■ به تازگي با پسري دوست شده ام، مي دانم که اين کار من اشتباه است و مرتکب گناه مي شوم، آيا با اين کار من، نماز خواندن و ساير کارهايي که انجام مي دهم، نزد خداوند بي ارزش خواهد بود؟
پاسخ: ايجاد محدوديت و رعايت حدود الهي در برخورد با نا محرم، به سود و نفع هر دو طرف، يعني زن و مرد مي باشد. قدم گذاشتن در نواهي الهي و انجام اعمالي که حضرت حق تعالي ما را از آن نهي نموده است، در مدت زماني کوتاه يا طولاني، به ضرر خود و جامعه ماست و بالاخره دود مخالفت با حق تعالي، اول به چشم خود ما خواهد رفت.
يکي از مضرات ارتباط غير شرعي با نا محرم، ايجاد مشغله ي فکري و محبت قلبي نسبت به جنس مخالف است؛ اين مشغله، کم کم انسان را وارد معاصي بزرگتر مي کند؛ تا جايي که خداي ناکرده، بعضي از گناهان ناشي از اين ارتباط، ضربه اي سهمگين به پيکره ي جسم و روح انسان وجامعه وارد کرده و چه بسا تبعات ملال آوري به دنبال خواهد داشت.
بطور مسلم نماز و ساير اعمال عبادي شما نزد خداوند بي ارزش نخواهد بود چرا كه اگر قرار بود اين اعمال پس از گناه نزد خداوند بي ارزش باشد دستور مي داد تا گناهكاران ديگر نماز نخوانند.
مهمترين ارزش نماز و ساير اعمال عبادي گناهكار اين است كه بهترين دريچه اميد براي بازگشت از گناهان مي باشد.از اين رو توصيه مي كنيم نه تنها نماز خود را با اينگونه وسوسه هاي شيطاني ترك نكنيد بلكه سعي كنيد نسبت به احكام نماز و حضور قلب در نماز دقت بيشتري داشته باشيد.
در پايان اين نكته را يادآوري مي كنيم كه يکي از شگردهاي شيطان رانده شده، اين است که گناه را در نظر انسان زيبا و ترک آن را سخت و نشدني جلوه مي دهد؛ اما با توکل به خدا و توسل به اهل بيت عصمت و طهارت بويژه امام زمان ( عج الله تعالي فرجه الشريف ) مي توان از اينگونه ارتباط هاي حرام، اجتناب نمود و بر اساس وعده الهي كه فرمود:« وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً» ؛« و هر كس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند» به فراهم شدن زمينه هاي ازدواج سالم خود اميدوار بود.
■ علت اينكه براي اموات نماز خوانده مي شود چيست؟ و چرا در نماز ميت طهارت لازم نيست و مانند ديگر نمازها سجده و ركوع ندارد؟
اما رضا عليه السلام در روايتی پیرامون علت اقامه نماز براي مردگان فرموده اند: به این وسيله براي ميت شفاعت كرده و دعاء كنند خداوند او را بيامرزد چه آن كه در هيچ وقتى از اوقات انسان نيازمندتر به طلب آمرزش و دعاء از آن ساعت نمىباشد .
خواندن نماز بر مي ...
■ حکم فقهی تقدم زن بر مرد در نماز ازدیدگاه مذاهب اسلام
با سلام و تشکر از ارتباطی که با مرکز ما گرفتید؛
به نظر همه مذاهب فقهی، زن نمیتواند برای نمازگزارانی که در میان آنان مرد وجود دارد، امام جماعت باشد، اما بر پایه فقه شافعی و حنبلی و نظر برخی فقهای شیعه، امامت او برای جماعت زنان ...
■ سلام من شیعه اثنی عشری هستم ما وضو را ازآرنج به سوی دستها می گیریم درصورتی که آیه مربوط به وضو بیان می کند ایدیکم الی المرافق آیا معنی آن از دست به سوی آرنج نیست؟
از موارد مورد اختلاف بحث وضو، کیفیت شستن دست ها است. شیعه اماميه می گوید: شستن دست ها از آرنج تا سر انگشتان، همراه با خودِ آرنج واجب است و همچنين تقديم دست راست بر دست چپ در شستن واجب است.
اما مذاهب چهارگانه می گویند: هرگونه شسته شود صحیح است، لیکن ...