■ راه‌های جلوگیری از شک در نماز چیست؟

پاسخ: افرادی که در نماز دچار شک می گردند، دو دسته اند:
الف) افردی که در همه مسائل زندگی خود شک می¬کنند و شک آنها منحصر به نماز نیست؛
ب) افرادی که فقط در نماز دچار شک می گردند؛
افراد دستۀ اول باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه کنند و این بیماری روانی را درمان کنند و در باب وظیفۀ شرعی نیز، باید به حکم "کثیر الشک" (کسی که زیاد شک می کند) که در رساله‌های عملیه آمده است، عمل کنند.
ولی افراد دستۀ دوم برای درمان شک خود، باید چند گام به شرح زیر بردارند:

گام اول: این حالت که کسی تنها در نماز دچار شک می گردد ولی در بقیۀ مسائل زندگی خود دچار شک نمی شود، گاه بیانگر این است که این فرد به اندازه ای که به مسائل روزمرۀ خود اهمیت می دهد، به نماز اهمیت نمی‌دهد؛ لذا انسان باید در گام اول، با فلسفه، ارزش و جایگاه نماز آشنایی پیدا کند که این موضوع در آیات و روایات فراوانی مطرح و در آثار عالمان زیادی تبیین شده است.

گام دوم: شک در نماز ناشی از عدم حضور قلب و حواس‌پرتی است؛ لذا باید عوامل ایجاد حضور قلب را شناخت و آنها را فراهم کرد. بدیهی است که ذهن انسان در یک لحظه نمی‌تواند به دو مسأله فکر کند؛ لذا یا باید متوجه معانی نماز باشد یا متوجه کارهای روزمره؛ پس شخص باید به ترجمه و مفهوم جمله‌های نماز، هنگام بیان آنها توجه کند و تا معنای جملات در ذهن نیامده و ذهن متمرکز نشده، الفاظ را بیان نکند. همچنین انتخاب مکانی خلوت، نقش بسزایی در تمرکز او دارد.
گام سوم: باید دانست که شک و تردید از ناحیۀ دشمن نماز، یعنی شیطان است و او به این ترتیب می خواهد انسان را از نماز بازدارد؛ لذا باید از شر وسوسه‌های او به خدا پناه برد و با گفتن اذکاری همچون "اعوذ بالله من الشیطان الرجیم" و "لا حولَ ولا قوةَ اِلّا بالله العلی العظیم"، قبل از نماز شیطان را از خود دور نماییم.
1402/7/24 ساعت 11:28
کد : 1439
لینک مطلب

■ آيا با نمازخواندن در عالم معنا اتفاق خاصي رخ مي دهد؟

نماز نمازگزار تاثيرهاي فراواني بر عالم معنا مي گذارد و با اين فريضه ديني اتفاقات بزرگي در عالم معنا به وقوع مي پيوندد كه به برخي از آنها اشاره مي نمائيم: - همگرايي فرشتگان با نمازگزار از تاثيرات نماز نمازگزار بر عالم معنا همگرا نمودن فرشتگان با خو ...

■ سلام من دنبال یه مقاله از حاج اقا محدثی هستم در مورد تاثیر نماز بر کاهش اسیب های اجتماعی از کجا میتونم این رو پیدا کنم؟

سلام علیکم اطلاعی نداریم. اما مقالات آسیب ها و نماز در اینجاست: qunoot.net/App/reads.post.list.php?categories=115 ...

■ آيا کسي مسلمان باشد و نماز نخواند و بگويد مهم اينكه« انسان ذاتش پاك باشه و دل پاک داشته باشه»!! بنابراین آیا بهتر نیست که به جای نماز ظاهری، قلب پاک داشته باشیم؟ خیلی ها نماز می خواند اما مشکل دارند؟

در این باره اشاره به چند نکته شایان توجه است؛ 1. بدیهی است در اسلام کیفیت، بیشتر از کمیت و باطن، بیشتر از ظاهر!! مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. 2. تاثیرگذاری متقابل ظاهر و باطن قابل انکار نیست چنان که آراستگی چهره و لباس در نشاط و شادابی روحیه م ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز