■ چگونه با نماز و عبادت، تکبر ما را نگیرد؟
پاسخ:
هر چه انسان پاکی و سبّوح بودن خدا را بهتر درک کند، آنچه [از پاکی] در خودش می بیند، در مقایسه با او کم می بیند و کم می شمارد.
نه اینکه فرض کند کم است؛ بلکه واقعاً احساس می کند که برای او کم است.
چرا؟ چون با کس دیگری مقایسه می کند.
[امیرالمؤمنین اهل تقوا را این گونه توصیف میکند] «عَظُمَ الْخَالِقُ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعْیُنِهِمْ»
وقتی خالق در نظر کسی عظیم شد، [نماز و] عبادات و اعمالی که انجام می دهد در نزد او کم خواهد شد.
منبع: آیت الله حائری شیرازی ، کتاب نماز ، صفحه ۲۴.
■ اگر یک شیعه بخواهد به صورت فرادا «نماز تراویح» را که همان مستحبات رمضان است، بخواند و در آن هر شب یک جزء را ختم کند، به چه صورت است؟
پاسخ اجمالی
«تراویح» جمع «تَرویحه»، به معنای استراحت است که متضمن معنای نشستن است. در نمازهای نافله شبهای ماه رمضان، به دلیل طولانی بودن قیامهای این نمازها، بعد از هر چهار رکعت نماز به استراحت میپردازند. از اینرو، به هر چهار رکعت این نماز یک ...
■ تارک نماز به چه کسی گفته میشود؟ آثار ترک نماز چیست؟
تارک نماز کسی است که نماز را همیشه و به عمد ترک می¬کند؛ اما کسی که گاهی اوقات نمازش را عمدا نمیخواند، تارک نماز به حساب نمیآید.
برخی از آثار ترک نماز عبارتاند از:
• کفر؛
در روایات فراوانی تارک نماز کافر معرفی شده است؛ البته با در نظر گرفتن روا ...
■ آیا خواندن آیه «إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما» بعد از تمام نمازها مستحب است؟
روایات مختلفی درباره استحباب خواندن این آیه شریفه[1] بعد از نمازها نقل شده است:
الف. بعد از نماز صبح و نماز مغرب
امام کاظم(ع): «هر آنکس پس از نماز صبح و مغرب پیش از آنکه برخیزد یا با کسى سخن گوید آیه "إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ ..." ر ...