■ 1- آيا نماز در زمان ادیان پیش از اسلام بوده است؟ و اگر وجود داشته شکل و طرز خواندن آن در اديان مسيحي و يهودي و ساير اديان آسماني چگونه بوده است؟

پاسخ: با مطالعه پيرامون تاريخ اديان و مذاهب و همچنين آيات و روايات نقل شده از معصومين (عليهم السلام )،اين مطلب كاملاً روشن مي گردد كه قديمي‌ترين عبادت در تمامي اديان پيش از اسلام نماز بوده است. در مورد سابقه تاریخی نماز در روایتی از امام صادق عليه السلام نقل شده است:« هِيَ آخِرُ وَصَايَا الْأَنْبِيَاءِ ع» ؛« نماز آخرین وصیت و سفارش پیامبران بوده است» و از این روایت به روشنی فهمیده می شود که تمامی یکصدو بیست و چهار هزار پیامبر با نماز مانوس و سفارش کننده به آن بوده اند.
برخي آيات و روايات كه بيانگر نمازگزار بودن پيامبران صاحب شريعت و پيروان آنها است به شرح ذيل مي باشد:
از هنگام اقامت حضرت آدم و حوا (علیهماالسلام)در زمین، خداوند نماز را بر حضرت آدم ( علیه السلام) واجب کرد.
کشتي نوح(ع) داراي پنجره ها و سوراخ هايي بود که از آن نور خورشيد به داخل منعکس مي‌شد و از اين طريق وقت نماز را تشخيص مي‌دادند .
حضرت ابراهيم آن‌گاه که همسر و فرزند خود را در کنار کعبه نو بنياد نهاد دست به دعا برداشت و به خداي متعال چنين گفت: خدايا من، خاندان خود را در سرزميني غير حاصل خيز و کنار خانه ات ترک نمودم تا نماز را به پا دارند پس دلهاي مردم را در هواي(گرو) آنان قرار ده .
وقتي حضرت موسي(ع) به کوه طور آمد و پيام رسالت را دريافت نمود خداوند به او فرمود: من خداي يکتا هستم. پس مرا عبادت کن و نماز را بپا دار .
حضرت عيسي(ع) در گهواره به امر خداوند اينگونه سخن گفت: من بنده خدا هستم که کتاب آسماني را بر من نازل کرد ومرا پيامبر قرار داد و هر جا که باشم مرا مايه برکت قرار داد و به نماز و زکات تا وقتي که جان در بدن دارم مرا توصيه نمود .
علاوه بر پيامبران اولوالعزم، در آيات و روايات متعددي از نماز پيامبراني همچون شيث(ع)، ادريس(ع)، يونس (ع)، صالح(ع)، اسماعيل(ع)، اسحاق(ع)، يعقوب(ع)، لوط(ع)، شعيب(ع)، داوود(ع)، زکريا(ع)، ايوب(ع) و... سخن به ميان آمده كه همگي گويا وجود نماز در تمامي اديان و شريعت هاي پيش از اسلام مي باشد .
اما در خصوص كيفيت و چگونگي اقامه نماز در اديان مسيحي و يهودي و ساير اديان آسماني پيش از اسلام بايد گفت: آنچه بر اساس تاريخ اديان و آيات و روايات غير قابل انكار مي باشد اين است كه نماز به عنوان عبادت در كليه اديان وجود داشته و دارد و متناسب با تکامل دین، روند تکاملی داشته است و این تکامل در دین مبین اسلام – همانند جنبه های دیگر آن معارف، مثل قوانین، و مقررات اجتماعی – متناسب با انسان رشد یافته عصر خاتمیت به اوج خود رسیده است .
یهودیان روزی سه بار نماز می خوانند. نماز صبح، نماز عصر و نماز مغرب نماز در کنیسه بهتر است و در صورتی که حداقل که حداقل ده نفر مرد حضور داشته باشند، نماز جماعت برقرار می شود. در این حال یک نفر کاهن، لاوی یا مسن ترین فرد که عبری را خوب می داند، جلو می ایستد و دعاها و متونی از تورات را می خواند. معروف ترین عباراتی که می خوانند شِمَع (بشنو) ( Shema ) نام دارد که عبارت است از:« ای اسرائیل بشنو؛ یهوه خدای ما یهوهِ واحد است. پس یهوه خدای خود را به تمامی جان و تمامی قوت خود محبت نما».
شستن دست ها تا مچ ( وضو) و بستن بازوبند و پیشانی بندی که در آن آیاتی از تورات نوشته شده (تفیلین) ( Tefilin) برای مردان در نماز صبح واجب است . قبله یهود شهر اورشلیم است.
در مسیحیت نماز به شیوه خاصی که در اسلام وجود دارد مطرح نیست، بلکه آنها در برابر خدا دعا بجا می آورند. مسیحیان کاتولیک پیش از ورود به کلیسا با آب مقدس خود را تطهیر می کنند، به این صورت که دست خود را در آب فرو برده و به صلیب می کشند.
یکی از دعاهای مرسوم برای برگزاری نماز، دعای زیر است:« ای پدر ما که در آسمانی نام تو مقدس باد، اراده تو چنان که در آسمان است در زمین نیز به انجام رسد. نان کفاف امروز ما را بده، گناهان امروز ما را ببخش چنان که ما نیز کسانی را که به ما بدی می کنند ببخشیم. ما را در آزمایشی نیاور، بلکه از شریر رهایی ده؛ زیرا ملکوت، قوت و جلال از آن توست.«آمین».
البته برخی از حرکت های بدن مانند دست ها را رو به آسمان گرفتن و یا خم کردن زانو در نماز مسیحیان مرسوم است.
بنابر آنچه گفته شد؛ نماز در ادیان آسمانی گذشته نیز سابقه داشته است اگر چه برگزاری آن به شکل های متفاوت بوده است.
1394/9/28 ساعت 13:46
کد : 36
لینک مطلب

