز مي ايستاد چنان بي حركت مي شد كه گويا جامه اي پهن شده بر روي زمين بود. و با اين كه بي گناه بود اما از خوف خداوند چنان در نماز مي گريست كه جانمازش خيس مي شد.
رسول خدا (ص ) آنقدر به نماز مي ايستاد تا پاهايش متورم مي شد...، به آن حضرت گفتند: اي رسول خدا! مگر خدا گناهان گذشته وآينده تو را نيامرزيده است؟ فرمود: آيا نبايد خداي را بر آنچه انعام فرموده و ما را بدان آزمود سپاسگزا باشم؟
دو – نماز اميرالمومنين علي (عليه السلام)
در حالات حضرت علي عليه السلام به هنگام نماز چنين نقل كرده اند كه چون وقت نماز فرا مي رسيد، علي (ع ) به خود مي پيچيد و مي لرزيد، به او مي گفتند: اي اميرالمؤ منين ! تو را چه شده است؟ مي فرمود: وقت اداي امانتي شده است كه خداوند آن را بر آسمانها و زمين و كوهها عرضه كرده وآنها از قبول آن ابا كردند واز آن بيمناك شدند.
سه – نماز حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها )
حضرت زهرا سلام الله عليها نيز مانند پدر گراميشان آنقدر به نماز مي ايستاد كه پاهايش ورم مي كرد.
پيامبر خدا ( صل الله عليه و آله ) در وصف عبادت آنحضرت فرموده است:« و اما دخترم فاطمه (س )... سرور زنان عالم از اولين وآخرينشان مي باشد، تا اينكه فرمود: هرگاه او در محرابش در برابر پروردگار خويش به نماز مي ايستد، نورش براي فرشتگان آسمان آن چنان مي درخشد كه مانند ستارگان براي اهل زمين مي درخشد آن گاه خداوند - عزوجل - به فرشتگانش مي فرمايد: اي فرشتگانم ! به كنيزم و سرور كنيزم فاطمه (س ) بنگريد كه در برابرم ايستاده است و از ترس من، بدنش مي لرزد و با تمام وجودش به عبادتم برخاسته است من شما را گواه مي گيرم كه شيعيانش را از دوزخ در امان دارم.»
چهار – نماز امام حسن عليه السلام
آنحضرت به هنگام نماز بهترين جامه اش را مي پوشيد وقتي از او سوال مي كردند كه چرا بهترين لباس هاي خود را براي نماز پوشيده مي فرمود:« إِنَّ اللَّهَ جَمِيلٌ يُحِبُّ الْجَمَالَ»« خدا زيباست و زيبايي را دوست دارد» سپس به اين آيه قرآن كريم استناد مي فرمود كه:« خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ» ؛« زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود برداريد!» و هنگامي كه به نماز مي ايستاد تن مباركش مي لرزيد.
پنج - نماز امام حسين عليه السلام
امام حسين عليه السلام عصر نهم ماه محرم امام حسين (ع ) به برادرش عباس فرمود:« اگر بتواني لشكر دشمن را از جنگ منصرف كني، چنين كن تا مگر امشب به درگاه پروردگارمان نماز بخوانيم، زيرا او مي داند كه من نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم.» و فرداي آن روز در بدترين شرايط جنگ ظهر عاشورا هنگامي كه ابوثمامه صيداوي وقت نماز رابه امام حسين (ع ) تذكر داد، امام در حق او بهترين دعا را كرد و فرمود:« نماز را به يادآوردي، خداوند تو را از نمازگزاران يادآور قرار دهد» سپس به اقامه نماز پرداختند.
ششم - نماز امام سجاد عليه السلام
امام چهارم شيعيان در شبانه روز هزار ركعت نماز مي خواند. و هنگامي كه به نماز مي ايستاد، رنگ صورتش تغيير مي كرد و همانند بنده ذليل، در برابر خدا مي ايستاد، و از ترس مي لرزيد و نمازش هميشه نماز وداع بود؛ آن چنان كه گويي بعد از آن نمازي نخواهد خواند.
روزي در حالي كه مشغول نماز بود عبا از شانه مبارك ايشان افتاد، ولي حضرت توجهي نكرد، وقتي از نماز فارغ شد يكي از اصحاب عرض كرد: عباي شما از شانه تان افتاد و شما بدون توجه نماز خود را دنبال كرديد، آن حضرت فرمود: واي بر تو! مي داني در برابر چه كسي ايستاده بودم؟ چنين فكري مرا از توجه به عبا منصرف ساخته بود.
هفتم - نماز امام باقر عليه السلام
در حالات آن حضرت آورده اند كه روزي در حالي كه مشغول نماز بودند، چيزي بر سرشان افتاد حضرت به جهت تعظيم خداوند و حضور قلبي كه در نماز داشت، بدون اعتنا، به نماز خويش ادامه دادند تا اين كه امام صادق (ع ) آمد و آن چيز را از سر پدرش برداشت.
هشتم - نماز امام صادق عليه السلام
آنحضرت هنگامي كه به نماز مي ايستاد، رنگ صورتش گاهي قرمز و گاهي زرد مي شد و چنان نماز مي گذارد مثل اين كه با كسي كه با چشم او را مي بيند مناجات مي كرد.
از حالات ديگر ائمه (عليهم السلام ) به هنگام نماز روايات ديگري نيز نقل گرديده كه به دليل طولاني شدن از ذكر آنها صرف نظر مي نمائيم.
1394/9/28 ساعت 13:51
کد : 44
لینک مطلب

■ در مورد آرام بودن بدن در نماز توضیح دهید.

موقع گفتن اذکار واجب و مستحب، بدن باید حرکت نداشته باشد، ولى حرکت دست و انگشتان اشکال ندارد. استفتائات امام خامنه ای ...

■ کسی که بدون قصد معصیت مسافرت کند، ولی در بین راه برای ادامه و تکمیل سفر قصد ارتکاب معصیت نماید، آیا نمازش را باید تمام بخواند یا شکسته؟ آیا نمازهای شکسته ای که در طول راه خوانده، صحیح است یا خیر؟

واجب است از زمانی که قصد استمرار سفر به خاطر معصیت کرده، نمازش را تمام بخواند و نمازهایی را که پس از تصمیم به ادامه سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده است، باید اعاده کند و تمام بخواند. ...

■ كسي كه تا كنون نماز نخوانده چگونه بايد توبه كند؟

توبه با يك جرقه آغاز مى‌شود، جرقه‌اى كه در آغاز تنها يك نقطه نورانى و كوچك در قلب است، امّا به تدريج تمامِ آسمانِ تيره و تاريك قلب را فرا مى‌گيرد. اين نقطه نورانىِ سفيد، انسان را از گذشته تاريك به آينده روشن مى‌برد. نسبت به گذشته تاريك و سياه، احساس ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز