■ اگر در زمانی که نماز جماعت بر پاست، فرادا نماز بخوانم، چگونه میتوانم تشخیص دهم که آیا هتک حرمت اتفاق میافتد یا نه؟ و بر فرض هتک حرمت، آیا نماز فرادا باطل است؟
پاسخ: آیت الله خامنهای: ج1) تشخیص آن بر عهده خود مکلف است.
ج2) صِرف آن (هتک حرمت) ضرری به صحت نماز وارد نمیکند.
آیت الله سیستانی: نماز فرادی در این حال اشکال ندارد مگر بدانید هتک است و احتمال ضرر ندارد و به هر حال نماز صحیح است.
آیت الله مکارم شیرازی: 1ـ چنانچه در عرف، این کار توهین به امام جماعت و سایر مومنین محسوب شود این کار جایز نیست.
2ـ نمازش باطل نیست.
آیت الله صافی گلپایگانی: این مسئله به دو صورت قابل وقوع است: گاه کسی که نماز را فرادی می خواند شخص غریب است که امام جماعت را نمی شناسد در این صورت فرادی خواندن او تفسیق امام جماعت شمرده نمی شود بلکه ظاهر امر، نشناختن و عدم معرفت به حال او (امام جماعت) است، پس اگر فرادا بخواند اشکال ندارد. اما اگر کسی باشد که امام جماعت را می شناسد مثل اینکه اهل آن محل است در این صورت مداومت او بر فرادا خواندن نماز، تفسیق (فاسق دانستن) عملی او (امام جماعت) است و جایز نیست و نماز فرادی هم اشکال دارد.
منبع: تسنیم
■ روایتی وجود دارد که بر اساس آن، هرچه صدایمان در نماز بلندتر باشد به تناسب آن، از جهنم دورتر خواهیم شد. پس چرا فقها خواندن با فریاد را مبطل نماز میدانند؟
بله. روایتی وجود دارد که اعلام میکند قرائت در نماز این ویژگی را داراست که لهیب و شراره آتش را به همان اندازه که صداى شخص مىرسد از او دور کرده و نمازگزار براحتى از پل صراط مىگذرد و با وارد شدن به بهشت، شادمانى بسیار به او دست مىدهد. [1]
در مورد ا ...
■ وضو گرفتن در شرایطی که شخص دیگری آب را بریزد و ما وضو بگیریم چه حکمی دارد؟
اگر دیگری صرفاً آب را بریزد و شخص خودش شستن را انجام می دهد اشکال ندارد.
استفتاء رهبری ...
■ چرا باید مکان نماز مردان جلوتر از زنان باشد؟
برای روشن شدن پاسخ چند مطلب را متذکر می شویم:
الف. در مسأله جلوتر بودن مکان نماز مرد از زن، فتوای بعضی مراجع لزوم این حکم می باشد[1] اما بعضی دیگر از مراجع این حکم را لازم ندانسته و فرموده اند: "بنابر احتیاط مستحب، زن باید عقب تر از مرد بایستد"[2] ...