■ چرا امام جماعت مساجد براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟

پاسخ: در پاسخ اين سوال در استفتائات مقام معظم رهبري چنين آمده است«پول گرفتن براي اصل نماز جايز نيست ولي بايد توجه داشته باشيد که معمولا اين پول براي مقدمات آن از قبيل کرايه ماشين يا پول بنزين و امثال ذلک مي باشد لذا اشکال ندارد«اجوبه الاستفتاآت، س 568»
بنابراین امام جماعتی براي خواندن نماز پول دريافت نمي‌كند و گرفتن چنين پولي شرعا جايز نيست و حرام است.
اما گاهي براي برپايي نماز جماعت؛هزینه هایی مثل؛ هزينه رفت و آمد؛ كرايه ماشين و...پرداخت مي‌شود كه اين نيز بصورت كلي براي تمام ائمه جماعات نيست اكثر ائمه جماعات چيزي از مردم دريافت نمي‌كنند.ائمه جماعات در ادارات و كارخانه ها و حسينيه ها و منازل شخصي كرايه رفت و آمد را نه از مردم بلكه از همان باني يعني اداره و شركت و يا شخص باني دريافت مي‌كنند.
نكته ديگري كه بايد به آن توجه كرد اين است كه بالأخره عده اي از افراد در اين راه هستند و بر خلاف تصور قالبي برخي اكثريت هيچ مبلغي از دولت دريافت نمي‌كنند و هزينه زندگي آنان با اندك شهريه اي كه از طرف حوزه علميه و مراجع به آنان پرداخت مي‌كنند اداره مي‌گردد براي تداوم اين راه بالأخره بايد هزينه هاي زندگي تأمين بشود چه اينكه از ابتداي تشكيل حوزه هاي علميه اين حمايت مردم بوده كه اين حركت مردمي را بارور و شكوفاتر ساخته است.
نكته ديگر اينكه گرفتن اين وجوه اگر از نظر اخلاقي حتي براي هزينه هاي رفت و آمد سؤال برانگيز باشد ما بايد به اين مسئله توجه كنيم كه اخلاق وظايف هر كسي را با نگاه به خود او مشخص مي‌كند مثلاً به انسان متمكن و دارا مي‌گويد به مستمندان كمك كنيد و به مستمندان مي‌گويد تا جايي كه مي‌توانيد دست به سوي كسي دراز نكنيد، به كسي كه قرض الحسنه داده مي‌گويد چيزي زيادتر از قرضي كه دادي دريافت نكن و به گيرنده مي‌گويد چيزي روي قرضي كه گرفتي بگذار و بعنوان هديه بده، به جوانان مي‌گويد به پيشكسوتان جامعه احترام بگذاريد ولي به پيران مي‌گويد توقع احترام و بلند شدن از كسي نداشته باشيد بنابراين در اين مورد نيز اخلاق به روحاني مي‌گويد كه حدالامكان هزينه هاي خود را از جاي ديگر تأمين كن و براي اقامه نماز جماعت چيزي دريافت نكن ولي در عين حال به مردم نيز مي‌گويد كه هزينه هاي رفت و آمد كسي را كه از راهي دور براي اقامه نماز جماعت به اينجا مي‌آيد تأمين كنيد. و ما نبايد با تمسك به حكم اخلاقي درباره فرد ديگر مسئوليت را از گردن خود ساقط كنيم.
در نتیجه اولاً براي نماز كسي وجهي دريافت نمي‌كند و اخذ چنين پولي حرام است. ثانياً اكثر روحانيت چيزي حتي بعنوان هزينه هاي رفت و آمد نيز دريافت نمي‌كنند مانند كساني كه در مساجد و حسينيه هاي عمومي نماز اقامه مي‌كنند. ثالثاً در شركتها و ادارات و منازل اگر نماز جماعت برپاشده و امام جماعت چيزي دريافت مي‌كند بابت هزينه رفت و آمد است نه خود نماز. رابعا هزينه روزمره زندگي روحانياني كه در ادارات و كارهاي اجرايي دولتي اشتغال ندارند بايد به گونه اي تأمين شود كه اين راه تداوم داشته باشد چه اينكه تا كنون مردم از اين قشر حمايت كرده اند.
البته اين مسئله را با هديه اي كه در ماه رمضان و يا محرم مردم از بين خود براي روحاني جمع آوري مي‌كنند اشتباه نگيريد در اين موارد مردم از خود چيزي را بعنوان نذر یا هديه به روحاني پرداخت می کنند.
1394/10/5 ساعت 13:52
کد : 261
لینک مطلب

■ در ذهن من يك جمله دائما تکرار مي شود که امان از من بريده و زندگي رو براي من جهنم کرده، هر وقت مي خوام نماز بخونم يا به ياد خدا باشم، چيزي در ذهنم مي گوييد خدايي وجود ندارد، نمي دونم شيطان منو عذاب مي ده يا دچار يه مشکل ديگه هستم؟ لطفا راهنمايي ام کنيد.

يكي از الگوهاي عمده وسواس؛ افكار وسواسى مي باشد اين افكار كه به طور تكرارى و ناخواسته به سراغ فرد آمده و ذهن او را به خود مشغول مى‏كند محتواى اين افكار معمولاً عمل جنسى يا پرخاشگرى يا آسيب‏رساندن است و از نظر بيمار غيرقابل تحمل و شرم‏آور است. وسواس ...

■ شک در عدالت امام جمعه اگر مکلّف امام جمعه منصوب را عادل نداند، و یا در عدالت او شک داشته باشد، آیا برای حفظ وحدت مسلمانان می تواند به او اقتدا کند؟ آیا کسی که در نماز جمعه شرکت نمی کند، جایز است دیگران را تشویق به عدم حضور در آن نماید؟

اقتدا به کسی که او را عادل نمی داند، و یا در عدالت وی شک دارد، صحیح نیست، و نماز جماعت او هم صحیح نمی باشد، ولی حضور و شرکت در نماز جماعت برای حفظ وحدت اشکال ندارد، و در هر صورت حق ندارد، دیگران را ترغیب و تشویق به عدم حضور در نماز جمعه کند. ...

■ باسلام و خسته نباشید با کاشت ناخن، وضوی جبیره و نماز صحیح است؟

سلام علیکم نظر شما را به دیدگاه مراجع در این باره جلب می کنیم: امام خمینی (ره) اگر روی پوست بدن مانعی مثل قیر و مانند آن برروی پوست بدن باشد و از بین بردن آن ممکن نباشد دست کشیدن بر روی آن کفایت می کند و احتیاط مستحب آن است که دست کشیدن طوری ب ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز