■ سرنوشت کسانی که نسبت به نماز بی اهمیت هستند؛ گاهی نماز می خوانند و گاهی ترک می کنند و به اصطلاح نماز را سبك می شمارند چيست؟

پاسخ: در روایات متعددی به سرنوشت نافرجام کسانی که نسبت به نماز اهمیت نمی دهند پرداخته شده است کسانی که برایشان تفاوتی نمی کند که نمازشان در وقت خودش خوانده می شود یا نه، یا اینکه هرگاه میلشان کشید می خوانند و هرگاه دلشان نخواست ترک می کنند. از جمله روایتی که از حضرت فاطمه زهرا (س ) نقل شده که ایشان از پدر بزرگوارشان پرسيدند: پدر جان، ! زنان و مرداني كه نسبت به نماز بي اعتنا هستند و نماز را سبك مي شمارند، چه عواقبي را در پيش دارند؟ رسول خدا (ص ) فرمود: اي فاطمه جان !هر كس از مردان و زنان نمازش را سبك بشمارد خداوند او را به پانزده بلا مبتلا مي سازد: شش مورد در دنيا، سه مورد در وقت مرگ، و سه مورد آنها در قبر و سه مورد در قيامت زماني كه از قبر خارج شود:
الف ) اما آن شش بلاهايي كه دردنيا دامنگيرش مي شود:
- خداوند بركت را از عمرش مي برد.
- خداوند بركت را از رزقش مي برد.
- خداوند عز و جل سيماي صالحين را از چهره اش محو مي كند
- هر عملي كه انجام مي دهد پاداش داده نمي شود.
- دعايش به آسمان نمي رود.
- بهره اي از صالحين براي او نيست.
ب ) اما آن سه بلاهايي كه هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد:
- ذليل از دنيا مي رود
- هنگام مرگ در حال گرسنگي خواهد بود.
- تشنه از دنيا خواهد رفت اگرچه آب همه نهرهاي دنيا را به او بدهند.
ج ) اما آن سه بلايي كه در قبر دامنگيرش مي شود:
- خداوند ملكي در قبر براي او مي گمارد تا او را زجر دهند.
- قبرش براي او تنگ خواهد شد.
- گرفتار ظلمت و تاريكي قبر خواهد شد.
د) اما آن سه بلايي كه درروز قيامت گرفتار خواهد شد:
- خداوند ملكي را موكل مي سازد او را با صورت بر روي زمين بكشد، در حالي كه خلائق تماشا مي كنند.
- محاسبه اعمالش به سختي انجام مي شود.
- خدا به نظر لطف به او نمي نگرد و براي اوست عذاب هميشگي.
علاوه بر این، روایات دیگری نیز پیامدهای منفی سبک شمردن نماز را برشمرده اند که تعدادی از آنها را ذکر می نمائیم:
أ‌- محروم ماندن از شفاعت اهل بیت علیهم السلام
امام صادق علیه السلام در لحظات پایانی عمر شریفشان فرمودند:« إِنَّهُ لَا يَنَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاةِ» ؛« بشفاعت ما نخواهد رسيد كسى كه نماز خود را سبك شمارد.»
ب‌- مطرود پیامبر خدا و اهل بیتش (علیهم السلام )
رسول خدا فرمود:« لَيْسَ مِنِّي مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلَاتِهِ لَا يَرِدُ عَلَيَّ الْحَوْضَ لَا وَ اللَّهِ» ؛« از من نيست كسي كه نمازش را سبك بشمارد.قسم به خدا بر حوض كوثر بر من نخواهد رسيد.»
در روایت دیگری امام رضا - عليه السلام – فرمود:« إِيَّاكَ أَنْ تَكْسَلَ عَنْهَا أَوْ تَتَوَانَى فِيهَا أَوْ تَتَهَاوَنَ بِحَقِّهَا أَوْ تُضَيِّعَ حَدَّهَا وَ حُدُودَهَا أَوْ تَنْقُرَهَا نَقْرَ الدِّيكِ أَوْ تَسْتَخِفَّ بِهَا أَوْ تَشْتَغِلَ عَنْهَا بِشَيْ‏ءٍ مِنْ عَرَضِ الدُّنْيَا أَوْ تُصَلِّيَ بِغَيْرِ وَقْتِهَا» ؛« بپرهيزيد از اين كه در نماز سستي و تنبلي كنيد و يا حدودش را ضايع كنيد يا از روي دستپاچگي ركوع و سجده نماز را آن چنان به جا آوريد كه گويي همچون خروس منقار مي زنيد يا اين كه نماز را سبك بشماريد يا اين كه به جاي نماز به امور دنيوي مشغول شويد و يا در غير وقت نماز بخوانيد»
ت‌- مردن به دینی غیر از اسلام
زراره مى‏گويد: از امام باقر (ع) شنيدم كه مى‏فرمود: مردى وارد مسجد پيامبر (ص) شد و سجده خود را آن گونه كه شايسته است انجام نداد، سجده‏اى سبك بجاى آورد. پيامبر (ص) فرمود:« اين، مانند نوك به زمين زدن كلاغ است، اگر با اين حالت بميرد به دين محمّد از دنيا نرفته است.»
ث‌- محشور شدن با طاغوتیان
پيامبر خدا (ص) فرمود:« لَا تُضَيِّعُوا صَلَاتَكُمْ فَإِنَّ مَنْ ضَيَّعَ صَلَاتَهُ حُشِرَ مَعَ قَارُونَ وَ هَامَانَ وَ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ النَّارَ مَعَ الْمُنَافِقِينَ فَالْوَيْلُ لِمَنْ لَمْ يُحَافِظْ عَلَى صَلَاتِهِ وَ أَدَاءِ سُنَّةِ نَبِيِّه‏» ؛« نماز خود را تباه مكنيد، زيرا كسى كه نمازش را تباه سازد با قارون و هامان محشور مى‏گردد و بر خدا ثابت است كه او را با منافقان وارد دوزخ كند. واى بر كسى كه بر نماز و اداى سنّت پيامبر خود مواظبت نكند.»
ج‌- گرفتار شدن به گناهان کبیره
رسول خدا (ص) فرمود:« لَا يَزَالُ الشَّيْطَانُ هَائِباً لِابْنِ آدَمَ ذَعِراً مِنْهُ مَا صَلَّى الصَّلَوَاتِ الْخَمْسَ لِوَقْتِهِنَّ فَإِذَا ضَيَّعَهُنَّ اجْتَرَأَ عَلَيْهِ فَأَدْخَلَهُ فِي الْعَظَائِم‏» ؛« پيوسته شيطان از پسر آدم تا هنگامى كه نمازهاى پنجگانه را در وقت خود انجام دهد ترس و وحشت دارد، ولى آنگاه كه نمازها را تباه ساخت بر او جرأت پيدا مى‏كند و او را در گناهان بزرگ وارد مى‏سازد.»
1394/10/5 ساعت 11:35
کد : 206
لینک مطلب

■ سلام وقت بخیر. نماز غفیله از نظر زمانی بین نماز مغرب و عشا قرار دارد یا از نظر ترتیبی، مثلا اگر از موقع نماز مغرب گذشته باشد ایا میتوان نماز غفیله را خواند یا وقت ان گذشته؟ مثلا اگر ساعت ده شب نماز مغرب بخوانیم میتوانیم بعدش نماز غفیله خواند؟

از جمله نماز‌های مستحب که بین نماز مغرب و عشا خوانده می‏شود «نماز غفیله» است که دو رکعت است و وقت این نماز بنا بر احتیاط بعد از نماز مغرب است تا هنگامی که سرخی خورشید از سمت مغرب به کلی ناپدید شود. بنابراین وقت نماز غفیله بنا بر احتیاط تا یک ساع ...

■ فلسفه واجب شدن نماز چیست؟

1ـ هشام بن حکم می گوید: از امام صادق ـ علیه السلام ـ پرسیدم چرا نماز واجب شده است با آنکه مردم را از کار و رسیدن به مشکلات و نیازهایشان باز می دارد و باعث زحمت و رنج جسمی آنها می شود؟ حضرت در پاسخ فرمود: «اگر به مردم به غیر از آمدن دین و وجود قرآن ...

■ آیا می‌توانیم در نماز، بخشی از یک دعا و یا زیارت‌نامه را بخوانیم؟

خواندن دعا مانعی ندارد و در زیارت‌نامه، اگر بخشی از آن باشد که مخاطب آن، خداوند است، اشکالی ندارد، ولی خواندن فرازهایی از زیارات که مخاطب آنها مخلوقات(هرچند امامان و معصومان) باشند در نماز جایز نیست و موجب باطل‌شدن آن خواهد شد. ضمائم: پاسخ دفاتر مر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز