■ رابطه نماز با دیگر عبادتها چیست؟
پاسخ: نماز، یکی از عبادتهای بزرگ و اساسی در دین اسلام و از ضروریات دین میباشد، به گونهای که در روایات آمده است: «اولین چیزی که بندگان خدا در روز قیامت مورد سؤال و حسابرسی قرار میگیرند نماز است. اگر نماز مورد قبول پروردگار متعال قرار گیرد، عبادتها و کارهای دیگر نیز قبول خواهند شد».[1]
از اینرو، رابطه نماز با عبادتهای دیگر رابطه ستون وسط خیمه با خیمه است؛ یعنی همانگونه که قوام و برپایی خیمه به ستون و عمود وسط آن است، با برداشته شدن آن عمود، خیمه نیز پابرجا نمانده و قوامش از بین میرود، قوام و پابرجایی عبادات نیز به نماز است، هرگاه نماز مورد قبول واقع نشود عبادات دیگر نیز بهم میریزند و قوامشان را از دست خواهند داد و مورد قبول قرار نمیگیرند. بنابراین امام علی(ع) میفرمایند: «وَ اللَّهَ اللَّهَ فِی الصَّلَاةِ فَإِنَّهَا عَمُودُ دِینِکُم»؛[2] خدا را خدا را در نماز، پس به راستی نماز، عمود و ستون دین شما است.
[1]. عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع یَقُول: «إِنَّ أَوَّلَ مَا یُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلَاةُ فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا».، کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 268،دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[2] . شریف الرضى، محمد بن حسین، نهج البلاغة، محقق و مصحح: صبحی، صالح، ص 422، هجرت، قم، چاپ اول، 1414 ق.
■ آیا امام علی(ع) به شکل خلفاء قبل از خود نماز می خواند؟ اگر پاسخ مثبت است چرا؟ اگر منفی است ایشان چگونه این مسئله را برای مسلمانان توضیح داد؟
امیرالمومنین علی علیهالسلام به همان شکلی نماز را به جای میآورد که رسول خدا صلی الله علیه و آله، نماز میخواند و امروزه شیعیان نیز به همان صورت نماز میخوانند. در توضیح سخن فوق باید گفت:بنا بر شواهد تاریخی که در ادامه مطالب به آن اشاره می شود، پیامب ...
■ کدام نماز ۲بار توسط فرشتگان ثبت میشود؟
در اهمیت اقامه نماز صبح روایت بسیار زیادی از اهلبیت(ع) آمده است و حتی در برخی از آیات قرآن هم به اقامه نماز در هنگام فجر اشاره شده است.
یکی از این آیات آیه ۷۸ سوره مبارکه اسراء است که در آن نماز صبح نمازی عنوان شده که توسط فرشتگان مورد مشاهده قرا ...
■ نماز مقبول چه نمازی است؟
پاسخ اجمالی:
نمازی که انسان را از زشتی و گناه دور می کند، نماز مقبول است؛ و نماز مقبول، نمازی است با توجه و معرفت. گفتن اذکاری صرفا از روی عادت و به صورت لقلقه ی زبان، نماز واقعی نیست. تا معرفت نباشد، نماز کامل نمی شود.
یکی از شاگردان آیه ...