■ چرا« حي علي خير العمل» در اذان اهل سنت وجود ندارد؟
پاسخ: بر اساس آنچه كه از روايات اهل بيت پيامبر ( عليهم السلام ) وارده شده معلوم مي شود«حي علي خيرالعمل» جزو اذان بوده و در عهد پيامبراكرم(ص) و تا عهد ابي بكر و قسمتي از عهد عمر در اذان گفته مي شد بعدا عمر دستور دارد آن را از اذان و اقامه حذف كنند.
در روايتي از ابن عباس سوال كردند: به چه علت« حىّ على خير العمل»، از اذان حذف شده است؟ جواب داد:«عمر مىخواست مردم با تكيه كردن بر نماز جهاد را ترك نكنند و به اين جهت آن را از اذان حذف كرد.»
در روايت ديگري فردي به نام محمّد بن ابى عمير همين سوال از امام رضا عليه السلام پرسيد؛ حضرت فرمودند: علّت ظاهرش را جويا هستى يا از علّت باطنى آن سؤال مىكنى؟
محمّد بن ابى عمير مىگويد: عرض كردم از هر دو مىپرسم.
حضرت فرمودند: امّا علّت ظاهرش، آن است كه مردم جهاد را به خاطر نماز ترك نكنند و امّا علّت باطنى آن، خير العمل ولايت است لذا كسى كه امر به ترك«حىّ على خير العمل» از اذان نمود قصدش اين بود كه بر ولايت تحريص و تحريكى نباشد.
حذف اين فراز از اذان در حالي صورت گرفت كه مسلمانان در زمان پيامبر(ص) به هر دو فريضه« نماز» و« جهاد» اهميت مي دادند و هيچ كدام مانع ديگري نمي شد. علاوه براينكه كسانيكه اين فراز از اذان را حذف نموده اند بايد به اين سوال پاسخ دهند كه مگر پيامبر(ص) نمي دانستند خيرالعمل نماز است يا جهاد تا اين فراز را در اذان ذكر ننمايند ولي بعدا ديگران بعدا پي به اين مساله برده و آن را از اذان حذف كردند؟
■ چه فرقي بين صحت نماز و قبولي نماز وجود دارد؟
به طور كلى در عبادات - كه يكى از بارزترين آن نماز است - سه شرط لازم است:
1 - شرط صحت؛ 2 - قبولى. 3- شرط كمال
اول - شرايط صحت نماز، شرايطي مي باشند كه در صورت فقدان يكي از آنها نماز باطل بوده و اصل تکليف نماز از انسان ساقط نمي شد و در صورت عدم جبرا ...
■ دوباره شوهرم نمازشو دير ميخونه خيلي باهاش حرف زدم ديگه خسته شدم ..هميشه به خاطر دير خوندنش گريه ميکنم دارم ديوونه ميشم چکار کنم..
سؤال تان حاکی از این است که فردی مذهبی هستید و مسائل شرعی و دینی در زندگی تان اهمیت دارد.
نقل می کنند در یکی از مراسمات رسمی چشمان کشاورزی به صورت یکی از شاهزادگان افتاد و عاشق جمال او گشت. کشاورز که تا آن روز طعم خوش عشق را نچشیده بود با دیدن روی ...
■ با سلام
لطفا نظر حضرت آیت الله شبیری زنجانی درباره استفاده مردان از طلای سفید را بفرمایید.
وآیا استفاده از طلای سفید در نماز، موجب بطلان آن خواهد شد؟
سلام علیکم
اگر در عرف مانند طلای زرد، بدون قید، به آن «طلا» هم گفته شود، استفاده از آن جایز نیست و نماز با آن باطل است، ولی اگر نام آن در عرف طلای سفید باشد و سفید جزء اسم آن باشد و بدون قید «طلا» گفته نشود، استفاده از آن جایز است. ...