■ سلام وقت به خیر یه سوال دیگه هم داشتم چرا در قنوت دو دست رو به هم می چسبونند؟ روایتی در این باره وجود داره؟
پاسخ:
سلام علیکم وقت شما هم بخیر ممنون از ارتباطتون با مرکز تخصصی نماز
شبیه سئوال شما را "مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی" پاسخ داده است که در ادامه تقدیم شما می گردد:
در قنوت نیز لازم به ذکر است که اصل قنوت امری مستحب است و لزومی در انجام آن وجود ندارد ؛ اما در فرض قصد به انجام آن مهم آن است که دست ها به شکل متعارف دعا کردن به سمت آسمان بلند شود ، هرچند توصیه هایی در این زمینه بر اساس روایات بیان شده است ؛ حضرت امام در رساله خود می نویسد :
« ... مستحب است دست ها را تا مقابل صورت بلند نماید . کف دست ها را رو به آسمان قرار دهد . به قصد رجا، انگشتان دست ها را به جز ابهام(انگشت شصت) به هم بچسباند . هر دو کف دست ها را پهلوى هم متّصل به هم قرار دهد . نگاهش هنگام قنوت به کف دست هایش باشد. هرچند اگر کسی به این صورت عمل نکند ، نمازش اشکال ندارد ، اما رعایت همین شکل انجام قنوت بر اساس سره پیامبر و ائمه به تکمیل عمل و جلوه تر شدن تسلیم انسان در برابر اوامر الهی می افزاید .
پی نوشت:
1. امام خميني روح الله ، توضیح المسایل (محشي) ، انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، 1424 ه ق ، ج 1 مسأله 1118 .
■ امام جمعه و کسب اجازه از حاکم شرع
آیا بر امام جمعه کسب اجازه از حاکم شرع واجب است؟ مراد از حاکم شرع چه کسی است؟ و آیا این حکم در شهرهای دور دست هم جاری است؟
امام خامنه ای؛ اصل جواز امامت برای اقامه نماز جمعه متوقف بر این اجازه نیست، ولی ترتّب احکام نصب وی برای امامت جمعه متوقف بر این است که منصوب از طرف ولی امر مسلمین باشد؛ و این حکم شامل هر سرزمین و شهری که ولی امر مسلمین در آن حاکم و مطاع است، می شود.
...
■ شخصی فکر میکرده که مدت اقامت او، ده روز است و پس از چند روز متوجه شد که نُه روز بوده و اشتباه محاسبه کرده است؛ تکلیف نمازهایی که تمام خوانده و نمازهای بقیه روزها چیست؟
مقام معظم رهبری؛ اگر قصد داشته فقط تا روز معینی مثلاً دوشنبه بماند و به تصور این که تا دوشنبه، ده روز می شود قصد ده روز کرده (در حالی که کمتر می شده)، در این صورت وظیفه، نمازِ شکسته است و باید نمازهایی که کامل خوانده، اگر در وقت متوجه شد، اعاده کند و ...
■ قرآن مي فرمايد: « إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر» (1)پس چرا کسانی که نماز می خوانند، گناه هم می کنند؟
1.بازدارندگى از گناه، جزئى از طبيعت نماز است و حتی نماز سطحی و ناآگاهانه غیر ممکن است که هیچ گونه اثری نداشته باشد. كساني که نماز ناقص و سطحی می خوانند و گناه می کنند؛ اگر همان را نخوانند از آن هم آلوده تر خواهند شد و آنها هر چه نمازشان را کامل تر ...