■ دليل اينكه مردان هنگام نماز نبايد طلا به همراه داشته باشند چيست؟
پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: استفاده از طلا براي مردان بطور مطلق چه در نماز و چه در غير نماز حرام است و در صورت استفاده نمودن طلا در نماز موجب بطلان آن مي شود كه در اين حكم فلسسفه حكمت هاي متعددي نهفته است از جمله اينكه:
- وجود ويژگي هاي جسمي و رواني مردان
ويژگي هاي جسمي و رواني مرد كه تفاوت هايي با زن دارد و اين تفاوت ها به طور طبيعي رسالت هاي گوناگوني را به عهده اين دو جنس قرار مي دهد. اسلام باتوجه به تفاوت هاي طبيعي هر يك - كه در جاي خود حكمت هاي ارزشمندي دارد - احكام و مقررات ويژه اي را وضع كرده است وازمرد انتظار دارد كه عنصري متفكر و فعال باشد و از تجملات زياد مانند تزيين به طلا پرهيز نمايد. در مقابل براي زن كه طبيعتي احساسي و عاطفي تر دارد برخي از زينت ها را كه هم با روحيه او سازگارتر است و هم به زندگي با مرد شيريني بيشتري مي بخشد اجازه داده است.
لذا امام صادق(ع) مي فرمايد:«... و جعل الله الذهب في الدنيا زينه النساء فحرم علي الرجال لبسه والصلوه فيه» ؛«خداوند چون طلا را در دنيا زينت زنان قرار داده است، پوشيدن آن براي مردان و نماز خواندن با آن حرام شده است»
- بروز مشكلات خوني
تحقيقات جديد نشان ميدهد گلبولهاي سفيد در خون مرد بيش از زناست.ازطرف ديگر طلا در افزايش اين گلبولها مؤثر است. از اين رو وجود آن برايزن مفيد است ولي براي مردان چندان مناسب نيست و ممکن است موجب برهمزدن تعادل گلبولهاي سرخ و سفيد گردد.
- بروز مشکلات ناباروري
تحقيقات جديد نشان ميدهد گلبولهاي سفيد در خون مرد بيش از زناست.ازطرف ديگر طلا در افزايش اين گلبولها مؤثر است. از اين رو وجود آن برايزن مفيد است ( مخصوصا اينكه زنان در ايام خاصي مقداري خون بدن خود را از دست مي دهند ) ولي براي مردان چندان مناسب نيست و ممکن است موجب برهمزدن تعادل گلبولهاي سرخ و سفيد گردد.
تحقيقات انجام شده در سال 1970 در خصوص اندازه گيري طلا در سرم خون، مايع مني و شير انسان و همچنين تراکم طلا در بافت هاي مختلف نشان مي دهد که بيشترين مقدار آن در دستگاه تناسلي از جمله تخمدان ها و رحم و در مردان در بيضه ها و اپيديديم تجمع مي يابد و در مردان جوان از طريق مايع مني و در افراد مسن از طريق ادرار دفع مي گردد.
محدووده ي 75-105 نانو گرم طلا در يک ميلي ليتر مايع مني، مانعي براي تحرک اسپرم ها ايجاد نمي کند ولي با بيشتر از اين حد ميزان تحرک اسپرم به طور محسوسي کاهش مي يابد.
آندرو (Andrew) و همکارانش در سال 1990 نشان داند که بالا بودن طلاي موجود در بدن افراد زرگر باعث ايجاد اختلالات هورموني مي شود و هورمون هاي پرولاکتين و F.S.H بيش از همه تحت تاثير قرار مي گيرند.
درنتيجه مي توان يکي از علل عمده ي تحريم استعمال طلا براي مرد را، نقش اين فلز در کاهش تحرک سلول هاي جنسي نر ( اسپرم ) و اختلالات هورموني در ظهور صفات ثانويه ي زنانه دانست.
- جلوگيري از رواج تجمل گرايي
احتمال دارد علت حرمت آن جلوگيرى از فرو افتادن مردها در دام زينتهاى گرانبها و تجمل گرايي و دورى از رسيدن به كمال باشد.
- منافات آن با فلسفه نماز
همانگونه كه در روايات تصريح شده يكي از فلسفه هاي نماز از بين بردن تكبر در وجود انسان مي باشد اما يكي از آثار منفي استفاده از طلا براي مردان پرورش روحيه تکبر و غرور مي باشد و اين با آنچه اسلام در نماز قرار داده منافات دارد.
■ آيا نمازي براي مغفرت اموات وجود دارد؟
امام صادق ـ عليه السّلام ـ هر شب براي فرزندش و در هر روز براي پدر و مادر خود دو ركعت نماز مي گزارد، در ركعت اول سوره ي قدر و در ركعت دوم سوره ي كوثر مي خواندند.[1
▪️نماز شب اول دفن ميت آثار زيادي دارد.
مستحب است در شب اول قبر دو ركعت نماز وحشت براي ...
■ قضيه غروب كردن آفتاب و قضاشدن نماز حضرت علي(ع) كه پيامبر اكرم(ص) دعا كردند و آفتاب دوباره طلوع كرد و بعد از نماز عصر حضرت علي(ع) غروب كرد، چه بود؟ آيا امكان دارد كه حضرت علي(ع) نمازش قضا شود؟
در اين باره مطالب و ديدگاههاي مختلفي وجود دارد که قضاوت قطعي را بسيار مشکل، بلکه تا حدي ناممکن مي سازد.آنچه در اينجا تقديم مي گردد يکي از ديدگاهها در اين باره است:
مرحوم مجلسي در كتاب بحارالانوار از منابع مختلف همانند قرب الاسناد، علل الشرايع، بصائ ...