■ کسی که با نامحرم رابطه نامشروع دارد، آیا باید نماز و روزه های خود و اخلاق حسنه را ترک کند؟
تکلیف این افراد چیست؟
پاسخ: اولا: خداوند عاقبت و تکلیف بندگانش را می داند و ما به آن آگاهی نداریم.
دوما: اكثر مومنين كه نماز مي خوانند و روزه مي گيرند، گاهي نيز آلوده به گناه مي شوند. كسي نمي تواند ادعا كند كه هرگز گناه نمي كند. اين ادعا خاص معصومين(ع) است. همين نمازهاي بي روح و دست و پا شکسته هم اثراتی برای گنهکاران دارد و اگر انسان همين نماز بي روح را هم ترک کنند، ميزان جرم و خطا و معصيت آنها بيشتر میشود.
سوما: اگر آلوده به گناهی است دلیل ندارد که گناهان دیگر را انجام دهد. ترک نماز از گناهان سنگین است. پس کسی که آلوده به گناهی است، نباید با انجام گناهی بزرگتر، خود را به اعماق جهنم ببرد.
سوما: بیشتر گنهکاران، میدانند کارشان گناه است، اما توان و اراده ترک آن را ندارند، امید است که به مرور، همین نمازهای دست و پاشکسته، به ما توان دوری از گناهان دیگر را بدهد.
بنابراین نباید گفت، حالا که ما گنهکاریم، پس نماز هم نخوانی. این وسوسه شیطان است. البته باید مراقب باشیم که ادامه گناه سبب می شود قلبمان سخت شود و توفیق نماز را هم از دست بدهیم و چه بسا حتی کارمان به انکار خدا و آیات آن هم برسد.
قرآن در سوره مبارکه روم آیه ۱۰ هشدار می دهد که: " ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذینَ أَساءُوا السّوأیٰ أَن کَذَّبوا بِآیاتِ اللَّهِ وَکانوا بِها یَستَهزِئونَ" ؛ سپس سرانجام کسانی که اعمال بد مرتکب شدند به جایی رسید که آیات خدا را تکذیب کردند و آن را به مسخره گرفتند!
■ آيا نماز خواندن، نيازمندِ تقليد از مجتهد است. اگر خداوند طبق آيه شريف قرآن از رگ گردن به ما نزديكتر است و همه بندگانش را دوست دارد، آيا حتماً لازم است اجازه نمازمان را به دست يك مجتهد بدهيم؟
انسان در احكام غير ضرورى و غير قطعى، يا خودش مجتهد است و يا در حدّى است كه نزديك است مجتهد بشود و مىتواند به احتياط عمل نمايد. در هر دو حال تقليد لازم نيست، ولى اگر نه مجتهد و نه محتاط است، در احكام فرعىِ غيرقطعى، لازم است تقليد كند. امّا آنجا كه م ...
■ مخاطب سه سلام آخر نماز چه كسانى مىباشند؟
جمله: (السلام عليك ايها النبى...) خطاب به پيامبر گرامىاسلام مىباشد. همچنان كه قرآن به آن سفارش كرده است (احزاب،56).
جمله: السلام علينا... خطاب به خود ما (به ويژه در نماز جماعت) و بندگان نيكوكار خدا است؛ مسلمانان، در هر نمازى پيوند دوستى با همه بن ...
■ شکستن نماز چه حکمی دارد؟ علت آن چیست؟
از جمله احکام نمازهای واجب آن است که قطع و شکستن نماز در حال اختیار حرام است،[1] مگر در برخی موارد که کاری اضطراری بوجود آید.[2] اما اگر انسان شک کند که نماز را درست خوانده یا نه، نباید به شک خود توجه کند و باید بنا را بر صحیح بودن نماز بگذارد و نبا ...