■ آيا در صدر اسلام و در زمان ائمه اطهار(ع) وقتي نماز جمعه برپا مي گرديد آيا در خطبه دوم اسامي چهارده معصوم ذكر مي شد؟
پاسخ: متاسفانه پس از رحلت رسول خدا ( صل الله علیه و آله ) مسیر وصایت ائمه معصومین علیه السلام به انحراف کشیده شده و حکومت اسلامی به دست نااهلان سپرده شد بگونه ای که در دوره اي به مدت هشتاد سال، ضمن حذف نام اميرمومنان (ع) از ميان خلفاي راشدين، در آغاز خطبه بر او لعن نيز مي کردند و این روند یعنی حذف نام معصومین علیهم السلام از خطبه ها در دوران حیات خود ائمه علیهم السلام نیز ادامه داشت.
نکته جالب توجه در این زمینه آن است که: سلام، درود و دعا بر پيامبر (ص) و آل او در خطبه نماز جمعه، ميان فقه شيعه و سني يکي است، البته با اين تفاوت که: بنا به فقه اهل سنت پس از«آل محمد»، اصحاب را ذکر مي کنند و نام خلفاي راشيدين را مي آورند و ضمن دعا براي مومنين، خليفه مسلمين را نيز دعا مي کنند ، اما در فقه شيعه، پس از«آل» نام ائمه اطهار(ع) را به ترتيب بيان شده و براي مومنين دعا مي شود .
■ اگر در نماز نیاز به طهارت است، پس چرا بانوانی که بعد از زایمان تا 40 روز خونریزی دارند، آن وقت باید نماز بخوانند، در حالیکه در آن زمان ، زن بیشتر از زمان حیض معمولی مریض و رنجورند؟!
در ارتباط با پرسش مطرح شده نکاتی تذکر داده میشود.
2. بدون تردید در نماز پاکی و طهارت، شرط است؛ لذا اگر کسی (مرد یا زن) بدن و یا لباسش آلوده به نجاست و خون باشد بدون عذر نمیتواند نماز بخواند و اگر بخواند صحیح نیست، بلکه نخست باید بدن و لباسش را تط ...
■ دست دادن بعد از اتمام نماز از کجا ريشه گرفته؟
مصافحه با برادران مؤمن، در هر زمان ومکان امری مستحب است؛ چه بعد از نماز و چه مواقع ديگر.
در روايات اسلامي، فصلي درباره مصافحه وجود دارد؛ از جمله: در يكى از اين روايات آمده است:«وقتى دو مؤمن با هم مصافحه مىكنند، هم چنان كه در فصل خزان برگ از درختان ...