■ با سلام و وقت بخیر سوال بنده در خصوص اعزام مبلغ است . اعزام مبلغ به چه صورت هست پارسال برای استان ما حاج آقایی تشریف آوردن که امسال هم به ستاد درخواست دادیم برای تابستان تشریف بیارند. که فرصت خوبی برا شرکت خانم هاو افراد در صنف های مختلف هست اما جوابشون این بود که پاییز برا دانش آموزان مبلغ میان و در بین شون برا خانم ها هم برنامه میگذاریم . بنظرم اول اینکه فرصت تابستون و ساعات طولانی روز و اوقات فراقت رو از دست میدیم و پاییز با توجه به کوتاهی روز و سرما برای استان ما زمان خوبی برا بهره برداری بیشتر از این فرصت ها نیست دوم اینکه مادران نیازبه راهنمایی و کمک دارند تا در تربیت فرزند (دانش آموز) برای جامعه اسلامی موفق باشند .

سلام و وقت بخیر جهت هماهنگی با واحد اعزام مبلغ مرکز تخصصی نماز تماس حاصل نمایید شماره تماس: 02537740930 ...

■ در نماز شب و سحر خیزی قدری کسل هستم، لطفاً راهنمایی فرمایید؟

آیت الله العظمی بهجت رضوان الله علیه: کسالت در نماز شب به این رفع می شود که بنا بگذارید هر شبی که موفق (به خواندن آن) نشدید، قضای آن را بجا بیاورید. ...

■ کدام یک از مراجع تقلید لاک روی ناخن را مانع وضو نمی داند؟

تمام مراجع معظم تقلید در شرایط وضو فرموده اند: یکی از شرایط صحیح بودن وضو این است که مانعی از رسیدن آب بر عضوی که باید در وضو شسته یا مسح شود نباشد. بنا براین قبل از وضو باید هر چیزی که مانع رسیدن آب به اعضاء وضو است برطرف شود و از آن رو که لاک ناخن ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز