■ چگونه حال و حوصله و توان انجام يك نماز مستحب 50 يا100 ركعتي را كسب كنم و حال آنكه حتي حال و حوصله 2ركعت آن را هم نداريم؟!

پاسخ: قبل از پاسخگويي به سؤال بايد بگوئيم كه در اسلام آنگونه كه در سوال آمده يك نماز 50 يا 100 ركعتي نداريم بلكه تمامي نمازهاي مستحبي به غير از موارد انگشت شماري كه چهار ركعتي و يا يك ركعتي مي باشند، مابقي دو ركعتي هستند و اگر هم گفته مي شود مثلا نماز شب نوزدهم ماه مبارك رمضان پنجاه ركعت است مراد از اين نمازها خواندن آن به صورت دو ركعت، دو ركعت ( يعني 25 نماز دو ركعتي ) مي باشد نه اينكه 50 ركعت يكجا خوانده شود.
جهت كسب توفيق براي خواندن نمازهاي نافله چند نكته و پيشنهاد ارائه مي گردد:
الف - همواره از خداوند بخواهيد و دعا كنيد كه خداوند توفيق برپايي نماز هاي مستحبي را به شما عنايت فرمايد و اين از سيره پيامبران الهي همچون ابراهيم عليه السلام بوده كه براي اقامه نماز دعا نموده اند:«رَبِّ اجْعَلْني‏ مُقيمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّيَّتي‏ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ» ؛«پروردگارا: مرا برپا كننده نماز قرار ده، و از فرزندانم(نيز چنين فرما)، پروردگارا: دعاى مرا بپذير!»
ب - بدانيد به هر اندازه كه كارهاي خوب در اين دنيا خود را سخت نشان دهد در آخرت پاداش ان به همان اندازه بيشتر خواهد بود كما اينكه امام باقر عليه السلام فرموده اند:«كار نيك و عمل خير بهمان نسبتى كه در قيامت سنگين و موجب سنگينى ميزان انسان مى‏شود براى مردم دنيا سنگين و دشوار است. و كار زشت بر اهل دنيا خفيف و سبك است (زود انجام ميدهند) همچنان كه در آن جهان خفيف و موجب سبكى ميزان اعمال مى‏شود.»
ج - انسان براي انجام مستحبات همواره از لحاظ روحي داراي آمادگي نمي باشد بلكه گاهي اوقات در حال نشاط و آمادگي معنوي و گاهي اوقات هم آمادگي و نشاط لازم را ندارد لذا در تعاليم دينيمان توصيه شده در زمانيكه انسان آمادگي و نشاط كافي جهت انجام اعمال عبادي را ندارد خيلي به خود فشار نياورد تا اين كار موجب نفرت و بي حوصلگي نسبت به انجام اعمال عبادي نگردد.
د - تا آنجا كه ممكن است در فضاهاي معنوي همچون مساجد و محافل معنوي مانند مراسمهايي كه در شبهاي احيا برگزار مي گردد حاضر شده و نمازهاي مستحبي را بجا بياوريد.
چراكه فضاهايي كه معنوي باشند، ناخودآگاه انسان را تحت تأثير قرار مي‏دهند و به طور غير مستقيم، بدون حساسيت فرد، سبب تأثير گذاري مي‏شوند.
و - اين نكته را بايد توجه داشته باشيد كه زمان برخي از نمازها گاها منحصر در يك شب و يا يك روز خاص مي باشد ( مثل نماز روز عيد غدير و يا نماز شب نيمه شعبان ) و از دست دادن آن يعني از دست دادن تمامي آثار مادي و معنوي آن كه ممكن از ديگر در طول زندگي براي افراد فراهم نگردد.
هـ - سيره چهارده معصوم، اولياء دين و علما ديني و حالات آنها را به هنگام برپايي نماز مطالعه نمائيد و به دنبال اين نكته باشيد كه چه انگيزه اي موجب مي شد تا آنها نه 50 ركعت و نه صد ركعت بلكه همچون حضرت علي عليه السلام هر شبانه روز 1000 ركعت نماز بخواندند.
ي - شرايط مساعد را براي خواندن نماز فراهم نمائيد
مثلا اگر قصد داريد نمازي را بخوانيد قبل از آن استراحت لازم را بكنيد، و خود را بيش از اندازه با اموراتي همچون برنامه هاي تلوزيوني، اينترنت و بازيهاي كامپيوتري مشغول نكنيد تا ديگر حوصله اي براي نماز خواندن براي شما فراهم نگردد.
1394/10/5 ساعت 13:27
کد : 248
لینک مطلب

■ چرا بین کسي كه نمازش را خوانده و كسي كه نخوانده و بعد از مرگش پول می دهند و برایش نماز و روزه مي‌خرند نباید فرقي نباشد؟ آيا آن دنيا را هم پولدارها با خريد نماز و روزه به دست مي آورند و از زير بار گناه در مي‌آيند؟

1.اصولا هر عبادتي که در وقت خود به جا آورده شود ارزشمند تر از عبادت خارج از وقت است زيرا وقت خاصِ عبادت داراي اثر خاصي در تاثير گذاري عمل است و اين اثر در خارج از زمان خاصش کمتر است و حتي نماز اول وقت با نمازآخر وقت در تاثیرگذاری و ثواب متفاوت است، چ ...

■ با سلام و وقت بخیر سوال بنده در خصوص اعزام مبلغ است . اعزام مبلغ به چه صورت هست پارسال برای استان ما حاج آقایی تشریف آوردن که امسال هم به ستاد درخواست دادیم برای تابستان تشریف بیارند. که فرصت خوبی برا شرکت خانم هاو افراد در صنف های مختلف هست اما جوابشون این بود که پاییز برا دانش آموزان مبلغ میان و در بین شون برا خانم ها هم برنامه میگذاریم . بنظرم اول اینکه فرصت تابستون و ساعات طولانی روز و اوقات فراقت رو از دست میدیم و پاییز با توجه به کوتاهی روز و سرما برای استان ما زمان خوبی برا بهره برداری بیشتر از این فرصت ها نیست دوم اینکه مادران نیازبه راهنمایی و کمک دارند تا در تربیت فرزند (دانش آموز) برای جامعه اسلامی موفق باشند .

سلام و وقت بخیر جهت هماهنگی با واحد اعزام مبلغ مرکز تخصصی نماز تماس حاصل نمایید شماره تماس: 02537740930 ...

■ آيا دليل جلوتر ايستادن مرد بر زن به هنگام نماز، برتري مرد بر زن را از دیدگاه اسلام اثبات نمي کند؟

در پاسخ به این سؤال توجه به نکات زیر بایسته است: 1- اين مساله به عنوان يك اصل واجب كلي در اسلام مطرح نمي باشد چراكه اگر فاصله زن و مرد بيشتر از پنج متر باشد، يا بين آنها حائلى مانند پرده يا ديوار باشد و يا در دو سطح مختلف (مثل طبقه اول و بالكن بعضى ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز