■ بعد از اينكه وارد دانشگاه شدم به مرور زمان نمازم رو ترك كردم علت آن چيست؟

پاسخ: همانطور که مي دانيد دين همانند درختي است که نياز به مراقبت وحراست دارد ودر صورتي که انسان از آن غافل شود اين درخت با ارزش، رشد خود را ازدست داده وخواهد خشکيد ونماز ستون وپايه دين است.بنابراين در اين مورد که نماز تان را ترک مي کنيد لازم است آسيب شناسي دقيقي صورت بگيرد تا علت ويا علل اين مشکل شناسايي شده وآنگاه به حل وفصل اين موضوع بپردازيد.
لازم به ذکر است که رفتن به دانشگاه به خودي خود نمي تواند عامل ترک نماز باشد بلکه علل زير مي تواند دربوجود آمدن اين مشکل دخيل باشد که شما مي توانيد آن ها را رفع کنيد:
علل احتمالي:
الف - كاسته شدن نظارت والدين:
معمولا در دوران قبل از دانشگاه و حضور فرزندان در خانه والدين نسبت به برنامه هاي آنها نظارت بيشتري دارند و با تذكرهاي به جا آنها را نسبت به تكاليف ديني راهنمايي مي كنند اما پس از ورود به دانشگاه و دور شدن از خانه اين نظارت به حداقل خود مي رسد و زمينه ترك نماز براي برخي دانشجويان فراهم مي گردد.
ب - دوستان ناسالم وبي اهميت به نماز ودين:
نشست و برخاست و معاشرت با كساني كه نسبت به نماز و دستورات ديني بي اهميت هستند مي تواند نقش موثري در دور شدن شخص از نماز داشته باشد چرا که شخصيت شما دراين سنين متاثر از الگوهاي رفتاري دوستان مي باشد.
ج - القاء شبهات ديني:
القاء برخي شبهات در مورد نماز، دين و... در محيط هاي دانشگاهي باعث سست شدن مباني ديني ودر نتيجه کاهش رفتارهاي ديني مانند نماز مي شود که البته وجود اين شبهات زماني سازنده است که دانشجوي مسلمان آن ها را با مطالعه، تحقيق وپرسش حل کرده وازاين معبر عبور کند.
د - اعتماد به نفس پايين:
اعتماد به نفس پايين در مورد رفتارهاي ديني وخجالت از انجام فرايض ديني در محيط دانشگاه و يا خوابگاه بين دوستان واطرافيان، يکي ديگر از علل ترك نماز واعمال ديني پس از ورود به دانشگاه مي باشد.
هـ - القاء اين تفکر که خداوند مرا دوست ندارد وآب از سر ما گذشته باعث دور شدن بيشتر از انجام واجبات مي باشد که شخص مسلمان بايد شديدا با آن مبارزه کرده واين فکر را از القائات شيطاني بداند.
و - تمسخر ديگران:
از آن جا که محيط دانشگاه بستري براي ارائه افکار مختلف مي باشد، اين احتمال وجود دارد که نماز خواندن با تحجر وعقب افتادگي همراه باشد.و حال آنكه از ويژگي هاي يك مومن واقعي اين است كه به تعبير قرآن«لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِم‏» باشد و از سرزنش هيچ ملامتگرى هراسى نداشته باشد.
ي - ارتكاب گناه:
يكي از كانون هاي اصلي توجه دشمن در شبيخون فرهنگي دانشگاه ها مي باشد كه خود بستر مناسبي را برا آلوده شدن به گناه را فراهم مي كند گذشته از اينكه شرايط دانشگاه ها و محيط هاي دانشگاهي به گونه اي مي باشد كه زمينه مساعدي براي ارتکاب برخي از گناهان را براي دانشجويان فراهم نموده است به عنوان نمونه وجود كلاس هاي مختلط زمينه مساعدي براي گناهان چشم و برقراري روابط نامشروع را فراهم نموده است و... از آنجا كه ارتكاب اين قبيل گناهان موجب دوري انسان از خدا مي گردد، به مرور افراد نسبت به نماز بي اهميت شده و اقدام به ترك اين فريضه الهي مي نمايند.
1394/10/5 ساعت 11:42
کد : 214
لینک مطلب

■ وظیفه فرزند در قبال نماز و روزه پدر و مادری که نسبت به انجام وظایف شرعی خود بی توجه اند، چیست؟

طبق نظر اکثر فقها نماز و روزه قضای پدر بر پسر بزرگ تر واجب است؛ یعنی بر پسر بزرگ تر واجب است نماز و روزه های فوت شده پدر را بعد از مرگش یا خود انجام دهد یا کسی را اجیر کند. البته برخی از مراجع نماز و روزه پدر و مادر هر دو را واجب می دانند. باید ...

■ اهميت و جايگاه نماز را از ديدگاه قرآن بيان كنيد؟

نگاهي گذرا به آيات قرآن كريم گوياي اهميت زياد نماز در اين كتاب آسماني مي باشد كه در اينجا جهت پاسخ به اين سوال به بررسي اجمالي جايگاه و اهميت نماز از منظر قرآن مي پردازيم. يك – معرفي نماز به عنوان فريضه اي كه در هيچ حالتي از انسان ساقط نمي شود در ...

■ مستحبات و مکروهات رکوع را نام ببرید؟

الف. مواردی که انجام آن در رکوع، بر نمازگزار مستحب است، عبارت است از: 1. در حال خم شدن برای رکوع «اللّٰه اکبر» بگوید. 2. در حال رکوع زانوها را به عقب برده و جلو نیاورد. 3. پشت خود را راست نگه دارد، به‌ نوعى که اگر قطرۀ آبى ‌بر آن ریخته شود به‌جاى ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز