■ چرا شیعیان بعد از حمد آمین نمی گویند اما اهل سنت بعد از سوره حمد«آمین» می گویند؟
پاسخ: به عقیده شیعیان گفتن«آمین» در نماز بعد از سوره حمد بدعت و حرام است و طبق نظر اهلبيت(عليهمالسلام) نه تنها گفتن آن در نماز مستحب نيست، بلكه موجب بطلان نماز مىگردد، زيرا دليلى بر استحباب آن در نماز وجود ندارد. ولى مذاهب اهل سنت آن را از سنتهاى نماز دانسته يا مستحب مىدانند.
با مراجعه به مصادر روايى اهل بيت(عليهمالسلام) نيز پى مىبريم كه آنان اين امر را بدعتي در نماز دانسته و به جهت حفظ سنت پيامبر از تحريف، شديداً با اضافه كردن«تأمين» در نماز مخالفت نموده، شيعيان را از گفتن آن در آخر قرائت حمد بازداشتهاند: كلينى به سند خود از امام صادق(عليهالسلام) نقل مىكند كه فرمود:«هرگاه پشت سر امام جماعت مشغول نماز بودى، هنگامى كه امام از قرائت حمد فارغ شد بگو: الحمدلله رب العالمين و آمين مگو»
وجود برخي روايات نيز گوياي آن است كه اين بدعت متاثر از نفوذ نظريات يهود و نصارا در برخي مذاهب اسلامي مي باشد مانند روايت معاويه بن وهب كه از امام صادق(ع) نقل مي کند: درباره آمين گفتن بعد از«والضالين» از آن حضرت سؤال شد، حضرت فرمودند که اين عمل يهود و نصارا است شما بايد از آن اجتناب کنيد.
■ معاشرت و دوستی با کسی که نماز را عمدا ترک کرده، ولی بقیه امور دینی را رعایت می کند، چه حکمی دارد؟
برای رسیدن به جواب این سوال، باید چند نکته را به خوبی مدنظر قرار دهید:
1. حقیقت اینست که انسان مومن، برای انجام دادن هر کاری باید یک عنوان و نیت خدائی داشته باشد. یعنی تمام اعمالش را با نیتی انجام دهد که او را به نحوی به پروردگار و پیامبر بزرگوارش ...
■ چرا بعضى از اعمال نماز، واجب و بعضى مستحب است؟
در نماز يك سرى وظايف و تكاليف واجب وجود دارد كه بدون آنها،«نماز» كامل و قابل قبول نيست. اين اعمال واجب، طورى تنظيم شده است كه نمازگزار، هميشه و در همه حال، بتواند به راحتى، آنها را به جا آورد. در ضمن همه مردم - چه جوان و چه پير، چه زن و چه مرد، چه با ...