■ اگر انسان نماز فقط و فقط به خاطر ترس از جهنم بخونه، نه به خاطر خدا، فايده اي داره و اصلا اينجور نمازي اونو به خدا نزديک مي كنه؟
پاسخ: انسان ها ممكن است با انگيزه هاي متفاوتي خداوند متعال را عبادت كنند كه اين انگيزه ها هر چند متفاوت است اما در نهايت به خاطر خداوند متعال مي باشد ممكن است فردي نماز بخواند اما نماز و عبادت او براي رسيدن به صواب هاي اخروي آن باشد و امكان دارد فرد ديگري به خاطر ترس از عذاب الهي خداوند را عبادت كند و يا كس ديگري خداوند را خالصانه و فقط با انگيزه شكر و سپاسگذاري از نعمتهايي كه به او داده خداوند را عبادت كند همانگونه كه حضرت علي عليه السلام فرموده اند:« إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْك عِبَادَةُ التُّجَّارِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأَحْرَار»؛« گروهى با هدف رسيدن بصوابهاى اخروى خدا را عبادت ميكنند كه اين عبادت تجار و بازرگانان است و گروهى ديگر از جهت ترس از عذاب الهي، خدا را عبادت مينمايند كه اين عبادت بردگان است. و گروهى بانگيزه شكر و سپاسگزارى از نعمتهاى پروردگار عبادت خداوند مينمايند كه اين عبادت احرار و آزادگان است.
اما نكته مهم اين است كه نماز و عبادت به خاطرصواب الهي و يا ترس از عذاب خداوند به اين معنا نيست كه انسان ديگر خدا را قبول ندارد و يا اگر نمازهايش را با اين انگيزه ها خواند ديگر نمازهايش به خاطر خدا نبوده است؛ چرا كه، هم آن كسي كه به خاطر ثواب نماز مي خواند و هم آن كسي كه با انگيزه در امان ماندن از عذاب خداوند نماز مي خواند در مرحله اول به خداوند متعال و وعده هاي او مبني بر پاداش و عذاب الهي ايمان دارد و پس از ايمان به خداوند و گفته هايش بر اساس آنچه او دستور داده نماز مي خواند و اين همان نماز خواندن به خاطر خداوند مي باشد. البته با اين تفاوت كه هر گروهي از اين گروههاي سه گانه توانسته اند مرتبه از مراتب معرفت الهي را طي كنند و به ميزاني كه نسبت به خداوند متعال معرفت پيدا كرده اند به همان ميزان انگيزه خود را براي اعمال عبادي همچون نماز تنظيم نمايند.
■ فلسفه قیام در نماز چیست؟
حاج میرزا جواد ملکی تبریزی در بیانی زیبا می فرمایند: «حقیقت قیام عبارت از ایستادن در پیشگاه پروردگار برای اداء حق عبودیت و بندگی او ... و بداند که در فردای قیامت او را در پیشگاه ذات اقدس خود ایستادنی است که چگونگی آن را این ایستادن تعیین می کند و لذا ...
■ چگونه می توان جوانان را به مسجد و حسینیه، جذب کرد؟
مولفه هايي که تاثير مستقيم در جذب و دفع جوانان و نوجوانان در مسجد و حسينيه دارد خدمتتان بيان مي شود .شما مي توانيد از اين مطالب در راه اندازي حسينه و جذب جوانان کمک بگيريد و استفاده نماييد.
الف)- امام جماعت و سخنران (روحاني)
لازم است امام جماعت ...
■ آیا کسی که نماز را ترك كند کافر است؟
روايات متعددي نقل شده است كه تارك نماز كافر است.
رسول خدا - صلي الله عليه وآله – فرموده اند:« مَنْ تَرَكَ صَلَاتَهُ مُتَعَمِّداً فقد كفر» ؛« هركس عمدا نمازش را ترك كند، كفر ورزيده است.» و در روايت ديگري كه از امام صادق - عليه السلام – نقل شده ايشان ...