■ در خوابگاهي كه هستيم، براي درك فضيلت نماز جماعت هر بار يكي از بچه هاي خوابگاه جلو مي ايستد و به او اقتدا مي كنيم آيا اين كار درست است؟
پاسخ: تلاش براي برپايي نماز جماعت امر بسيار شايسته و پسنديده است اما كسي كه قرار است به عنوان امام جماعت به او اقتدا نمائيم بايد داراي ويژگي هايي باشد که مهمترین آنان، درستی و صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز است و رعایت عدالت به این معنا که مرتکب گناه کبیره نشده باشد و اصرار بر گناه صغیره نداشته باشد وعلاوه به این معنا که مرتکب گناه کبیره نشده باشد و اصرار بر گناه صغیره نداشته باشد و علاوه بر این دو شرط اساسی، شرایط دیگری نیز لازم است و به هر مقدار از ویژگی های اخلاقی و فضایل نیز بهرهمند باشد اولویت دارد به عنوان نمونه:
- ولايت اهل بيت (عليهم السلام ) را قبول داشته باشد
امام رضا عليه السلام فرموده اند:« لَا يُقْتَدَى إِلَّا بِأَهْلِ الْوَلَايَة» ؛« اقتدا نمي شود مكر به اهل ولايت»
- بهترين فرد يك جمع باشد
رسول خدا صل الله عليه و آله فرمودند:« إِمَامُ الْقَوْمِ وَافِدُهُمْ فَقَدِّمُوا أَفْضَلَكُم» ؛« امام جماعت هرجمعي نماينده آن در پيشگاه خداوند مي باشد، پس براي امامت جماعت خود بهترينها را برگزينيد.»
- بايد داراى مبانى اعتقادى صحيح باشد مثلا اهل غلو نسبت به معصومين عليهم السلام نباشد، جبرگرا نباشد و....
- فاسد و بي خرد نباشد
از اباذر (ره) نقل شده:« إِنَّ إِمَامَكَ شَفِيعُكَ إِلَى اللَّهِ فَلَا تَجْعَلْ شَفِيعَكَ سَفِيهاً وَ لَا فَاسِقاً» ؛« همانا امام و پيشنماز تو، شفيع و واسطه تو به درگاه با عظمت الهي است، پس هرگز كسي را كه فاسد و بي خرد است وسيله و شفيع خود به درگاه الهي قرار مده.»
- فاجر نباشد
امام رضا عليه السلام فرموده اند:« لَا صَلَاةَ خَلْفَ الْفَاجِر» ؛« نماز خواندن پشت سر فاجر صحيح نيست»
- آشناترين افراد به احكام ديني
- امامت وي مورد رضايت مامومين باشد
علاوه بر روايات گفته شده شرايط امام جماعت از لحاظ فقهي نيز در رساله هاي عمليه بطور تفصيل ذكر گرديده كه براي اطلاع بيشتر مي توانيد به رساله مرجع تقليد خود مراجعه نماييد.
■ راه رسیدن به عشق واقعی خدا چیست؟
آیا ما نیاز داریم خدا در دلمان عظمت داشته باشد یا نه؟ اگر سؤال کنم که «آیا لازم است ما عاشق خدا شویم؟»، همه با طیب خاطر تأیید میکنند، ولی اگر بپرسم «آیا لازم است خدا در قلب ما عظمت داشته باشد؟»، بعضیها به فکر فرو میروند و میگویند: «حاج آقا! شما م ...
■ آیا با رخ دادن شک های باطل کننده ، بی درنگ نماز باطل می شود یا اگر پس سلام از اندکی فکر کردن شک از بین برود ، نماز صحیح است؟
مقام معظم رهبری: در این صورت بنابر احتیاط واجب باید قدری فکر و تأمل کند چنانچه شک از بین نرفت (یقین یا گمان به یک طرف پیدا نکرد) ، نماز باطل می شود. ...