■ معنای وضو چیست ؟ چند نوع می توان وضو گرفت ؟
پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: وضو در لغت به معنای نظافت و تمیز کردن است. و در اصطلاح فقه عبارت است از : شستن مخصوص که می تواند ترتیبی یا ارتماسی باشد.
وضوی ترتیبی یعنی به قصد قربت و اطاعت از فرمان خدا، ابتدا صورت و بعد دست راست و سپس دست چپ را بشوید. ان گاه با رطوبتی که از شستن دست بر کف آن باقی مانده ، سر را مسح کرده و سپس پای راست و در پایان پای چپ را مسح نماید.
وضوی ارتماسی عبارت است از فرو بردن صورت و دستها در آب ، به قصد وضو با مراعات شستن از بالا به پایین . گاهی ممکن است بین این دو شیوه ،ر تلفیق شود؛ به این معنا که صورت را ارتماسی و دست ها را ترتیبی بشوید. این شکل از وضو نیز صحیح است.
■ آیا نماز نخواندن پدر و مادر در زندگی فرزندانشان تأثیری دارد؟
نماز نخواندن پدر و مادر دو اثر وضعی و تربیتی بر فرزندان میتواند داشته باشد. اثر تربیتی از آن جهت است که فرزندان معمولاً از اعمال والدین الگو برداری می کنند. اگر فرزندان عمل کردن به آداب و وظائف دینی را از ابتدا در محیط خانه مشاهده کنند و با آنها خو ...
■ چرا براي نماز جمعه خطبه قرار داده شده؟ و علت اينكه امام جمعه بعد از اتمام خطبه اول مي نشيند و سپس برمي خيزد و خطبه دوم را شروع مي كند چيست؟
در روایتی امام رضا عليه السلام به بيان علت قرار داده شدن خطبه براي نماز جمعه پرداخته وفرموده است:«جمعه محلّ اجتماع عموم بوده لذا خداوند متعال خواسته است كه امام جمعه سبب شود براى موعظه مردم و ترغيب نمودن آنها به طاعت و ترس از گناه و انجام تكاليف و با ...