■ اگر کسی نمازهای قضاي زیادی داشته باشد آیا خداوند متعال او را نمی بخشد و به جهنم می اندازد؟ چنین فردی چگونه می تواند این همه نماز قضای خود را به جا بیاورد؟
البته توبه قضا شدن نماز که از حقوق خداوند محسوب می شوند به این است که انسان علاوه بر توبه و تصمیم به خواندن به موقع تمامي نمازها، قضای نمازهاي گذشته را نیز به جا می آورد.
در خصوص چگونه خواندن نمازهاي قضا شده نيز براي اينكه بتوان تمام آن را به جا آورد بگونه اي كه خسته کننده نشده و باعث زدگي نگردد چند راهکار و توصيه پيشنهاد مي شود:
الف – در خواندن قضاي نمازها نبايد خود را تحت فشار قرار داده بلكه بايد براي آن برنامه ريزي بلند مدت نمود و به مرور زمان و به تدريج بايد آنها را خواند.
ب- مي توان به تعداد نمازهاي قضا يک جدول تنظيم نموده و تمام روزهاي ماه را در آن نوشته و يک ستون را هم به نمازهاي پنج گانه اختصاص داد و هر وقت قضاي نمازي را خوانده مي شود در اين جدول و در روز مخصوص خود يک علامت زد.
ت- يکي از بهترين اوقات براي نمازهاي قضا قبل يا بعد از نمازهاي يوميه مي باشد كه در اينصورت در كنار هر نماز يوميه اي يك نماز قضا نيز خوانده مي شود.
ث- بايد از شرايطي که براي خواندن نماز قضا به وجود مي آيد استفاده نمود. مانند برخي مساجد که در ايام ماه مبارك رمضان، نماز قضا چندين روز را به جماعت انجام مي دهند.
ج- شروع هر کاري براي انسان سخت است اما وقتي انسان به کاري عادت کرد برايش ساده مي شود.
ح- از نمازهايي كه در سفر نيز قضا شده نبايد غافل بود و آنها را نيز بايد به همان صورت كه در سفر واجب بوده بجا آورد.
■ در نماز جماعت مأمومین چگونه باید پشت سر امام قرار گیرند؟
■ آیا این حدیث که پیامبر فرموده کسی که غیبت کند عباداتش تا 40 روز به نامخ عمل شخص مورد غیبت قرار گرفته، میرود و عبادات و اعمال خیر غیبت کننده از نامه عمل خودش پاک میشود با عدالت خدا جور در می آید؟ در ادامه ااین حدیث گفته شده که تا ۴۰ روز در صورت نداشتن عمل خیر گناهان آن فرد به نامه عمل فرد غیبت کننده می ایند.. آیا این انصاف است که گناهی مانند خوردن مشروب و یا انجام زنا از نامه عمل فردی به نامه عمل فردی دیگر که ان گناه را نکرده برود و با عدالتی که از خدا سراغ داریم جور است که نماز بخوانیم کار خیر انجام دهیم و با یک صحبت در مورد فلان شخص که حکم غیبت را پیدا میکند اعمالمان تباه و به نامه عملش منتقل شود؟؟
با سلام
راه دیگری برای نماز نخوانده نیست مگر قضا کردن.
آن مقدار که یقین دارید نماز قضا دارید باید بخوانید و راه دیگری هم ندارد.
سلام علیکم
نسبت به نماز های که درست ادا نکرده اگر در حد توانش انجام داده که قضا ندارد
ولی اگر توان درست انجام دادن نماز داشته و درست ادا نکرده قضا لازم است.
در هر صورت می تواند به دو روش قضای نماز مادر را انجام دهد :
1- اینکه خودش و یا نزدیکان نماز قضای مادر را بجا بیاورند.
2- شخصی را با هر قیمتی که می تواند اجیر کند تا قضای نماز آن مرحومه را بجا بیاورد.
سلام علیکم نکته اول: با توجه به روایات و آیات، نماز جایگاه ویژه ای در دین ما دارد و فراتر از صحیح خواندن نماز، قبولی نماز هم اهمیت دارد. هم چنانکه حتما شندیده اید شرط قبولی سایر اعمال هم قبولی نماز است. نکته دوم: هر مکلف تا زمانی که زنده است نماز های قضا شده اش بر عهده خودش است و مانند نماز واجب باید به جا بیاورد. نکته سوم: نماز واجب قضا آن مقداری است که یقین دارید مثلا نمی دانید 8 سال یا 10 سال نماز قضا دارد، همان مقدار یقینی یعنی همان 8 سال در مثال ما می شود. نکته چهارم : به هر صورت که می تواند نماز هایش را بخواند مثلا اگر بستری است و نباید بلند شود همان خوابیده و اگر می تواند نشسته باید نشسته بخواند و ... ودر آخر باید گفت: ایشان باید تلاش کند که تامی تواند نماز قضاهایش را بخواند و خود این جدیت در منظر خداوند دیده خواهد شد و اگر در حیاتشان نتوانستند. بهتر است بازماندگان مابقی نماز هایشان را بخوانند. با امید این که خداوند به همه ما کمک کند و ما را پاکیزه بپذیرد.
سلام
ما حکم دهنده و قاضی نیستیم ولی دستورات الهی و ایمه معصومین این تاکید را دارند که این اتفاق باید بیفتد.
حد الاقل این است که جوابی برای قیامت داشته باشیم که تلاشمون رو کردیم و بیشتر از این نتونستیم.