■ چرا بعضي ها نماز نمي خوانند با وجود اينكه بعضي ها به خدا و پيامبر و 12 امام و قيامت و... معتقدند؟

پاسخ: اين مساله علت هاي مختلفي مي تواند وجود داشته باشد كه فهرست وار اشاره مي نمائيم.
أ‌- صحيح نبودن مباني ديني افراد كه ممكن است اين اشكال در اصول دين و يا فروع دين باشد مثل فرقه اهل حق كه با وجود اعتقاد به معصومين عليهم السلام اين بخش از دستور ديني را حذف كرده و نماز نمي خوانند.
ب‌- داشتن ذهنيت منفي نسبت به دين و دستورات ديني
ت‌- عدم آشنايي و جهل نسبت به دستورات اسلام
ث‌- عدم آگاهي از جايگاه و اهميت نماز در اسلام
ج‌- عدم آگاهي از آثار و بركات دنيوي و اخروي نماز
ح‌- عدم آگاهي از پيامدهاي منفي دنيوي و اخروي نماز نخواندن
خ‌- بلد نبودن نماز
د‌- تنبلي و كوتاهي در فراگيري آموزه هاي ديني از جمله نماز
ذ‌- پرورش در محيطي كه براي نماز ارزشي قائل نبوده اند
ر‌- اميد بي جاي نسبت به رحمت الهي
ز‌- برداشت سطحي از دين به گونه اي كه برخي تصور مي كنند تنها اعتقاد و ايمان به خدا و چهارده معصوم (عليهم السلام ) براي نجاتشان كفايت مي كند و لو اينكه مرتكب گناه شده و عمل صالح مانند نماز را بجا نياورند.
س‌- تصور غلط ار مفاهيم ديني مثلا ممكن است برخي در برداشت از مفاهيم ديني مانند شفاعت دچار اشتباه شده باشند و تصورشان اين باشد كه با وجود ترك واجبات مانند نماز و انجام معاصي همچنان شفاعت شامل آنها مي شود.
ش‌- عملكرد منفي برخي مسئولين مملكتي يا افراد به ظاهر مذهبي و نماز خوان كه موجب دلزدگي برخي از دين مي گردد. به طور مثال شنيده اند كه فلان مسئول يا روحاني فلان خلاف را كرده است، اين باعث مي شود كه نسبت به متدينين بي اعتماد شده، نماز خواندن را بي اثر تلقي كنند و با خود بگويند اگر عبادت فايده داشت، اينان چنين گمراه نمي شدند. غافل از اينكه اين هم يكي از راه هاي شيطان براي فريب انسان است و نبايد عمل ديگران را ملاك دين داري دانست.
ص‌- تجربه هاى تلخ از نماز يا محيط مذهبى زمينه بي نمازي برخي افراد را فراهم مي كند به عنوان نمونه ممكن است فردي در دوران كودكي و نوجواني با اشتياق به مسجد بيايد اما در مسجد با برخورد ناروا مواجه مى شود اين رويداد ممكن است تا هميشه عامل جدايى و حتى نفرت وى از نماز گردد.
ض‌- تهاجم فرهنگي دشمنان بوسيلة شبهه در اعتقادات ديني، ايجاد بدبيني نسبت به كانون هاي مذهبي، باعث بازداري افراد بخصوص جوانان از شركت در مراسم عبادي، نماز جمعه و جماعت و... خواهد بود.
ط‌- گسترش فساد و فحشا در جامعه و شنيدني ها و ديدني ها و لذت هاي نامشروع دنيوي كه محصول فرهنگ غرب است، نيز باعث مي شود جوانان نسبت به نماز و بندگي خدا و دين داري بي رغبت شوند و نوعي دين گريزي در آنان به وجود بيايد.
ظ‌- عامل ديگري که در سستي نماز و ساير فرايض عبادي مي تواند موثر باشد غرور جواني و تکبر و بزرگ منشي برخي از افراد است. صفت غرور از پست ترين اوصاف انساني است که شايد بتوان گفت منشا تمام گناهان و معاصي مي گردد. هرگاه اين خصلت در کسي پا بگيرد و استقرار يابد فرد را به مهلکه هاي بزرگي مي کشاند با متصف شدن به اين صفت فرد چنين مي پندارد که اگر در مقابل خداي خود سجده کند کوچک مي گردد بنابراين براي اينکه بزرگي و غرورش محفوظ بماند در مقابل هيچ کس نبايد سر تعظيم فرود آورد ولو در مقابل خداوند متعال. فلذا اين خيالبافي شاعرانه و تصورات جاهلا نه او را از همه اوامر متعبدانه دور ساخته و مانعش مي شود که او در مسير سعادت خويش گام بردارد. اين همان وصفي است که وقتي در ابليس ظاهر و آشکار شد در مقابل دستور صريح خداوند سر باز زد و حاضر نشد امر الهي را در سجده بر آدم امتثال نمايد.
1401/6/24 ساعت 12:52
کد : 1292
لینک مطلب

■ آیا نمازگزار می‌تواند در حال نماز به صورت شوخی به دیگران آزار برساند؟

یکی از شرایط کمال نماز، داشتن حضور قلب است. اهمیت این موضوع به اندازه‌ای است که اگر نمازگزاری نمازش را بدون حضور قلب بخواند- حتی اگر نیازی به اعاده نماز نداشته باشد – اما خدا این نمازش را در واقع قبول نمی‌کند.[1] و اگر کسی بخشی از نمازش حضور قلب داش ...

■ چگونه در ماشین نماز بخوانیم؟

باسلام و تشکر از شما کاربر محترم باتوجه به اینكه پیش می آید ،مسافر، وقت نماز در هواپیما یا قطار باشد و برابر دستورات دینی خواندن نماز در هیچ حالتی از انسان ساقط و برداشته نمی شود و یكی از شرایط مكان نماز گزار نیز بی حركت بودن ان است لذا نماز خواندن د ...

■ آیا قرار دادن دو طرف صورت‌ بر خاک هنگام سجده، ‌مستند به روایتی بوده و آیا سفارش شده است دعایی در این وضعیت خوانده شود؟

در مناجات معروف به «دعای ام داود»، گذاشتن دو طرف صورت بر خاک هنگام سجود سفارش شده است، آن‌جا که امام صادق(ع) بعد از تعلیم دعا به ایشان فرمودند: «... فَإِذَا فَرَغْتِ‏ مِنَ‏ الدُّعَاءِ فَاسْجُدِی‏ عَلَى‏ الْأَرْضِ‏ وَ عَفِّرِی خَدَّیْکِ عَلَى الْأَرْ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز