■ وقتي به مهماني مي رويم و يا در خوابگاه هستم خجالت مي كشم در جمع ديگران بلند شده و نماز بخوانم لذا نمازم را رها مي كنم؛ آیا می شود بعد نماز بخوانم؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: در انجام احكام الهى مثل نماز و روزه و ديگر واجبات، شرم و حيا عذر حساب نمى‏شود لذا كسي نمي تواند به اين بهانه نماز خود را ترك نمايد.
اما آنچه كه مي تواند در چنين مواقعي اعتماد به نفس شما را افزايش داده و خجالت شما را از بين ببرد مقداري تفكر و تعقل در باره برخي موضوعات راجع به عملي است كه مي خواهيد در آن محيط انجام دهيد.
با خود بينديشيد آنهايي بايد خجالت بكشند كه دستور خالق، رازق و حافظ خود را با نماز نخواندن كنار گذاشته اند نه شمايي كه مي خواهيد فرمان الهي را عملي نمائيد و به نماز بايستيد.
به ياد داشته باشيد ائمه اطهار عليهم السلام همچون امام حسين عليه السلام در بدترين شرايط همچون ظهر عاشورا نماز را اقامه كردند چگونه مي شود كه ما در شرايطي كه هيچ خطري تهديدمان نمي كند و هيچ ضرري هم از اين عمل به ما نمي رسد دست از نماز برداريم.
فراموش نكنيد كه چه بسا با اين عمل خود، ديگراني را هم كه ممكن است مانند شما گرفتار خجالت شده باشند را تشويق به نماز نموده و آنها نيز ممكن است پس از شما به نماز بايستند كه اين خود امر به معروف عملي بوده و اجر فراواني را نسيب شما مي نمايد.
اين را بدانيد كه اگر به خاطر خجالت از ديگران نماز را رها كنيد فرداي قيامت هيچ يك از كساني كه شما به خاطر خجالت از آنها نمازتان را ترك كرده ايد پاسخگوي عمل شما نمي باشند و اين شما هستيد كه بايد نسبت به ترك نماز خود حساب پس بدهيد.
با خود انديشه كنيد كه چه بسا قرار گرفتن در چنين موقعيتي، امتحاني از سوي خداوند براي ارزيابي پايبندي شما به دستورات ديني باشد لذا سعي كنيد از اين امتحان الهي سربلند بيرون بيائيد.
1401/9/14 ساعت 10:42
کد : 215
لینک مطلب

■ چگونه با نماز و عبادت، تکبر ما را نگیرد؟

هر چه انسان پاکی و سبّوح بودن خدا را بهتر درک کند، آنچه [از پاکی] در خودش می بیند، در مقایسه با او کم می بیند و کم می شمارد. نه اینکه فرض کند کم است؛ بلکه واقعاً احساس می کند که برای او کم است. چرا؟ چون با کس دیگری مقایسه می کند. [امیرالمؤ ...

■ چند نمونه از آثارنماز جعفر طیار و طریقه خواندن آن را بیان کنید؟

نماز جعفر طَیّار یا نماز تسبیح یا نماز حَبْوه از نمازهای مستحب است که به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده می‌شود. در این نماز ۳۰۰ بار ذکر تسبیحات اربعه (سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکبَرُ) تکرار می‌شود. پی ...

■ غیر از رکعت دوم نماز، آیا قنوت در رکعت‌های دیگر هم سفارش شده است؟

خواندن «قنوت» در تمام نمازهای مستحب و واجب، سفارش شده و در روایات و کلمات فقها، جایگاه آن در رکعت دوم نماز اعلام شده‌ است، غیر از نماز وتر که یک رکعت است و در این یک رکعت نیز قنوت سفارش شده‌ است. امام باقر(ع) در این باره می‌فرماید: جایگاه قنوت در هر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز