■ آیا میتوان به کسی که در حال خواندن نماز قضا میباشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشتهایم، چیست؟
پاسخ: اگر امام جماعت، نمازی میخواند که یقیناً قضا شده است، میتوان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمیتوان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
■ امام جمعه و کسب اجازه از حاکم شرع
آیا بر امام جمعه کسب اجازه از حاکم شرع واجب است؟ مراد از حاکم شرع چه کسی است؟ و آیا این حکم در شهرهای دور دست هم جاری است؟
امام خامنه ای؛ اصل جواز امامت برای اقامه نماز جمعه متوقف بر این اجازه نیست، ولی ترتّب احکام نصب وی برای امامت جمعه متوقف بر این است که منصوب از طرف ولی امر مسلمین باشد؛ و این حکم شامل هر سرزمین و شهری که ولی امر مسلمین در آن حاکم و مطاع است، می شود.
...
■ از كجا بدانيم نماز ما قبول شده است؟ آيا نشانه اي دارد؟
در حديث است كه امام صادق(ع) فرمود: ((هر كس دوست دارد بداند نمازش قبول شده يا نه ببيند كه آيا نمازش او را از گناه و زشتي باز داشته يا نه، پس هر قدر كه نمازش او را از گناه بازداشته به همان اندازه نمازش قبول شده است.(بحار ج 82، ص 198)
...
■ خواندن دعا بعد از سوره فاتحه و یک آیه در نماز چه حکمی دارد؟
از نظر شیعه لازم است در رکعت اول و دوم نمازهاى واجب یومیه، انسان اول حمد و بعد از آن یک سوره تمام بخواند.[1] بنابر این خواندن یک آیه یا قسمتی از سوره کفایت نمی کند.
البته نباید سوره هایی را که سجده واجب دارند، بخواند. مراجع عظام تقلید در باره ...