■ وظيفه ما در برخورد با افراد تارك الصلاه چيست و نحوه برخورد ما با آنها بايد چگونه باشد؟

پاسخ: وظيفه هر يك از افراد به تناسب شرايط و جايگاهشان، در نحوه برخورد با افراد بي نماز متفاوت است كه مي توان تمامي اين افراد را به سه گروه عمده تقسيم نمود.
کسانی كه شرايط و توانايي امر به معروف ونهي از منكر نسبت به افراد بي نماز را دارند
كساني كه شرايط امر به معروف و نهي از منكر به نماز را دارند وظيفه آنها در برخورد با افراد بي نماز آن است كه پس از ريشه يابي علت روي نياوردن فرد به نماز با رعايت مراتب امر به معروف و نهي از منكر همراه با آرامش و اخلاق اسلامي و از طرق مختلف، فرد بي نماز را نسبت به خواندن نماز ارشاد نمايد.
مثلا اگر علت بي نمازي فرد به دليل ندانستن فلسفه و اسرار نماز مي باشد وي را با حكمت ها و اسرار نماز آشنا نمايد و اگر علت آن را در بلند نبودن نماز مي بيند وي را با ياد دادن نماز ياري نمايد و يا اگر علت آن وجود برخي سوالات و شبهات راجع به نماز مي باشد به پاسخگويي نسبت به اين سوالات اقدام نموده و يا او را با كتاب هايي كه در همين زمينه تاليف گرديده آشنا نمايد.
اگر كسي تمامي وظايف خود را انجام داديم، ولى فرد بي نماز آن‌ها را نپذيرفت، مى‌توان با دورى كردن از وي مخالفت خود را اظهار نمود.
اما كساني كه شرايط امر به معروف و نهي از منكر نسبت به افراد بي نماز را ندارند
اين گروه از افراد كساني هستند كه به دليل عدم آشنايي با احكام و روش هاي امر به معروف و نهي از منكر ممكن است نتوانند تاثير مثبتي بر روي افراد بي نماز بگذارند و يا حتي در مواقعي ممكن است به جاي اينكه كسي را نماز خوان كنند، شرايط را نيز بدتر نموده و وي را تا آخر عمر از دين متنفر نمايد.
وظيفه چنين افرادي اين است كه قبل از هرگونه اقدامي، به دنبال شرايط تحصيل امر به معروف و نهي از منكر رفته، سپس در اين راستا اقدام نمايند.
افرادی نیز وجود دارند که علاوه بر نداشتن شرايط امر به معروف به راحتي تحت تاثير ديدگاه هاي افراد بي نماز قرار مي گيرند.
ممكن است افرادي به دليل ضعف بنيه هاي اعتقادي و يا عدم آشنايي كامل با ابعاد مختلف نماز به راحتي تحت تاثير تفكرات فرد بي نماز قرار گرفته و خود نيز نماز را ترك نمايند.
وظيفه چنين افرادي - علاوه بر تقويت بنيه اعتقادي و مطالعه كافي راجع به نماز – پرهيز از هرگونه معاشرت با افراد بي نماز مي باشد.
1401/7/9 ساعت 12:04
کد : 1299
لینک مطلب

■ همسرم گاهی اوقات در نماز کاهلی می کند وظیفه من دربرابر ایشان چیست؟

اگر گاهی همسرمان در خواندن نماز سستی می‌کند بهترین روش این است که با روش زبانی به او تذکر ندهیم. بلکه در اوقات نماز، با آرامش و مهربانی، سجاده زیبا پهن کنیم، خود را با عطر دلخواه همسرمان معطر کنیم، لباس سفید و مخصوص نماز بپوشیم، با زیبایی و طمانینه ...

■ حکم «نماز‌های خوانده شده با تیمم باطل» چیست؟

فتاوای رهبر معظم انقلاب در پاسخ به سوالی در خصوص نماز‌های خوانده شده با تیمم باطل پستی منتشر کرد و به نقل از رهبر انقلاب نوشت: «نماز‌هایی که با تیمم باطل خوانده شده است قضا شود.» ...

■ فرزندانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده اند چه انگیزه ای را یرای شروع نماز قبل از سن تکلیف برای آنها بیان کنیم؟

به صورت مختصر چند روش کاربردی که والدین می‌توانند، با به کارگیری آنها اثر مثبت در نهادینه نمودن نماز در فرزند خود به جا بگذارند، توضیح داده می‌شود : الگو دهی از جمله روش‌های مؤثر و سریع ‏الانتقال مطرح در روانشناسی رشد، روش الگوپذیری است، ا ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز