■ شخصي اهل نمازه است اما گناه هم مي کند، وضعيت نمازش پيش خداوند چطور است؟
پاسخ: اكثر مومنين كه نماز مي خوانند و روزه مي گيرند، گاهي نيز آلوده به گناه مي شوند. كسي نمي تواند ادعا كند كه هرگز گناه نمي كند. اين ادعا خاص معصومين(ع) است. وهمين نمازهاي بي روح و دست و پا شکسته نيز خالي از آثار مختلف تربيتي و رواني و اجتماعي نمي باشد و اگر انسان همين نماز بي روح را هم ترک مي کرد، ميزان جرم و خطا و معصيت او بيشتر مي شد. چون اثر عمده نماز که همان نهي از فحشا و زشتي و گناهان است، حتي در اين گونه نمازها نيز ظاهر و آشکار مي گردد. علاوه بر اينكه با توبه آثار اين گناهان از بين خواهد رفت.
اما اينكه وضعيت نماز افرادي كه گناه مي كنند چه خواهد شد بايد بگوئيم كه اگر گناه چنين فردي از موانع قبولي نماز باشد مانند رباخواري، عاق والدين، بي اعتنايي به نماز... در اينصورت هرچند اين شخص در قيامت به خاطر نماز مورد مواخذه قرار نمي گيرد ولي نماز وي مورد قبول درگاه الهي نبوده و براي وي كمال آور نخواهد بود. اما اگر گناهان وي غير از مواردي است كه مانع قبولي نماز مي شد و از سوي ديگر شرايط قبولي نماز را دارا بود، در اين صورت نماز وي مورد قبول درگاه الهي قرار گرفته و گناهان وي نيز مانند ديگر اعمال خوب و بد انسان در ترازوي اعمال مورد محاسبه قرار مي گيرد.
■ نظر اسلام در باره حضور زنان در مساجد چیست؟
نظر اسلام در باره ارتباطاط زنان با افراد نامحرم این است که هرچه کمتر با مردان نامحرم ارتباط داشته باشند و جز در موارد ضروری از منزل خود خارج نشوند. این دو روایت در همین رابطه تفسیر و تحلیل می شوند.
بر طبق روایت اول امام صادق (ع) فرموده است :"بهتری ...
■ بر اساس آموزههای عرفانی، آیا زمانی که انسان سر حال نیست، نباید نماز بخواند، حتی اگر قضا شود؟!
آنچه در پرسش مطرح شده است، در مورد مستحبات - آن هم در برخی شرایط – میتواند صحت داشته باشد؛ یعنی زمانی که انسان حال خوشی ندارد و نمیتواند حداقل ارتباط را با خدا برقرار کند، نباید خود را به مستحباتی چون نمازهای مستحب وادار کند. پیامبر اسلام(ص) در این ...