■ در برخی کتاب ها به نقل از پيامبر(ص) و حضرت علي(ع) نوع خاصی از نمازهای مستحبی را ذکر کرده اند و گفته اند اینگونه نمازها جبران کننده تمامی نمازهای قضای انسان می باشد و حتی موجب ادا شدن نماز قضای والدین نیز می گردد. سوال من این است که آیا چنین چیزی صحت دارد یا خیر؟

پاسخ: از نظر حکم شرعی و فتوای فقهای اسلام نماز قضا تنها با خواندن و به جا آوردنش از ذمه انسان ساقط می گردد و هیچ راه و وسیله دیگری برای اسقاط این تکلیف وجود ندارد و روایات صحیح فراوانی بر این امر دلالت دارد.
اگر روایتی بر خلاف این حکم مسلم و قطعی وجود داشته باشد در تعارض با این روایات متعدد و صحیح است و در برابر آنها نمی تواند ایستادگی کند و به اصطلاح علمای علم اصول ساقط می گردد و قابل اعتنا و توجه نیست كه در این گونه موارد باید روایت مخالف را کنار گذاشت و یا به گونه ای که با اصول و ملاک های شناخته شده دینی هماهنگ باشد توجیه کرد.
بنابراين اگر روايت مذكور از نظر سند هم مشكلي نداشته باشد بدليل وجود روايات قطعي مبني بر قضا نمودن نماز فوت شده، قابل اعتنا نمي باشد و نماز مذكور جبران نمازهاي قضا شده را نمي كند.
البته باید خاطر نشان نمود موارد فراموش شده و موارد احتمالی غیر تکلیف آور است. به طور مثال در اوایل سن بلوغ چه بسا برخی نمازها قضا شده باشد در این صورت به مقداری که یقین داریم قضا شده و یا احتمال جدی می دهیم که قضا شده باید جبران شود. اما احتمالات ضعیف نیازی به قضا ندارد و با خواندن نمازهای مستحبی خداوند با لطف و رحمت، کاستی های احتمالی را جبران می کند.
1394/10/5 ساعت 11:10
کد : 182
لینک مطلب

■ لطفا بفرمایید چه چيزي در نماز وجود دارد كه اينقدر نماز را با اهميت كرده تا آنجا كه از فریضه نماز در اذان به عنوان« خیرالعمل» يعني« بهترين كار» یاد مي كنيم اما از جهاد كه در آن امکان از کف دادن جانمان وجود دارد به« خير العمل» تعبیر نشده ولي در اسلام از نماز به عنوان« بهترين عمل» ياد نمی کنیم؟

علت اصلي اين امر مجوعه امتيازهايي در نماز وجود دارد كه در ديگر عبادات اين امتيازها به اين جامعي يافت نمي شود. اين امتيازها به قدري زياد است كه اگر بخواهيم تمامي آيات و رواياتي را كه در اين باره ذكر گرديده را به رشته تحرير در بياوريم بايد صفحات متعددي ...

■ حکم گم شدن یا برداشتن مهر نماز توسط کودک چیست؟

تکلیف نمازگزار در هنگام گم شدن مهر آیت‌الله العظمی خامنه‌ای: اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است (مانند خاک، سنگ، چوب) در دسترس باشد، باید بر همان سجده کند، در غیر این صورت، اگر وقت وسعت دارد، باید نماز را بشکند و دوباره با چیزی که می‌توان بر آن سجده ک ...

■ مصافحه ی نمازگزاران بعد از اتمام نماز نظر شریف جناب عالی درباره ی مصافحه ی نمازگزاران بعد از اتمام نماز چیست؟ قابل ذکر است که بعضی از علمای بزرگوار فرموده اند «راجع به این موضوع چیزی از ائمه(علیهم السلام) وارد نشده است»، لذا انگیزه ای برای انجام مصافحه وجود ندارد. ولی در عین حال مشاهده می کنیم که مصافحه، باعث افزایش دوستی و محبت بین نمازگزاران می شود.

مصافحه بعد از سلام و فراغت از نماز اشکال ندارد؛ و به طور کلّی مصافحه ی مؤمنین با هم، مستحبّ است. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز