■ آیا میتوان به کسی که در حال خواندن نماز قضا میباشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشتهایم، چیست؟
پاسخ: اگر امام جماعت، نمازی میخواند که یقیناً قضا شده است، میتوان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمیتوان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
■ درمجموع چه ملاکهایی برای قبول شدن نماز وجود دارد؟
در احادیث و روایتها به چندین نمونه از شرایط قبول شدن نماز اشاره شده است. اما در حدیثی از امام صادق علیه السلام هشت ملاک کلی برای قبولی نماز عنوان شده است. آن حضرت فرمودند: خدای متعال فرموده است نماز کسی را قبول میکنم که در برابر عظمت من خاضع و فروت ...
■ امام صادق(ع) میفرمایند: خداوند دو شهرت را دشمن میدارد، شهرت لباس و شهرت نماز، لطفا این حدیث را توضیح دهید؟
امروزه؛ ما به اسامی افرادی بر میخوریم که اسطورههای ملی یا مذهبیاند و برخی همچون انبیای الهی شهرت جهانی در همه دوران بعد از خود، داشتهاند. قهرمانان ملی و دینی، نیز از جمله کسانی هستند که شهرت فراوانی دارند. بیتردید نمیتوان این نوع شهرت را ن ...
■ حکم خواندن نماز با دهان بسته چیست?
ممکن است فردی به خاطر جهل به مسئله، مدتی نماز را با دهان بسته و بدون قرائت بخواند، حکم نماز این فرد چیست؟
خواندن اذکار، ادعیه و قرآن با دهان بسته و در دل، تفکر در قرآن و دعا محسوب میشود و برای کسب ثواب خواندن قرآن و دعا باید جملات آن را تلفظ کرد، هر چند به صورت آهسته باشد. در نماز نیز کلمات باید ادا و بیان شوند.
حال سؤال این است که تکلیف کسی که به خا ...