■ می گویند مولا علي (علیه السلام) هر شب هزار رکعت نماز مي خواندند چطور ممکن است؟ مگه آيه صريح قرآن نيست که مي گه:« انا بشر مثلکم يوحي الي...» پس اين کار که از آدم معمولي بر نمي آید؟ پس چطور ممکنه اين کار را مولا مي کردند و هم از طرفي آدم معمولي بودند؟

پاسخ از طرف محمد قهرمانی: روايات متعددي در خصوص هزار ركعت نماز خواندن حضرت علي ( عليه السلام) نقل شده است . به عنوان نمونه امام باقر عليه السلام در روايتي فرموده اند:
وَ اللَّهِ إِنْ كَانَ عَلِيٌّ ع.... وَ إِنْ كَانَ لَيُصَلِّي فِي الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ أَلْفَ رَكْعَةٍ» ؛« به خدا سوگند شيوه علي عليه السلام اين بود كه در شبانه روز هزار ركعت نماز ميخواند»
اما نكته اي كه در اين روايات وجود دارد و كمتر مورد توجه قرار گرفته، اين است كه در تمامي اين روايات با صراحت جملاتي همچون« فِي الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ» - به معني شبانه روز - و يا« فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ» - به معني هر شبانه روز – بيان شده است و در هيچ يك از اين روايات تعبير به« في كل ليله» - به معني هر شب – نشده است. لذا بر اساس روايات مطرح شده از معصومين ( عليهم السلام )، آن حضرت در هر شبانه روز – يعني در طول 24 ساعت شبانه روز - هزار ركعت نماز مي خواندند نه در هر شب؛ بنابراين آنچه كه مطرح مي شود مبني بر اينكه حضرت علي (عليه السلام) در هر شب هزار ركعت نماز مي خواندند يك اشتباه لفظي و غلط رايج مي باشد.
بر اساس آنچه كه از برخي احاديث فهميده مي شود اين است كه چنين عبادتي هميشگي نبوده بلكه مربوط به اوقات خاصي از عمر ايشان بوده است، به گونه اي كه ايشان در برخي از ايام اينگونه خداوند را عبادت مي كردند.
امام باقر عليه السلام اين مساله را مربوط به اواخر عمر حضرت علي (عليه السلام ) بيان نموده و فرموده اند:« إِنَّ عَلِيّاً ع كَانَ فِي آخِرِ عُمُرِهِ يُصَلِّي فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ أَلْفَ رَكْعَةٍ...» ؛« همانا حضرت علي عليه السلام در اواخر عمرشان در هر شبانه روز هزار ركعت نماز مي خواندند».
بر فرض اينكه آنحضرت و برخي ديگر از ائمه (عليهم السلام ) در هر شب هزار ركعت نماز مي خواندند همانگونه كه در روايتي نقل شده امام رضا عليه‏السلام به دعبل، شاعر معروف، پيراهني از خز هديه کرد و به او گفت: قدر اين پيراهن را بدان که من هزار شب و در هر شبي هزار رکعت با آن نماز گزارده و هزار بار قرآن ختم نموده‏ام. ، باز این مطلب از نظر امکان، مشکلی ندارد و علامه امینی (ره) در برابرانکار برخی، یک شب هزار رکعت نماز در مقابل آنان به جا آوردند .
در پایان گفتنی است؛ میتوان نماز مستحبی را بسیار ساده به جا آورد وبدون خواندن سوره و تنها با یک ذکر (مثلاش سبحان الله)، رکوع وسجود آن را انجام داد و در پایان به یک سلام اکتفا نمود. در اینصورت دو رکعت، حدود 1 دقیقه طول میکشد و در مجموع هشت ساعت وقت لازم است.
1397/7/30 ساعت 12:15
کد : 153
لینک مطلب

■ علت اینکه نمازهای صبح، مغرب و عشا بلند خونده میشه چیه؟ نماز قضا شده ی صبح، مغرب و عشا رو باید بلند خوند؟ یا اینکه اگر صبح، مغرب و عشا ادا بشه باید بلند خوند؟

جهر و اخفات در نماز - چنان چه از بعضی از روایات استفاده میشود - یکی از سنت‏هایپیامبر اکرم(ص) است که خداوند خواسته با این سنت امت را نسبت به پایبندی به سیره و سنت پیامبرش آزمایش کند کما اینکه پیامبر خدا در خصوص نماز می فرمودند: که طبق حديث نبوي«صلوا ک ...

■ سلام همسر من نماز نمی خواند البته اعتقاد دارد ولی از تنبلی نماز نمی خواند چی کار باید بکنم ؟

با سلام عامل و موثر اصلی در مسئله گرایشهای معنوی و رفتارهای مذهبی همکاران و دوستان هستند و خانم شاید کمتر بتواند نقش موثری در این موضوع داشته باشد منتها با فعال کردن یک فضای رفت و آمدهای خانوادگی با یکسری افرادی که شوهر شما آنها را دوست دارد و با ای ...

■ آیا وجود اسامی ائمه(ع) و نقش‌های حرم آنها بر مُهر نماز، اشکال دارد؟

خاک و گل خشک شده از چیزهایی است می‌توان در نماز بر آنها سجده کرد، که جهت سهولت در استفاده، آن‌را به شکل مُهرهای امروزی عرضه می‌کنند. و گاهی برای زیبایی این مُهرها، به نقش‌هایی از اسامی خدای متعال و معصومین(ع) و یا حرم ائمه تزیین می‌شوند. درباره این ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز