■ به تازگي با پسري دوست شده ام، مي دانم که اين کار من اشتباه است و مرتکب گناه مي شوم، آيا با اين کار من، نماز خواندن و ساير کارهايي که انجام مي دهم، نزد خداوند بي ارزش خواهد بود؟
پاسخ: ايجاد محدوديت و رعايت حدود الهي در برخورد با نا محرم، به سود و نفع هر دو طرف، يعني زن و مرد مي باشد. قدم گذاشتن در نواهي الهي و انجام اعمالي که حضرت حق تعالي ما را از آن نهي نموده است، در مدت زماني کوتاه يا طولاني، به ضرر خود و جامعه ماست و بالاخره دود مخالفت با حق تعالي، اول به چشم خود ما خواهد رفت.
يکي از مضرات ارتباط غير شرعي با نا محرم، ايجاد مشغله ي فکري و محبت قلبي نسبت به جنس مخالف است؛ اين مشغله، کم کم انسان را وارد معاصي بزرگتر مي کند؛ تا جايي که خداي ناکرده، بعضي از گناهان ناشي از اين ارتباط، ضربه اي سهمگين به پيکره ي جسم و روح انسان وجامعه وارد کرده و چه بسا تبعات ملال آوري به دنبال خواهد داشت.
بطور مسلم نماز و ساير اعمال عبادي شما نزد خداوند بي ارزش نخواهد بود چرا كه اگر قرار بود اين اعمال پس از گناه نزد خداوند بي ارزش باشد دستور مي داد تا گناهكاران ديگر نماز نخوانند.
مهمترين ارزش نماز و ساير اعمال عبادي گناهكار اين است كه بهترين دريچه اميد براي بازگشت از گناهان مي باشد.از اين رو توصيه مي كنيم نه تنها نماز خود را با اينگونه وسوسه هاي شيطاني ترك نكنيد بلكه سعي كنيد نسبت به احكام نماز و حضور قلب در نماز دقت بيشتري داشته باشيد.
در پايان اين نكته را يادآوري مي كنيم كه يکي از شگردهاي شيطان رانده شده، اين است که گناه را در نظر انسان زيبا و ترک آن را سخت و نشدني جلوه مي دهد؛ اما با توکل به خدا و توسل به اهل بيت عصمت و طهارت بويژه امام زمان ( عج الله تعالي فرجه الشريف ) مي توان از اينگونه ارتباط هاي حرام، اجتناب نمود و بر اساس وعده الهي كه فرمود:« وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً» ؛« و هر كس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند» به فراهم شدن زمينه هاي ازدواج سالم خود اميدوار بود.
■ اگر نماز خواندن در رفع بلاها مؤثر است؟ پس چرا اروپایى ها وضعشان خیلى بهتر از ماست؟!
در این باره اشاره به چند نکته شایان توجّه است؛
۱. ارتباط و تأثیرگذارى متقابل جسم و روح و جهان مادى و معنویت به روشنى قابل اثبات است و بر کسى پوشیده نیست که نشاط روحى و شادى روانى بر شادابى جسمى اثر مثبت داردهم چنان که سلامتى و تندرستى بر آسایش و ...
■ در روایات چه ثوابهایی برای تسبیحات اربعه در نماز در نظر گرفته شده است؟
در روایات برای تسبیحات اربعه به صورت مستقل ثوابهایی قرار داده شده است که طبیعتاً همان ثوابها برای گفتن آن در نماز نیز هست. به علاوه، در اهمیت و فضیلت این ذکر همان بس که به عنوان ذکری در رکعت سوم و چهارم نماز قرار داده شده است.
در اینجا به ذکر ...
■ اصل نماز پس از معراج واجب شد، پس قضيه اولین نماز جماعت پيامبر(ص) با مولا علي(ع) در سال هاي قبل از معراج چيست؟
بر اساس آنچه که در منابع روایی شیعه از امام صادق علیه السلام نقل گردیده اولین نماز جماعت توسط پیامبر خدا ( صل الله علیه و آله ) و امیرالمومنین علیه السلام و جعفر طیار برگزار گردید.
امام صادق ( علیه السلام ) داستان برگزاری اولین نماز جماعت را اینچنین ...