■ در مورد جاهايي كه انسان نسبت به انجام غسل جنابت خجالت مي كشد و نماز نمی خواند، برای خواندن نماز لطفا راه حلی ارائه نمائید؟
پاسخ: این مساله يكي از مشکل هاي رايج بين جوانان و نوجوانان مي باشد كه در موقعيت هاي مختلف دچار آن مي شوند به عنوان نمونه برخی از نوجوانان که در ابتداي سن بلوغ مي باشند به هنگام محتلم شدن از اينكه بخواهند ابتداي صبح به حمام بروند خجالت می کشند و یا برخي ديگر وقتي به مسافرت می روند و مهمان کسی هستند اگر محتلم شوند از اینکه بخواهند میزبان را در جریان گذاشته و از حمام استفاده نمایند خجالت می کشند و گروهی نیز این مشکل را در دوران نامزدی تجربه می کنند و از اینکه در منزل پدر زن به حمام بروند احساس شرم و حیا می کنند.
براي حل اين مشكل سه راه حل مشخص وجود دارد:
راه حل ابتدایی: از آنجا که در انجام احكام الهى (مثل غسل جنابت) شرم و حيا و خجالت عذر براي ترك وظيفه شرعي حساب نمىشود لذا در مرحله اول چنین فردی می تواند با کنار گذاشتن خجالت براي انجام غسل اقدام نمايد و در صورت مهمان بودن با درميان گذاشتن اين مساله به همراهان و يا فرزندان پسر ميزبان و يا خود ميزبان رسما نياز به استحمام را ابراز نماید.
البته ناگفته نماند اگرچه ممکن است چنین مساله ای براى اولين بار سخت جلوه نماید اما در دفعات دوم به بعد عادى خواهد شد اما اين را هم بايد دانست كه چنين شخصي با اين كار خود عملاً اهميت حكم الهي را بيان مي كند و ايمان را به ديگران آموزش مي دهد و ديگران را نيز ترغيب مي نمايد كه در همه ي موارد حكم خدا را رعايت كنند.
راه حل دیگر: راه دیگر آن است که در چنین مواقعی به بهانهاى – مثل خواندن نماز جماعت در مسجد - از منزل خارج شده و از حمامهاى عمومى در سطح شهر استفاده نمائید.
راه حل نهایی: گاهی اوقات شرایط خاصی اجازه عملی نمودن دو راهکار قبلی را نمی دهد مثل اینکه میزبان دارای دخترانی می باشد و رفتن به حمام زمینه بدبینی و یا سوء ظن وی را فراهم می نماید و یا اینکه حمام رفتن در منزل پدر زن زمینه بروز مشکلاتی را فراهم می نماید
لذا از آنجا كه در صورت وجود وقت كافي براي غسل و نماز، تيمم بدل از غسل باطل است ولو اينكه به خاطر خجالت كشيدن باشد اما به عنوان راه حل نهایی مي توان صبر نمود تا وقت نماز تنگ شود سپس تيمم نموده و بعد از تطهير بدن و لباس، نماز بخواند. در اينصورت اگر چه چنين فردي بدليل تاخير نمودن گناه كرده اما تيمّم او در آن هنگام صحيح است و نمازش نيز صحيح مي باشد .
■ سلام وقتتون بخیر
لطفا اسامی برندگان مسابقه کتابخوانی نماز در سیره و سخن امام علی (ع) اعلام میفرمایید
با سلام
جهت مشاهده اسامی برگزیدگان، لطفا به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
https://www.namaz.ir/1401/04/12/%D9%81%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8% ...
■ آیا در احادیث و روایات به تعداد رکعات نمازهای یومیه(روزانه) اشاره شده است؟
همانگونه که میدانید تمام اعمال عبادی انسان مستند به منابع متقن و مستدل از آیات، روایات و سیره معصومان(ع) است؛ لذا نماز به عنوان سرآمد اعمال عبادی به یقین از پشتوانه روایی برخوردار است. اما در ارتباط با نمازهای یومیه به صورت هفده رکعت به چند روایت ا ...
■ آیا خوردن غذایی را که لای دندانها مانده در بین نماز، نماز را باطل می کند؟
مسأله ۱۱۵۵ اگر در بین نماز، غذایی را که لای دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمی شود . و اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود نمازش اشکال پیدا می کند
رساله توضیح المسائل امام خمینی (ره) ...