■ بنا به نظر شیعه چرا خواندن نماز با مهر كربلا ثواب بيشتري دارد؟
پاسخ: علامه امينى(ره) در این باره مىفرمايد:«اين امر بر دو اصل اساسى استوار است:
الف) آن كه شيعه اماميه در صدد آن است كه براى خود تربت و مهرى پاك به همراه داشته باشد تا بر آن سجده نمايد.
ب) برخى از مكانها بر بعضى ديگر برترى دارد، لذا آثار و بركاتى بر آن مترتب است؛ به همين دليل كعبه و حرم، حكم خاصى به خود گرفته است. از جمله سرزمينهايى كه بر ساير بقاع برترى پيدا كرده و داراى آثار و بركاتى خاص است محلى است كه بدن شريف سيدالشهدا(عليهالسلام) را در خود جاى داده است. همان بقعهاى كه امامعلى(عليهالسلام) قبل از شهادت امامحسين(عليهالسلام) قبضهاى از خاك آن را برداشت و استشمام كرد و چنان گريست كه زمين از اشكهاى حضرتش مرطوب گشت.
سپس فرمود: از اين سرزمين هفتاد هزار نفر محشور شده و بدون حساب وارد بهشت مىگردند. آيا سجده بر چنين تربتى مطلوبيت و قداست ندارد و سبب تقرب به خداوند متعال نمىگردد؟ آيا سزاوار نيست كه انسان بر تربتى سجده كند كه در آن نشانههاى توحيد و شهادت در راه معبود است؟ تربتى كه در صورت توجه خاص به حقيقت آن حالت رقت قلب در انسان ايجاد شده و انسان را به سوى خداوند نزديك مىكند...»
استاد عباس محمود عقاد - نويسنده مصرى - در مورد سرزمين كربلا مىنويسد:
«سرزمين كربلا حرمى است كه مسلمانان براى عبرت و يادآورى به زيارت آن مىآيند و غير مسلمين براى مشاهده و بازديد، ولى اگر بنا باشد كه حق اين سرزمين ادا شود بايد آن را زيارتگاه هر انسانى قرار داد كه براى نوع خود نصيبى از قداست و بهرهاى از فضيلت قائل است، زيرا ما به ياد نداريم كه قطعهاى از زمين به مانند كربلا اين چنين داراى فضيلت و منقبت باشد و اين نيست مگر به جهت آن كه اين سرزمين با اسم كربلا و منزلگاه حسين(عليهالسلام) مقرون و عجين شده است».
در روايتي امام باقر عليه السلام فرموده اند:
خداوند تبارك و تعالى بيست و چهار هزار سال پيش از خلقت كعبه، زمين كربلاء را آفريد و آن را مقدس و مبارك قرار داد و پيوسته قبل از خلقت مخلوقات مقدس و مبارك بود تا آن را برترين زمين در بهشت نمود و برترين منزل و مسكنى قرارش داد كه اولياء و دوستانش در بهشت در آن سكنا مىگزينند.
از همين رو گرچه سجده بر هر خاكى، بلكه هر سنگ و چوب پاكى جايز و صحيح است اما بر اساس همين امتيازي كه تربت امام حسين عليه السلام دارد، امام صادق عليه السلام جز بر خاك كربلا سجده نمى كرد و اين كار را از سر خشوع و خضوع براي خدا مي كرد. و مي فرمود:« سجده بر خاك حسين (عليه السلام ) حجاب هاي هفت گانه را از ميان بر مي دارد»
■ چند نمونه از آثارنماز جعفر طیار و طریقه خواندن آن را بیان کنید؟
نماز جعفر طَیّار یا نماز تسبیح یا نماز حَبْوه از نمازهای مستحب است که به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده میشود. در این نماز ۳۰۰ بار ذکر تسبیحات اربعه (سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکبَرُ) تکرار میشود. پی ...
■ منظور از سبك شمردن نماز در حديث معروف امام صادق(ع) چيست؟لطفا مصاديق سبك شماري نماز را بيان نمائيد.
در روايت معروف امام صادق عليه السلام آمده است:« إِنَّهُ لَا يَنَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاةِ» ؛« شفاعت ما شامل کسی که نمازرا سبک بشمارد نمی شود.»
مقصود از سبك شمردن نماز، این است که انسان برای نماز ارزش و اهميت لازم و شایسته را قائ ...
■ فضیلت خواندن آیتالکرسی بعد از نماز را بیان کنید؟
پیامبر اڪرم ص ؛
هرڪس آیت الڪرسی را بعد از
هر نماز واجب بخواند خداوند
قبض روح او را متولی میگردد و مانند
کسی باشد ڪه همراه انبیا جهاد نموده ...