■ اگر هنگام اقتدا به امام جماعت، نمازگزار شک کند که به رکوع امام رسیده یا نه، حکم نمازش چیست؟
پاسخ: در نماز جماعت، اگر نمازگزار، موقعى که امام در رکوع است اقتدا کند و به مقدار رکوع خم شود ولی شک کند که به رکوع امام رسیده یا نه، مراجع تقلید درباره حکم نماز وی اختلاف نظر دارند:
1. عدهای از مراجع میگویند، نماز وی باطل است و باید آن را دوباره بخواند.[1]
2. گروهی معتقدند، نماز وی به صورت فُرادا صحیح است، پس آن رکوع را، رکوع رکعت اوّل حساب کرده و نماز خود را ادامه دهد.[2]
3. برخی نیز میگویند: اگر شکّش بعد از تجاوز محل باشد - مثل این که بعد از تمام شدن رکوع شک کند- نماز جماعتش صحیح است، ولی اگر پیش از گفتن ذکر رکوع شک کند، مىتواند نماز را به نیّت فرادا تمام کند.[3]
[1]. آیات عظام خوئى، اراکى، تبریزى، شبیری و مکارم شیرازی: (نمازش باطل است)؛ آیت الله مکارم: (بنا بر احتیاط واجب..).
[2]. آیات عظام امام خمینی، خامنهای، فاضل و بهجت.
[3]. آیات عظام گلپایگانى، صافى و سیستانى؛ امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى - امام خمینى)، ج1، ص 779، م 1428، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، 1424 ه ق.
■ همسر من نسبت به نماز خواندن بی اعتقاد هست و من نمی توانم او را درباره برکات نماز قانع کنم لطفا راهنمایی کنید
تلاش شما برای آشنا ساختن همسرتان ، کاری بس ارزشمند و مورد پسند مي باشد. دعوت ایشان به آشنایی با خداوند و عبادت او از برجسته ترین و متعالی ترین امور است .
راهکارهای عملی قابل ارائه به طور کلی به قرار زیر است :
1- برای ترغیب و تشویق به نماز، در آغاز ...
■ امام جمعه و کسب اجازه از حاکم شرع
آیا بر امام جمعه کسب اجازه از حاکم شرع واجب است؟ مراد از حاکم شرع چه کسی است؟ و آیا این حکم در شهرهای دور دست هم جاری است؟
امام خامنه ای؛ اصل جواز امامت برای اقامه نماز جمعه متوقف بر این اجازه نیست، ولی ترتّب احکام نصب وی برای امامت جمعه متوقف بر این است که منصوب از طرف ولی امر مسلمین باشد؛ و این حکم شامل هر سرزمین و شهری که ولی امر مسلمین در آن حاکم و مطاع است، می شود.
...