■ فرهنگ نماز و راهکارهای پیشنهادی برای جاری شدن فرهنگ نماز در جامعه به خصوص دانشگاه ها را تبيين کنيد.

پاسخ: راهكارهاي متعددي جهت جاري شدن فرهنگ نماز در جامعه بويژه دانشگاه ها وجود دارد كه بطور قطع اگر هر يك از افراد، نهادها و دانشگاه هاي دولتي و غير دولتي به وظيفه خود به خوبي عمل نمايد مي تواند در ترويج فرهنگ نماز نقش بسيار موثري داشته باشد.
بعضى از اين راهكارها از قرار ذيل مي باشد.
الف: ترويج عملى نماز:
امام صادق(عليه السلام) فرمود:« كُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ لِيَرَوْا مِنْكُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَيْرَ فَإِنَّ ذَلِكَ دَاعِيَة» ؛« مردم را با غير از زبان‌هاى‌تان دعوت كنيد [به سوى دين] تا اين‌كه مشاهده كنند از شما تقوا و اجتهاد و نماز و خير و نيكى را، پس اين است (چهار چيز) دعوت [واقعى مردم به دين].»
بر همين اساس اگر مردم مسولين تمامي رده ها را به هنگام نماز در مساجد مشاهده كنند و يا دانشجويان به هنگام نماز مديران و اساتيد دانشگاه خود را آماده براي اقامه نماز ببينند اين امر موجب الگو گيري آنها شده و زمينه نماز خوان شدنشان را فراهم مي نمايد.
گذشته از اينكه عملكرد صحيح، ساده زيستي و پايبندي نمازگزاران به اصول اخلاقي و ارزش هاي اسلامي نيز نقش موثري در ترويج فرهنگ نماز در جامعه دارد چراكه وقتي نمازگزار اينگونه رفتارها را از خود ارائه دهد، افراد غير نمازگزار ( تارک نماز و کاهل در نماز ) سرمنشا اين بركات را نماز دانسته و تحت تاثير اين رفتارها قرار گرفته، تشويق به نماز خواندن مي شوند.
ب: اقامه نماز بصورت جماعت
اگر نماز به صورت جماعت و در منظر عموم برگزار شود، اثرش هزاران برابر بيشتر از نماز فرادا است، لذا قرآن كريم براى همين اهميت مى‌فرمايد:« و اركعى مع الرَّكعين» ؛« با ركوع كنندگان ركوع نما.»
لذا اگر همه سعي نمايند در هر جايي كه هستند نماز خود را اول وقت و به جماعت اقامه نمايند، در اين صورت ديگران با مواجه شدن با چنين صحنه اي و اينكه همه در اين برنامه شركت دارند حتي آنهايي كه شايد به تصورشان اهل نماز نيستند، آنها نيز به برگزاري نماز تشويق مي شوند.
ج: ترويج تشكيلاتى و سازمان يافته نماز
بايد با سازماندهى در تبليغ و ترويج نماز جهت ايجاد و افزايش مهارت در نماز بكوشيم و اگر با يك يا دو نفر ممكن نمى‌شود با افراد بيشترى اقدام كنيم.
در اين خصوص علاوه بر اينكه مي توان از برنامه هاي آموزشي و تربيتي مساجد و رسانه ها استفاده نمود، بايد برنامه ريزي فعاليت هاي تمامي ارگان ها و سازمان ها به نحوي باشد كه با نماز تلاقي ننمايد به عنوان نمونه برنامه هاي جذاب صدا و سيما، برگزاري جلسات ارگان ها و كلاس هاي درس مدارس و دانشگاه ها بگونه اي تنظيم گردد كه با نماز اول وقت تلاقي نداشته باشد، همچنين مي توان با ايجاد فضاي مناسب – از جهت زيبايي، نظافت و فضاي معنوي - جهت اقامه نماز در اماكن عمومي و جاهايي که همواره مردم در آن اجتماع نموده و يا رفت و آمد مي كنند مانند فرودگاهها، ايستگاههاي قطار، بندرها و بازار و بازارچه ها و... نمازخانه ها يا مساجدي بنا كرد.
د: استفاده از ابزار و زبان روز جهت ترويج نماز
در برنامه‌هاى دينى از جمله ترويج نماز، بايد از هر روش درستى بهره برد و درخور فهم مردم و با زبان آنان سخن گفت
در اين راستا نيز ارگان هايي همچون وزارت ارشاد و سازمان تبليغات اسلامي و صدا و سيما از هنر به ويژه سينما براي نشان دادن گوهر نماز و چهره نماز و نمازگزار مي توانند بهره بگيرند، علاوه بر اينكه هنرمندان نيز با زبان شعر و قصه و نقاشي و با آفرينش آثار هنري با کيفيت هنر را براي ترويج فرهنگ نماز به كار گيرند. در مجامع دانشگاهي نيز فراخور جايگاه عملي دانشجويان مي توان به تبيين آثار و ثمرات علمي نماز پرداخت.
1394/10/5 ساعت 10:35
کد : 148
لینک مطلب

■ چرا باید در نماز حواسمان را جمع کرده و حضور قلب داشته باشیم، این کار چه فایده ای دارد؟

در روایات به نکات مهمی در خصوص فوائد دنیوی و اخروی حضور قلب در نماز اشاره شده است که در پاسخ به این سوال نمونه هایی از این فوائد را ذکر می نمائیم: 1- قبولي نماز رسول خدا - صلي الله عليه وآله -:« لَا يَقْبَلُ اللَّهُ صَلَاةَ امْرِئٍ لَا يَحْضُرُ فِي ...

■ مرجع تقلید بنده، رهبری معظم هستند ، سئوالم این است که خانم ها بهتره در منزل نماز بخونند یا اینکه به مسجد بروند و در نماز جماعت شرکت کنند؟

طبق نظر حضرت آیت الله خامنه ای : برای زن ، رفتن به مسجد اشکال ندارد و منعی در این زمینه نیست و ثواب جماعت را می برد . مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی ...

■ سلام...بنده کلاس ششم هستم می خواستم بدونم اگه نماز انسان ها را از بدی دور می کند چرا بعضی با خواندن نماز بازهم اعمال زشت وبدانجام می دهند؟

سلام علیکم نماز مانند یک دوست ما را از کارهای بد نهی می کند ولی نمی تواند ما را مجبور کند. همین که ما رو به خدا می کنیم و قبول بندگی خالقی را داریم، خودش سرچشمه بیداری وجدان است و این یادآوری کمک می کند که از زشتی ها فاصله بگیریم. البته چند نکته هم ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز