■ چرا مهم است که من به عنوان یک جوان در نماز جمعه شرکت نمایم؟
پاسخ: در موقعيت كنونى شركت در نماز جمعه براى جوانان و نوجوانان، از چند جهت دارای اهمیت فراوانی می باشد.
اول: یکی از مهمترین نیازهای نوجوانان و جوانان امروز به عنوان آینده سازان و پاسداران ارزش های اسلام و انقلاب اسلامی تقویت بنیه های معنوی و آشنایی کامل با معارف اسلامی می باشد و از آنجا که یکی از خطبه های نماز جمعه به طرح مباحث دینی و اخلاقی اختصاص دارد، به خوبی پاسخگوی این نیاز جوانان می باشد.
دوم: در شرایط فعلی کشور عزیزمان که دشمنان داخلی و خارجی با انواع توطئه ها و فتنه ها در صدد جدا کردن نسل نو از دستاوردهای انقلاب می باشند؛ این حضور در نماز جمعه است که می تواند آنها را در برابر اینگونه توطئه ها ایمن نماید.
سوم: حضور در نماز جمعه و آشنایی با مسائل روز جهان اسلام موجب احساس مسولیت بیشتر جوانان و نوجوانان در برابر جهان اسلام گردده و آنها را برای دفاع از اسلام در تمامی عرصه ها فراهم می نماید.
چهارم: از دیگر ضرورت های حضور نوجوانان و جوانان فراهم شدن شرایط مناسب در نماز جمعه ها جهت آشنايى به وظايف اجتماعى آن ها می باشد که این امر موجب می شود تا در این عرصه نیز جوانان و نوجوانان حضور پرشورتری داشته باشند.
پنجم: حضور پرشور و بالنده نوجوانان و جوانان در نماز جمعه، نشانه شکست دشمنان در تهاجم فرهنگی بوده و موجب یاس و ناامیدی آنان می گردد و از سویی دیگر همین امر باعث دلگرمی متدینین و خدمتگزاران نظام مقدس اسلامی در راستای خدمت رسانی بیشتر به جوانان می گردد.
■ شرکت در نماز جمعه با توجه به این که در عصر غیبت حضرت حجت(عج) به سر می بریم، چیست؟ اگر افرادی اعتقاد به عدالت امام جمعه نداشته باشند، آیا تکلیف شرکت در نماز جمعه از آنان ساقط می شود؟
هرچند نماز جمعه در عصر حاضر واجب تخییری است و حضور در آن واجب نیست، ولی با توجه به فوائد و آثار شرکت در آن، سزاوار نیست که مؤمنین خود را از برکات حضور در این نماز به مجرّد تشکیک در عدالت امام جمعه و یا عذرهای واهی دیگر، محروم سازند. ...
■ اگر نمازگزار، قنوت را فراموش کند آیا جبران آن ممکن است؟
جواب:
میتواند بعد از سر برداشتن از رکوع، قنوت را انجام دهد سپس به سجده برود اما اگر در مراحل بعدی (مثلاً پیش از سجده) به یاد آورد، پس از سلامِ نماز، قنوت را انجام دهد؛ همچنین پس از نماز، هر موقع به یاد آورد می تواند قنوت را انجام دهد. ...
■ معنای وضو چیست ؟ چند نوع می توان وضو گرفت ؟
وضو در لغت به معنای نظافت و تمیز کردن است. و در اصطلاح فقه عبارت است از : شستن مخصوص که می تواند ترتیبی یا ارتماسی باشد.
وضوی ترتیبی یعنی به قصد قربت و اطاعت از فرمان خدا، ابتدا صورت و بعد دست راست و سپس دست چپ را بشوید. ان گاه با رطوبتی که از شس ...