■ کسی که نماز نمی خواند کافر است؟
پاسخ: فردی که به جهت کاهلی نماز را ترک میکند با فردی که با قصد انکار و عناد آن را ترک میکند تفاوت دارد. غالب افرادی که نماز را ترک میکنند قصد عناد و انکار آن ندارند بلکه به جهت بی توجهی و مشغولیتهای دنیوی و مادی آن را ترک می کنند صفت کفر درباره این افراد که در روایات به آن اشاره شده است به معنای مشرک و مرتد بودن ،نیست، بلکه به معنای ترک دستور خداوند است پس این افراد حکم سایر مسلمانان را دارند ارتباط با این افراد از جهت هدایت و ترغیب آنها به نماز شایسته است.
■ منظور از نهي و بازدارندگي نماز از گناه در آیه:« إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر» چیست؟
مفسرين در خصوص منظور اين آيه مبني بر اينكه نماز انسان را از فحشا و منكر باز مي دارد، پاسخ هاي متعددي را مطرح نموده اند كه در اينجا برخي از آنها را ذكر مي نمائيم:
الف – نهي نماز از فحشا و منكر نهي تشريعي است نه تكويني
از برخي روايات استفاده مي شود ...
■ مي خوام به يه دختر بي نماز پيشنهاد ازدواج بدم. خودم آدم بسيار مذهبي. اهل نماز شب و دعاي کميل و زيارت عاشورا و... هستم. از لحاظ اسلام، ازدواج با بي نماز چطوره؟ آيا ميشه بعد از ازدواج يه دختر 22 ساله رو نماز خون کرد؟ لطفا جواب تمام سوالم رو بدين.
ازدواج يکي از مهمترين حوادث زندگي است و نقش اساس در خوشبختي و سعادت يا بدبختي و شقاوت انسان دارد و از آنجا كه مذهب واعتقادات جزیی از زندگی فردی واجتماعی انسانها بوده ودر زندگی مشترک نقش تعیین کننده داشته وحتی گاهی اختلاف در این زمینه با عث اختلافات خ ...
■ اگر امام جماعت در نمازی سهواً قرائت را غلط بخواند و در همین حال به نمازش ادامه دهد، آیا برای نمازهای بعدی میتوان نمازش را صحیح دانست و به او اقتدا کرد یا اینکه باید احراز شود که نمازهای بعدیاش را درست و صحیح میخواند؟
در نمازهای بعدی میتوان به او اقتدا کرد؛ البته اگر مأموم، اشتباه امام در قرائت را متوجه شود، میتواند (به صورتی که موجب بطلان نمازش نگردد)، امام را متوجه کند تا امام، اشتباه را تصحیح نماید؛ وگرنه باید قصد فرادا کند و قرائت را خودش بخواند. ...