■ بعد از سفر کربلا احساس معنوی خاصی داشتم به نمازهایم مقید بودم اما متاسفانه بعد از چند گناه احساس می کنم دلم تیره و سیاه شده است.نمازهایم را اول وقت نمی توانم بخوانم، چه کنم تا به حالت قبل برگردم؟
پاسخ:
این حالت معنوی، لطف بیکران حضرات در پذیرایی از زائران خود می باشد و تا زمانی که انسان آنها را حفظ کند این نورانیت پیوسته با او خواهد بود. حقیقت گناه هم مخالفت با مولا و تیرگی در قلب انسان است که در این مواقع هم به ما دستور داده اند فورا قلب آلوده شده را با توبه شستشو دهیم تا بتوانیم مجددا آن نورانیت را درک نماییم. زمانی هم که بنده خطاکار پشیمان می شود و به درگاه خداوند برمی گردد و توبه میکند خداوند بسیار خوشحال میشود و در روایات آمده که از تشنه لبی که بعداز مدتی به آب میرسد یا از انسانی که گمشده ای داشته و بعداز مدتی آن را می یابد بیشتر خوشحال می شود که بنده اش به در خانه او برگشته و از اشتباه خود پشیمان شده لذا هیچ تردیدی به خود راه ندهید که خدا شما را دوست دارد و قطعا نشانه این دوست داشتن، توفیق توبه و ایمان به رحمت و بخشش اوست با خود وضویی بسازید و خلوتی کنید و با سجده ای نسبتا طولانی به درگاه الهی توبه و استغفار نمایید واشک ندامت بریزد آن وقت تحول بزرگی را در درون خود حس خواهید کرد با خود بگویید که خدا همیشه خداست و من نیز باید همیشه بنده خوب او باشم لذا اطاعت از اوامرش را به دیده منت می خرم و از نواهیش با کمال میل دوری می گزینم. البته شیطان به این سادگی دست از سر شما بر نمی دارد مگر آنکه جدیت را در شما ببیند تا مأیوس گردد.
مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
■ منظور از اخلاص در نماز چیست؟ و از کجا بدانیم نمازی که می خوانیم خالصانه است؟
«اخلاص»، يكى از فضايل درونى مؤمنان و مردان الهى است كه مستلزم پاكى بىشائبه اعمال دينى و عبادتهاى خالصانه است و از هر گونه ريا و انگيزه غير الهى بدور می باشد.
نمازی كه مؤمن در برابر خدا انجام می دهد، قبل از هر چيز اقرار به يگانگى او است؛ يعنى، او ...
■ آيا نمازي براي مغفرت اموات وجود دارد؟
امام صادق ـ عليه السّلام ـ هر شب براي فرزندش و در هر روز براي پدر و مادر خود دو ركعت نماز مي گزارد، در ركعت اول سوره ي قدر و در ركعت دوم سوره ي كوثر مي خواندند.[1
▪️نماز شب اول دفن ميت آثار زيادي دارد.
مستحب است در شب اول قبر دو ركعت نماز وحشت براي ...
■ آیا جلوگیری از برقراری نماز جمعه و جماعات و هیئات مذهبی به علت احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند کرونا توجیه شرعی دارد؟
در اسلام، حدیث و قاعدهای کلی به نام «لا ضرر» وجود دارد که بر مبنای آن، اقدام شخص بر عملی که احتمال ضرر قابل توجه در آن میرود، جایز نیست.[1]
در این قاعده، هرچند ملاک تشخیص ضرر، عرف مردم هستند، ولی چه بسا همین عرف در موضوعات تخصصی به نظر کارشناسا ...