■ دليل اينكه مردان هنگام نماز نبايد طلا به همراه داشته باشند چيست؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: استفاده از طلا براي مردان بطور مطلق چه در نماز و چه در غير نماز حرام است و در صورت استفاده نمودن طلا در نماز موجب بطلان آن مي شود كه در اين حكم فلسسفه حكمت هاي متعددي نهفته است از جمله اينكه:
- وجود ويژگي هاي جسمي و رواني مردان
ويژگي هاي جسمي و رواني مرد كه تفاوت هايي با زن دارد و اين تفاوت ها به طور طبيعي رسالت هاي گوناگوني را به عهده اين دو جنس قرار مي دهد. اسلام باتوجه به تفاوت هاي طبيعي هر يك - كه در جاي خود حكمت هاي ارزشمندي دارد - احكام و مقررات ويژه اي را وضع كرده است وازمرد انتظار دارد كه عنصري متفكر و فعال باشد و از تجملات زياد مانند تزيين به طلا پرهيز نمايد. در مقابل براي زن كه طبيعتي احساسي و عاطفي تر دارد برخي از زينت ها را كه هم با روحيه او سازگارتر است و هم به زندگي با مرد شيريني بيشتري مي بخشد اجازه داده است.
لذا امام صادق(ع) مي فرمايد:«... و جعل الله الذهب في الدنيا زينه النساء فحرم علي الرجال لبسه والصلوه فيه» ؛«خداوند چون طلا را در دنيا زينت زنان قرار داده است، پوشيدن آن براي مردان و نماز خواندن با آن حرام شده است»
- بروز مشكلات خوني
تحقيقات‌ جديد نشان‌ مي‌دهد گلبول‌هاي‌ سفيد در خون‌ مرد بيش‌ از زن‌است‌.ازطرف‌ ديگر طلا در افزايش‌ اين‌ گلبول‌ها مؤثر است‌. از اين‌ رو وجود آن‌ براي‌زن‌ مفيد است‌ ولي‌ براي‌ مردان‌ چندان‌ مناسب‌ نيست‌ و ممکن‌ است‌ موجب‌ برهم‌زدن‌ تعادل‌ گلبول‌هاي‌ سرخ‌ و سفيد گردد.
- بروز مشکلات ناباروري
تحقيقات‌ جديد نشان‌ مي‌دهد گلبول‌هاي‌ سفيد در خون‌ مرد بيش‌ از زن‌است‌.ازطرف‌ ديگر طلا در افزايش‌ اين‌ گلبول‌ها مؤثر است‌. از اين‌ رو وجود آن‌ براي‌زن‌ مفيد است‌ ( مخصوصا اينكه زنان در ايام خاصي مقداري خون بدن خود را از دست مي دهند ) ولي‌ براي‌ مردان‌ چندان‌ مناسب‌ نيست‌ و ممکن‌ است‌ موجب‌ برهم‌زدن‌ تعادل‌ گلبول‌هاي‌ سرخ‌ و سفيد گردد.
تحقيقات انجام شده در سال 1970 در خصوص اندازه گيري طلا در سرم خون، مايع مني و شير انسان و همچنين تراکم طلا در بافت هاي مختلف نشان مي دهد که بيشترين مقدار آن در دستگاه تناسلي از جمله تخمدان ها و رحم و در مردان در بيضه ها و اپيديديم تجمع مي يابد و در مردان جوان از طريق مايع مني و در افراد مسن از طريق ادرار دفع مي گردد.
محدووده ي 75-105 نانو گرم طلا در يک ميلي ليتر مايع مني، مانعي براي تحرک اسپرم ها ايجاد نمي کند ولي با بيشتر از اين حد ميزان تحرک اسپرم به طور محسوسي کاهش مي يابد.
آندرو (Andrew) و همکارانش در سال 1990 نشان داند که بالا بودن طلاي موجود در بدن افراد زرگر باعث ايجاد اختلالات هورموني مي شود و هورمون هاي پرولاکتين و F.S.H بيش از همه تحت تاثير قرار مي گيرند.
درنتيجه مي توان يکي از علل عمده ي تحريم استعمال طلا براي مرد را، نقش اين فلز در کاهش تحرک سلول هاي جنسي نر ( اسپرم ) و اختلالات هورموني در ظهور صفات ثانويه ي زنانه دانست.
- جلوگيري از رواج تجمل گرايي
احتمال دارد علت حرمت آن جلوگيرى از فرو افتادن مردها در دام زينت‏هاى گران‏بها و تجمل گرايي و دورى از رسيدن به كمال باشد.
- منافات آن با فلسفه نماز
همانگونه كه در روايات تصريح شده يكي از فلسفه هاي نماز از بين بردن تكبر در وجود انسان مي باشد اما يكي از آثار منفي استفاده از طلا براي مردان پرورش روحيه تکبر و غرور مي باشد و اين با آنچه اسلام در نماز قرار داده منافات دارد.
1402/2/12 ساعت 11:15
کد : 192
لینک مطلب

■ چرا باید در نماز حواسمان را جمع کرده و حضور قلب داشته باشیم، این کار چه فایده ای دارد؟

در روایات به نکات مهمی در خصوص فوائد دنیوی و اخروی حضور قلب در نماز اشاره شده است که در پاسخ به این سوال نمونه هایی از این فوائد را ذکر می نمائیم: 1- قبولي نماز رسول خدا - صلي الله عليه وآله -:« لَا يَقْبَلُ اللَّهُ صَلَاةَ امْرِئٍ لَا يَحْضُرُ فِي ...

■ شوهرم در نماز صبح تنبلی می کند و اکثرا نمی خواند. نماز ظهر و شب را به موقع و دقیق می خواند. آیا دعایی هست که شوهرم را از این تنبلی خلاص کند؟

با توجه به اينکه مي فرمائيد ايشان مقيد به نماز خواندن هستند و تنها براي نماز صبح بيدار نمي شوند توصيه مي شود با هماهنگي با ايشان، خودتان ايشان را بيدار کنيد. البته بيدار شدن تابع عوامل متعددي است. از جمله زودخوابيدن و شام سبک خوردن و اراده خود شخص و ...

■ قرآن مي فرمايد: « إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر» (1)پس چرا کسانی که نماز می خوانند، گناه هم می کنند؟

1.بازدارندگى از گناه، جزئى از طبيعت نماز است و حتی نماز سطحی و ناآگاهانه غیر ممکن است که هیچ گونه اثری نداشته باشد. كساني که نماز ناقص و سطحی می خوانند و گناه می کنند؛ اگر همان را نخوانند از آن هم آلوده تر خواهند شد و آنها هر چه نمازشان را کامل تر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز